Flavio Briatore veroordeeld tot 18 maanden cel na belastingontduiking op superjacht

195
EFECREATA.COM / Shutterstock.com

Flavio Briatore is veroordeeld tot ruim 18 maanden cel. De Italiaan werd veroordeeld voor belastingontduiking, nadat hij via de Kaaimaneilanden bijna 4,4 miljoen euro wist te besparen op zijn superjacht.

De rechtszaak dateert al uit 2010, nadat zijn superlicht de Force Blue in beslag werd genomen. Flavio huurde zijn jacht van een bedrijf op de Kaaiman eilanden waar hij zelf eigenaar van was. Het plezierjacht van de Italiaan kostte vele miljoenen, maar Briatore schijnt daar nooit BTW over hebben betaald. Daarmee zou hij ruim 3,6 miljoen euro hebben bespaard. Verder zou hij tussen 2006 en 2010 ook nog eens 800.000 euro aan brandstof accijns hebben ontlopen.

Lees er meer over op www.gpblog.nl