Beschonken schipper uit Assen vaart bewust op surfers af: eis 9 maanden cel

714
Brian A Jackson / Shutterstock.com

Een 61-jarige Assenaar die op 19 augustus op het Heegermeer bij het Friese Heeg met zijn kajuitzeiljacht op twee surfers is ingevaren, heeft zich volgens het openbaar ministerie (OM) schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. De officier van justitie eiste donderdag bij de rechtbank in Leeuwarden negen maanden cel, plus negen maanden voorwaardelijk. De Assenaar had teveel gedronken.

De twee surfers, een man en een vrouw die een groep jeugdige zeilers begeleidden, hadden volgens de officier makkelijk onder de boot van de Assenaar terecht kunnen komen, of door de schroef van de buitenboordmotor geraakt kunnen worden.

Het voorval heeft ingrijpende gevolgen gehad voor de Assenaar. De man was als ICT’er werkzaam bij de politie. Omdat hij niet langer van onbesproken gedrag was, werd hij geschorst. In februari vorig jaar kreeg hij ontslag. Hij leeft nu van een bijstandsuitkering.

De Leeuwarder rechtbank doet op 22 februari uitspraak.

Lees er meer over op www.dvhn.nl