Home 2018 mei

Maandelijkse Archieven: mei 2018

Dit cruiseschip van 134 meter meert zondag aan in Harlingen

Leestijd: 1 minuut
1377
Het 134 meter lange zeecruiseschip Star Breeze, van rederij Windstar Cruises, brengt komende zondag een bezoek aan Harlingen. De Star Breeze maakt een elfdaagse reis van Amsterdam naar Stockholm.

Binnenvaart zoekt schippers en matrozen

Leestijd: 1 minuut
1552
Het personeelstekort op binnenvaartschepen is een groot en urgent probleem. De rederijen en branche-organisaties hebben gezegd dat ze willen dat meer jongeren zo snel mogelijk de opleiding tot schipper of matroos volgen.

261 kinderen melden zich aan voor botenbouwfestijn in Meppel

Leestijd: 1 minuut
1015
Maar liefst 261 aanmeldingen kwamen er binnen bij de voorinschrijving van Mini Meppel Maritiem. Hoewel er eigenlijk plaats is voor maximaal 250 kinderen, mogen alle inschrijvers meedoen met het botenbouwfestijn op Bleekerseiland van 28 tot 31 augustus.
Asa boot electroAsa boot electro

Vliegen als een albatros en varen als een zeilboot (video)

Leestijd: 1 minuut
1458
Wat gebeurt er als je een albatros en een zeilboot kruist? Volgens onderzoekers van het Amerikaanse MIT eindigt dat in een hybride, robotachtig zweefvliegtuig dat het beste van de land- en luchtwereld combineert.

Kempers Watersport en Menken Maritiem houden open dagen op 1, 2 en 3 juni

Leestijd: 2 minuten
2663
Onder het motto ‘Maak kennis met alles wat we doen’ organiseren Kempers Watersport en Menken Maritiem in het weekend van 1, 2 en 3 juni open dagen op de Jachthaven van Kempers Watersport in Aalsmeer.

Heerenveen wil grote schepen op de vaarweg houden

Leestijd: 1 minuut
1097
Eind april maakte de provincie Fryslân haar visie op vaarwegen en binnenhavens in Fryslân openbaar.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

Vooral jeugdige watersporters niet bewust van veilig varen

Leestijd: 1 minuut
1008
Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van Recreatie Midden-Nederland hebben in de afgelopen dagen extra controles uitgevoerd bij watersporters op de Loosdrechtse Plassen. 

Blokhutboot redt zinkende speedboot

Leestijd: 3 minuten
6260
Een blokhutboot biedt niet alleen ultieme ontspanning op het water, maar kan ook goed van pas komen wanneer een gezonken speedboot hulp nodig heeft, zo bleek afgelopen weekend.

Amsterdam wil superjachten ontvangen

Leestijd: 1 minuut
996
Amsterdam moet een belangrijke bestemming voor superjachten worden. Dat wil de HISWA Holland Yachting Group en Port of Amsterdam. Samen hebben ze de ambitie om Amsterdam op de kaart te zetten voor superjachten.

Nova Yachting organiseert Hallberg-Rassy evenement op 9 juni

Leestijd: 2 minuten
1745
In navolging van de geslaagde Hallberg-Rassy Tour 2017, organiseert Nova Yachting dit jaar een nieuwe editie van het evenement. De Hallberg-Rassy dealer hoopt op 9 juni 2018 opnieuw zoveel mogelijk enthousiaste Hallberg-Rassy liefhebbers met familie en vrienden in Jachthaven Bruinisse te mogen verwelkomen.

Havenbaas vrijgesproken van branden in jachthaven

Leestijd: 1 minuut
1207
Havenbaas Henk V. uit Gastel hoeft niet de cel in voor brandstichting in de jachthaven van Ohé en Laak. De rechter sprak hem dinsdag vrij. Twee medeverdachten werden veroordeeld tot drie jaar cel.

Vanaf nu ook blauwe diesel te koop bij RFU Jachtspecialist

Leestijd: 1 minuut
2587
Sinds kort is RFU Jachtspecialist in het Friese Jirnsum dealer van blauwe diesel van het merk Future Fuels. 
Elburg YachtingElburg Yachting

Bootdieven aangehouden na achtervolging door Alkmaarse grachten

Leestijd: 1 minuut
1308
Zondagmiddag heeft de politie na een achtervolging door de grachten van Alkmaar twee bootdieven aangehouden. De twee stalen de boot op de Mauritskade. De eigenaar van de boot zag het gebeuren en schakelde de politie in.

Nautisch Alkmaar op 10 juni: Méér dan alleen boten

Leestijd: 1 minuut
2948
Bootschappen Watersport, Nautisch Centrum Nicolaas Witsen en de gelijknamige jachtmakelaardij organiseren op 10 juni 2018 van 12.00 tot 17.00 uur een watersportdag.

Vrachtschip ramt brug in Alphen aan den Rijn

Leestijd: 1 minuut
1555
Een binnenvaartschip heeft maandag de Albert Schweitzerbrug in Alphen aan den Rijn geramd. De stuurhut van het vrachtschip is zwaar beschadigd.

Zonnig booteigenarenweekend van Steeler Yachts in Urk en Volendam

Leestijd: 2 minuten
1664
Zestien Steelers uit heel Europa kwamen afgelopen weekend samen in Urk voor de 3e editie van het Steeler Owners Weekend.

Watersportseizoen komt weken eerder op gang

Leestijd: 1 minuut
986
Het seizoen voor de watersport in het Maasplassengebied komt dit jaar enkele weken eerder op gang. De voor de tijd van het jaar warme temperaturen helpen daarbij een handje. Maar er leven bij sommigen ook zorgen over de toekomst van de watersport.

Twee aanhoudingen na inbraak in boot

Leestijd: 2 minuten
1807
Op maandagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak op een boot aan de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk. Het gaat om een 18-jarige man uit Sint-Oedenrode en een 19-jarige man uit Groet.

Vaargeul Dordtsche Kil weer open voor scheepsvaart na aanvaring

Leestijd: 1 minuut
950
De vaargeul op de Dordtsche Kil bij 's-Gravendeel is zondag weer vrijgegeven voor al het scheepsvaartverkeer, nadat er zaterdag een schip gedeeltelijk was gezonken na een aanvaring. 

Yamaha presenteert de V8 XTO Offshore

Leestijd: 6 minuten
2024
Afgelopen week heeft Yamaha officieel de nieuwe V8 XTO Offshore geïntroduceerd. Met een cilinderinhoud van 5,6 liter, een ongekend hoog koppel, uitzonderlijke stuwkracht en een opwindende 425 pk is dit veel meer dan een gewone buitenboordmotor.

Brandweer redt bever uit sluis

Leestijd: 1 minuut
1097
In Gent is vrijdagmiddag een bever gespot. Het dier zwom in een sluis aan de Vlaamse Kaai en kon geen kant meer op. De brandweer kon het beestje redden.
Kuiper verzekering

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha