Zeilboot Vestas verliest mast in Ocean Race

100
Photomarine / Shutterstock.com

Het zeilteam van Vestas 11th Hour Racing is de mast van de boot kwijtgeraakt in de zevende etappe van de Volvo Ocean Race. Zo’n 160 kilometer ten zuidoosten van de Falklandeilanden brak de mast af, bij een windsnelheid van zo’n 50 kilometer per uur.

De teamleden bleven ongedeerd. Ze hebben de doorgeknakte mast helemaal losgemaakt, om te voorkomen dat de boeg van het zeiljacht ook beschadigd raakt.

Lees er meer over op www.dvhn.nl

DELEN
Vorig artikelMeisje (14) valt in sluis bij Rijswijk
Volgend artikelEven voorstellen: de amfibie caravan (video)
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij