Zeilboot dreigt te pletter te slaan op de rotsen, heldhaftige redder schiet te hulp

NAS CREATIVES / Shutterstock.com

Twee mannen zijn voor de Californische kust op het nippertje aan de dood ontsnapt nadat hun zeilboot door de wilde zee tegen de rotsen werd geduwd. De boot schuurde tegen de rotswand aan en kantelde meermaals. Dankzij de moedige interventie van een medewerker van de kustwacht konden de opvarenden uiteindelijk in veiligheid worden gebracht.

Foto: sfeerbeeld golfbreker

In Redondo Beach nabij Los Angeles draaide een zeiltripje van twee mannen met hun acht meter lange zeilboot zaterdag uit op een ware nachtmerrie. Toen de zeilers de haven wilden verlaten, merkten ze al snel dat de wind te sterk was. Ze keerden terug, maar hun boot werd gegrepen door de krachtige wind die hen steeds dichter naar de rotsen duwde. De hevige golven beukten op hen in en er leek geen ontkomen meer aan.

Lees hier meer over op www.hln.be