Stille Boot introduceert nieuwe generatie WaterWorld elektrische aandrijvingen

680
De Stille Boot

De Stille Boot lanceert op Boot Holland de nieuwste generatie WaterWorld elektrische aandrijvingen voor boten tot 15 meter lengte. Deze motoren zijn hét moderne alternatief voor de inboard dieselmotor: niet alleen even betrouwbaar, maar ook in prijs vergelijkbaar. Daarmee wordt elektrisch varen bereikbaar voor een grote groep watersporters. De nieuwe motoren komen in maart van dit jaar op de markt in vermogens van 2,5 kW, 4 kW, 7,5 kW en 10 kW. Later volgen ook een motoren van 20 en 30 kW.

Marcel Schaap van De Stille Boot licht toe: “WaterWorld heeft zich de afgelopen vier jaar bewezen als betrouwbare voortstuwing. Toch zijn de motoren qua techniek en productiewijze volledig op de schop genomen om het prijsnadeel van elektrisch varen op te heffen. Dit heeft geresulteerd in zeer moderne installaties, die bovendien 20 tot 30% lager geprijsd zijn dan alles wat op de markt verkrijgbaar is. De reeks motoren begint bij een prijs van € 3.350 incl. BTW, inclusief digitaal display en gashendel. Daardoor kunnen meer en meer watersporters met hun boot genieten van de rust en de schone lucht én meteen een bijdrage leveren aan de huidige transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie.”

Nog een voordeel is dat het WaterWorld systeem voor de werf makkelijk is in te bouwen. Motor en elektronica zijn in één unit gecombineerd, die op dezelfde fundering past als een dieselmotor maar wel compacter is. Niet alleen het uitlaatsysteem blijft achterwege, maar door de efficiënte motor ook de waterkoeling. Het brandstofsysteem maakt plaats voor de accu’s en lader, die eenvoudig zijn aan te sluiten.

Meer informatie is te vinden op www.waterworld.systems