Strategische samenwerking tussen Webasto Thermo & Comfort en WhisperPower

391

Gedreven door het verlangen van Webasto om elektrische systemen en producten toe te voegen aan hun productportfolio en de ambitie van WhisperPower om het distributienetwerk snel uit te bouwen, hebben de bedrijven een wereldwijde distributieovereenkomst afgesloten.

Als gevolg worden de de WhisperPower producten verkrijgbaar via het Webasto netwerk in een groot aantal landen waaronder Italië, Spanje, Groot Brittannië, Portugal, Frankrijk België, Denemarken en Noorwegen. Distributeurs, groothandelaren, dealers en installateurs kunnen nu alle noodzakelijke producten voor de verhoging van het comfort aan boord van jachten, commerciële schepen en voertuigen bundelen en inkopen op één centraal punt in hun regio.

WhisperPower

Wij zijn zeer blij dat Webasto een Global Distribution Agreement met WhisperPower heeft afgesloten en wij naast onze eigen producten aanvullende producten met een hoge mate van innovatie en klantvoordeel kunnen aanbieden,” zegt Fabian Bez verantwoordelijk voor de business unit Thermo & Comfort. “De productsynergie is perfect. Wij zijn nu in staat om ook de energie die nodig is voor de werking van onze producten, te leveren. Tegelijkertijd krijgt WhisperPower toegang tot een zeer vakkundig, goed werkend netwerk van specialisten op het gebied van technische producten en systemen. Wij kijken uit naar een lange vruchtbare samenwerking met WhisperPower waar ook zeker de klanten veel voordeel van gaan genieten,”

Roel ter Heide, oprichter en CEO van WhisperPower noemt de overeenkomst een belangrijke stap vooruit voor zijn nog jonge bedrijf. “De Global Distribution Frame Agreement met Webasto Thermo & Comfort is een belangrijke stap vooruit. Het geeft ons toegang tot een groot team van actieve verkoopspecialisten die expert zijn in het verkopen van technische oplossingen aan hun klanten. Bovendien zijn beide bedrijven actief in dezelfde marksegmenten dus de synergie is overduidelijk. In Engeland hebben we in korte tijd een groot marktaandeel in de mobiele markt weten te verwerven dankzij de samenwerking met Webasto Thermo and Comfort UK. Nu zijn we druk bezig hetzelfde te doen in het maritieme segment. In de landen waar Webasto WhisperPower zal gaan vertegenwoordigen zorgen we voor uitbreiding van het serviceapparaat. Zodoende wordt ons wereldwijde servicenetwerk flink versterkt.”

De strategische samenwerking met WhisperPower als specialist op het gebied van elektrische systemen is in lijn met het streven van Webasto om een key-player te worden in de markt van e-mobility. Om dit te bereiken heeft Webasto de portfolio uitgebreid in de richting van e-mobility producten en oplossingen op drie specifieke gebieden: verwarmingsoplossingen voor alle soorten aandrijvingen die de accuprestaties en cabineverwarming verbeteren, de ontwikkeling en assemblage van hoogwaardig accusystemen en daarnaast laad-oplossingen die aan de wensen van particuliere en professionele klanten voldoen.

En nu, met het tot stand komen van de overeenkomst met WhisperPower, voegt Webasto in één keer een compleet pakket aan producten en systemen toe die stroom opwekken op die plaatsen waar geen vaste of betrouwbare netaansluiting beschikbaar is.

DELEN
Vorig artikelHelena Jacoba verlaat de Piushaven: ‘Gemeente is volstrekt bizar bezig’
Volgend artikelYamaha Marine Nederland organiseert proefvaardag op zondag 27 mei
Mijn naam is Eline van Ieperenburg. Als grafisch vormgever zet ik mij in voor YachtFocus, hieronder valt ook het werken aan BootAanBoot.nl. Jaren heb ik bij ‘Reddingsbrigade Vinkeveense plassen’ gezwommen, daar heb ik veel geleerd over binnen- en open wateren en dat komt goed van pas in de watersport. In de zomer ben ik vaak te vinden aan de kust om te surfen en zwemmen of op de plas om ontspannen te varen.