Van woning naar bediening Beatrixsluis

258
Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

De werkzaamheden aan de witte sluiswachterswoningen zijn vorige maand begonnen. Tot een jaar geleden werden ze nog bewoond, maar over een jaar wordt van hieruit het sluiscomplex bediend. 

Foto: sfeerbeeld werkzaamheden Beatrixsluis

De sluiswachterswoningen van weleer zijn niet meer, althans niet als woning. De monumentale witte huisjes uit de jaren 30, die oorspronkelijk als woonruimte dienden voor technici en sluiswachters, krijgen met de aanleg van de 3e kolk in de Beatrixsluis een nieuwe functie. ‘Ze worden omgebouwd tot het nieuwe bediencentrum van de Beatrixsluis, van waaruit straks het gehele sluiscomplex bediend wordt’, vertelt Leo Nieuwenhuizen, technisch manager bij Sas van Vreeswijk.

Lees er meer over op www.nieuwsbank.nl