Oyster Yachts onverwacht failliet

1708
Oyster Yachts

De Engelse jachtbouwer Oyster van Quote 500-lid en investeerder Wim de Pundert is ‘in liquidation’. Dat is gezien al het goede nieuws dat de werf in januari naar buiten bracht nogal onverwacht.

Een bron meldt de liquidatie aan Quote, en het wordt ook gemeld door dit vakblad. Ruben de Pundert, zoon van Wim, laat Quote weten nog niks te kunnen zeggen. De Zeeuwse bedrijvendokter De Pundert, kocht de werf in 2012 samen met zijn in Engeland wonende zakenpartner Klaas Meertens voor naar verluidt zo’n €13 miljoen. Dat was een relatief schijntje, de vorige eigenaar, het Britse Brits private equityhuis Balmoral Capital, betaalde in 2007 €100 miljoen.

Volgens Yachting Monthly wordt het personeel deze dinsdagmiddag ingelicht, en gevraagd morgen toch nog naar het werk te komen.

“It is with sincere regret that we advise that the Company has been unable to secure financial support to enable it to continue to trade at this time and it is looking at all opportunities available. Further information will be issued as soon as we can,” zo meldt David Tydeman, CEO van Oyster Yachts, op de website.

Lees het volledige bericht op www.quotenet.nl of kijk op www.oysteryachts.com

DELEN
Vorig artikelHuur van kajuitzeiljachten naar laag btw-tarief
Volgend artikelExtra beveiliging in jachthaven Willemstad
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij