Rotondes moeten files bij sluizen tegengaan

255
Darjus Urbanovic / Shutterstock.com

In augustus begint de bouw van de zuidelijke rotonde op het kruispunt van de Binnenvaartweg en de Schependijk in Terneuzen. Dat is de nieuwe zuidelijke rotonde, gebouwd door de aannemer van de Nieuwe Sluis, het bedrijf Sassevaart. Het is de bedoeling dat de gemeente Terneuzen niet lang daarna op het kruispunt ten noorden hiervan een soortgelijke rotonde aanlegt.

Twee rotondes aan de stadskant van de sluizen moeten de doorstroming op de kruisingen aldaar verbeteren. Er komt een rotonde op de Binnenvaartweg bij de noordbrug over de binnenvaartsluis en een op de Binnenvaartweg bij de zuidbrug, op de kruising met de Schependijk. Voor deze rotonde gaat de spade op 13 augustus de grond in. Dit werk wordt uitgevoerd door de aannemerscombinatie Sassevaart en op 1 oktober is het klaar.

Lees meer hierover op www.omroepzeeland.nl

DELEN
Vorig artikelSchipper gewond door val in ruim van schip in Raamsdonksveer, naar ziekenhuis vervoerd
Volgend artikelRijkswaterstaat test flitspalen voor boten in Friesland
Mijn naam is Eline van Ieperenburg. Als grafisch vormgever zet ik mij in voor YachtFocus, hieronder valt ook het werken aan BootAanBoot.nl. Jaren heb ik bij ‘Reddingsbrigade Vinkeveense plassen’ gezwommen, daar heb ik veel geleerd over binnen- en open wateren en dat komt goed van pas in de watersport. In de zomer ben ik vaak te vinden aan de kust om te surfen en zwemmen of op de plas om ontspannen te varen.