Grousters willen geen vaarweg door De Burd

170
miophotolap / Shutterstock.com

Tijdens een informatiebijeenkomst van de provincie in Grou was er vrijdagmiddag veel verzet tegen de plannen voor verbetering van de vaarweg naar Drachten. In de plannen die er nu liggen wordt onder andere nagedacht over een nieuwe vaarweg door landbouwgebied Hege Warren en recreatie- en natuurgebied De Burd bij Grou. De vaarweg moet dienen als verbinding tussen het Prinses Margrietkanaal en Drachten, en dan voornamelijk naar het Drachtster industriegebied De Haven.

Foto: sfeerbeeld

Het grootste deel van de kleine honderd aanwezigen uit en rondom Grou zijn zeer tegen op de variant door De Burd. Ze zijn bang voor aantasting van de natuur en voor het gevaar voor het recreatieverkeer. De meesten vinden de vaarweg helemaal niet nodig en ook veel te duur.

Lees meer hierover op www.omropfryslan.nl

DELEN
Vorig artikelStaande Mastroute voor watersport gestremd in mei
Volgend artikelBoot slaat om bij IJburg: mensen uit water gered
Mijn naam is Eline van Ieperenburg. Als grafisch vormgever zet ik mij in voor YachtFocus, hieronder valt ook het werken aan BootAanBoot.nl. Jaren heb ik bij ‘Reddingsbrigade Vinkeveense plassen’ gezwommen, daar heb ik veel geleerd over binnen- en open wateren en dat komt goed van pas in de watersport. In de zomer ben ik vaak te vinden aan de kust om te surfen en zwemmen of op de plas om ontspannen te varen.