Younique Yachts over Legends Reborn: ‘Ook de ‘nieuwe’ Feadship bouwen we samen met onze klant’

231

Younique Yachts werkt momenteel aan een prachtige Feadship. Het 15 meter lange jacht is afkomstig uit 1939 en wordt met een grootscheepse renovatie weer als nieuw gemaakt. Dit is het tweede schip dat volgens het concept ‘Legends Reborn’ een nieuw leven krijgt.

Vorig jaar scoorde Younique Yachts met de ‘reïncarnatie’ van een Swan 48 uit 1972. Het schip werd compleet leeggehaald en op basis van het polyester casco volledig opnieuw opgebouwd tot een prachtig en modern schip. Ook de Feadship wordt flink onder handen genomen met onder andere een nieuwe opbouw van het interieur, nieuwe teakdekken. nieuwe solide mahoniehouten kozijnen en het herstel van het volledige bovendek. “Aan de mooie jachten van vroeger moet soms wat worden verbouwd. Er zijn vaak veel extra liefde, verzorging en slimme designoplossingen nodig, maar dat doet niets af aan hun karakter en schoonheid,” aldus Peter Melchers van Younique Yachts.

Ook bij deze Feadship werken de jachteigenaar en Younique Yachts weer actief samen en laat Younique Yachts zich inspireren door de wensen en dromen van de eigenaar.

Meekijken en meewerken op de werf
Younique Yachts is een open en transparant bedrijf. “Dat zijn geen lege woorden; het is echt zo,” zegt Melchers. “De klant voelt dat ook. Ze praten niet alleen met de directie, ook met alle werknemers. We hebben niets te verbergen.” Klanten zijn van harte welkom op de werf. Ze mogen overal kijken, aankomen, meewerken en leren hoe je ambachtelijk mooie dingen maakt. “Dat ze echt meebouwen aan hun droomschip geeft de klant een goed gevoel, maar het is voor ons natuurlijk ook geweldig om onze passie op die manier te laten zien.”

Over Younique Yachts
Younique Yachts werkt op basis van zo veel mogelijk inzicht in wat de klant écht wil. Op basis van die informatie worden schepen ontworpen, gebouwd en gerenoveerd. ‘Wij spreken van een succes als  een jacht volledig aan de verwachtingen van de klant voldoet én ze op het water soepel en gemakkelijk te manoeuvreren zijn.’

Meer informatie: www.younique-yachts.com