Bestevaer 49 Zenith opgeleverd aan Australische eigenaren

411
KM Yachtbuilders

Al 10 jaar lang droomden de Australische eigenaren van een nieuw zeiljacht. Tijdens die 10 jaar werd er een gedetailleerde en complete wensenlijst opgesteld. Het echtpaar was  duidelijk over wat ze aan boord wilde, zoals de volledig aluminium dekluiken, extra dikke roeras, overgedimensioneerd anker en de aan dek vast gelaste dek items. Bovendien moest het schip met helmstok bestuurd kunnen worden.

Overleg via Skype
Na een bezoek aan onze Open Dag vier jaar geleden bleven we voornamelijk via mail en Skype in contact met de Australische eigenaren. Het gehele verkoop- en bouwproces verliep ‘online’. Ze hebben één keer tijdens de bouw de werf bezocht, en richting de oplevering verbleven ze wat langer in Makkum.

KM Yachtbuilders

Zelfvoorzienend
Voor de eigenaren is het erg belangrijk om onafhankelijk en zelfvoorzienend te zijn, vandaar ook de grote zonnepanelen op het achterschip en voldoende water en diesel capaciteit. Een gebrek aan stroomverbruikers zoals een boiler, koelkast en verwarming zorgen er ook voor dat ze minder snel de motor hoeven te starten om stroom op te wekken. De romp en meeste delen aan dek zijn kaal aluminium en ongeschilderd om de kans op corrosie te voorkomen en omdat het minder onderhoud vraagt.

Licht en ruimte
Het interieur is een goed voorbeeld van custom jachtbouw. Het pilot house is één meter naar voren toe verlengd om daar meer ruimte te scheppen en voor meer licht beneden. De keuken is J-vormig en ruim met RVS werkbladen en diepe, grote lades en kasten voor ingredienten en keukengerei om te koken zonder vaak aan land te hoeven gaan voor boodschappen.

Naast de diner tafel staat een diesel kacheltje welke voor warmte en gezelligheid zorgt in koudere gebieden. Onder het pilot house aan stuurboord is de technische ruimte gebouwd, en aan bakboord de gastenhut. De eigenaren hebben een groot comfortabel bed welke de hele breedte van de voorhut inneemt. Zowel het toilet als de douche hebben een eigen ruimte, grenzend aan de eigenaarshut. Het hout wat gebruikt is voor de meubels en intimmering, Bubinga, bleek een uitdaging voor de timmermannen maar het eindresultaat mag er zijn.

Lees alles over het bouwproces vanuit het oogpunt van de eigenaren op het Cruisers Forum: www.cruisersforum.com

KM Yachtbuilders
KM Yachtbuilders