Enorm cruiseschip botst tegen pier (video)

930
Skyler Brooks / Alexandra Dxn

Op het Hondurese eiland Roátan is dinsdagochtend een cruiseschip tegen een pier gebotst. Op amateurbeelden valt te zien hoe het schip te dicht bij de pier komt en meteen schade aanricht. Gewonden vielen er niet, maar er is momenteel wel een onderzoek gaande om de oorzaak van het incident te achterhalen.

De beelden van de botsing kwamen later die ochtend al op sociale media terecht. Het gaat om de MSC Armonia, een schip dat deel uitmaakt van cruisemaatschappij MSC Cruises en bezig was met een veertiendaagse cruise in de Caraïben. Volgens lokale media was het vaartuig met een abnormaal hoge snelheid richting de pier aan het varen, terwijl ongeveer 1.800 passagiers aan boord waren. Of dat echter de enige reden is voor het ongeval, is niet duidelijk.

Bekijk hier de video: www.nieuwsblad.be 

DELEN
Vorig artikelPlan voor extra aanlegplaatsen in Vechtpark Hardenberg
Volgend artikelMinder groot, maar wel serieus publiek op Motorboot Sneek
Mijn naam is Eline van Ieperenburg. Als grafisch vormgever zet ik mij in voor YachtFocus, hieronder valt ook het werken aan BootAanBoot.nl. Jaren heb ik bij ‘Reddingsbrigade Vinkeveense plassen’ gezwommen, daar heb ik veel geleerd over binnen- en open wateren en dat komt goed van pas in de watersport. In de zomer ben ik vaak te vinden aan de kust om te surfen en zwemmen of op de plas om ontspannen te varen.