Ontdek de TIWAL 3 als ultieme ‘dinghy’

962

Een Tiwal 3 is de ideale bagage voor iedere zeilfanaat deze zomer. De innovatieve opblaasbare zeilboot zit opgeborgen in twee tassen en past in de kofferbak van de auto, camper of iedere grotere boot. Het is gemakkelijk te vervoeren door zijn lichte gewicht van totaal 50kg. Een Tiwal maakt zeilen voor iedereen toegankelijk en is te zeilen op de meren en de oevers van de zee.  Er zijn 

inmiddels al ruim 850 tiwal eigenaren die u voor gingen. Pure zeilsport waarbij de specialisten de kick zullen ervaren van de combinatie water, wind en de kracht van het gaffeltuig. Een oerdegelijk ontwerp met de perfecte gekozen materialen zoals het aluminium framewerk, UV bestendig materiaal en de carbon mast. Een super snel hydrodynamisch ontworpen zeilboot door zijn v-vorm bodem dat exclusief zeil maar 25kg weegt en bestaat uit twee luchtcompartimenten.

Een zeilboot in 2 tassen
Opgeborgen in twee tassen kan de opblaasbare rubberboot Tiwal 3 worden meegenomen in de kofferbak van een auto, camper of grotere boot. Door de romp van de boot op te pompen en vervolgens de hardware van de zeilboot te monteren is de Tiwal binnen 20 minuten klaar om te zeilen. Het is zelfs mogelijk om met twee personen te zeilen en ook kinderen kunnen met gemak overweg met deze snelle en lichtgewicht zeilboot. Zoals ‘Bear Grylls’ (bekend van Discovery Channel) eerder enthousiast zei na de Tiwal getest te hebben ‘een hele ervaring met minimaal gedoe, minimale tuigage en maximaal plezier’.

 

Tas 1, opblaas boot: 150x40x35cm, 26kg.
Tas 2, zeil, mast en losse delen: 150x40x35cm, 28kg.

De Tiwal 3 met 5m² zeil is geschikt voor een windsnelheid van 4 tot 16 knopen (5 tot 28 km/u).

De Tiwal 3 met 7m² zeil is geschikt voor een windsnelheid van 4 tot 10 knopen (5 tot 19 km/u).

Accessoires

Voor de Tiwal zijn er diverse accessoires verkrijgbaar zoals een afdekhoezen, touwen, spanners, zeilen, strandkarren etc. Een compleet overzicht is te vinden op de website van Tiwal en de website van de Nederlandse dealer Melior Yachts, gevestigd in Jirnsum (Frl).

Tiwal cup
Ieder jaar organiseert Tiwal zijn eigen TIWAL CUP. Dit jaar wordt de Tiwal cup 2018 wederom gehouden in de Golf van Morbihan in Frankrijk op 26 mei 2018. Hier strijden jong en oud om de prijzen met vele Tiwal zeilboten. Hierover is meer te vinden op de Tiwal website. Een impressie van voorgaande jaren is terug te kijken op youtube.

Melior Yachts is officieel TIWAL dealer. De vaste prijzen zijn gemakkelijk en doorzichtig. Zo zeil je al een complete Tiwal met 5m² zeil voor €5490 en een Tiwal met 7m² zeil voor € 5790.  Ga voor meer informatie naar de website van Melior Yachts op www.tiwalmarine.nl

DELEN
Vorig artikelPrins van Oranje – Sloepenshow 2e Pinksterdag
Volgend artikelGezellige drukte op de Noorderhaven aan vooravond van de HT-zeilrace
Mijn naam is Eline van Ieperenburg. Als grafisch vormgever zet ik mij in voor YachtFocus, hieronder valt ook het werken aan BootAanBoot.nl. Jaren heb ik bij ‘Reddingsbrigade Vinkeveense plassen’ gezwommen, daar heb ik veel geleerd over binnen- en open wateren en dat komt goed van pas in de watersport. In de zomer ben ik vaak te vinden aan de kust om te surfen en zwemmen of op de plas om ontspannen te varen.