Gebroeders Braam trotseren de onvoorspelbare Atlantische Oceaan met No Limit 1550

573

Een uitzonderlijke prestatie is neergezet door schipper Edzard Braam (ex-chirurg) en Peter Braam (ex-verkeersvlieger). De twee zeventigers zijn zowel via de noordelijke Viking route als de zuidelijke Azorenroute de oceaan overgestoken.

Voor een zeilboot niet al te gebruikelijk routes, voor een motorboot al helemaal niet. Het duo kreeg het niet cadeau. Met veel afzien hebben zij de grilligheden van deze oceaan in al haar facetten overwonnen, mooi weer met een spiegelgladde zee, maar ook met mist en ijsbergen.En niet te vergeten: depressies die zorgden voor huizenhoge golven waardoor het leven aan boord zee nog het beste te vergelijken was met een rollercoaster.

Deze reis hebben zij kunnen volbrengen met hun betrouwbare Four Seasons, een solide stalen motorboot gemaakt door de Groningse werf Nolimitships. De Four Seasons heeft tijdens haar verblijf in Florida zelfs de Orkaan Irma zonder een schrammetje doorstaan.

In totaal heeft de heen- en terugreis 11.000 zeemijl geduurd waarbij op de Vikingroute Engeland, Schotland, Orkney elanden, Far Oer Eilanden, IJsland, Groenland, Canada en de Verenigde Staten werden aangedaan en op de terugreis Bermuda, Azoren, Spanje, en Guernsey.

Op 17 juni om 12.00 uur wordt de No Limit 1550 Four Seasons en zijn bemanning feestelijk onthaald tijdens de binnenkomst in Rotterdam.

Lees er meer over op www.nolimitships.nl