KNRM trotseerde ijsstorm om vissers te redden

740
Eemshaven / KNRM

Afgelopen woensdagavond kwam de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) met drie reddingstations in actie voor een vastgelopen viskotter in het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Vanwege de oostelijke stormachtige windkracht 8 zijn de waterstanden op het Wad extreem laag. De kotter kon in de golven van 2 meter hoog niet worden losgetrokken. De drie vissers zijn door de vrijwilliger redders van boord gehaald en veilig aan wal gebracht.

De huidige aluminium waterjet-reddingboten van Lauwersoog zijn vanwege de ijsgang niet inzetbaar. Om die reden ligt oud-reddingboot Suzanna aan de steiger. Deze oude

Terschelling / KNRM

reddingboot wordt liefdevol door vrijwilligers in het water gehouden. Het zware stalen schip met schroefaandrijving kan zich zonder schade door het (kruiende) ijs werken. Een hoopgevende gedachten voor iedereen die tijdens deze vrieskou in nood komt op het Wad.

Lees hier meer over op www.KNRM.nl