Hervorming pleziervaartwetgeving bijna rond

468
Stas Knop / Shutterstock.com

De hervorming van de pleziervaart zit in de laatste rechte lijn en moet tegen de zomer rond zijn. Dat kondigt staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) aan naar aanleiding van de Belgian Boat Show.

Foto: sfeerbeeld jachthaven

Wetgeving hinkt achterop
De pleziervaart in België is populair. Zowel op de binnenwateren als op zee worden er elk jaar meer vaartuigen ingeschreven. Maar de huidige regels voor de pleziervaart zijn hopeloos verouderd. “Met moderne regels wil ik onze Noordzee nog meer promoten als topbestemming voor recreatie en watersport”, aldus De Backer. De staatssecretaris voor de Noordzee kondigde vorig jaar een herziening aan van de wetgeving, in nauw overleg met de sector en alle betrokkenen.

Lees hier meer over op www.focus-wtv.be