Piet Paulusma waarschuwt watersport voor zware windstoten

670
Steve Photography / Shutterstock.com

Weerman Piet Paulusma komt met een waarschuwing voor de watersport: “Dit heeft te maken met de windsterkte voor vandaag en morgen. De gemiddelde windsterkte komt vandaag boven de meren, in de kustgebieden en het Waddengebied uit op kracht 4 tot 5.”

“Vandaag eerst uit het noordwesten en windvlagen in kracht 6. Vanmiddag en vanavond krimpt de wind naar het zuiden tot zuidwesten en neemt tijdelijk af. Vooral later vanavond en de komende nacht neemt de zuid tot zuidwestenwind alweer toe tot matig en vrij krachtig met uitschieters in kracht 6.”

Morgen is het compleet herfst. Er komt boven de meren en de westelijke kustgebieden een krachtige zuidwestenwind te staan, met windstoten in kracht 7 of 8.

Lees er meer over op www.pietsweer.nl