Alle Volvo Ocean Race boten gebukt onder extreme hitte

457
Photomarine / Shutterstock.com

Alle Volvo Ocean Race boten gaan gebukt onder de extreme hitte en windstilte van de Doldrums. De zeven Volvo Ocean 65’s zijn bezig aan de vierde etappe van Melbourne naar Hong Kong.

Foto: sfeerbeeld

Volgens het laatste positierapport gaat nu Turn the Tide on Plastic als meest westelijke boot aan de leiding, gevolgd door Vestas 11th Hour Racing en het Nederlandse Team Brunel. Het eveneens Nederlandse team AkzoNobel vaart daar een mijl achter in vierde positie. De vierde etappe van 6.000 zeemijl is bijna halverwege, maar de finish lijkt op dit moment ver weg. Met elke mijl die de vloot richting het noorden aflegt, nemen de lucht- en watertemperatuur toe. Na zeven dagen racen, naderen de zeilers de evenaar en zuchten ze onder extreme hitte.

Lees het volledige bericht op www.clubracer.be