Home 2018 oktober

Maandelijkse Archieven: oktober 2018

Allpa Marine Equipment draagt importeurschap van Sabb over aan Protech Marine Service

Leestijd: 2 minuten
2576
Na vele jaren Sabb parts en motoren te hebben vertegenwoordigd, draagt Allpa Marine Equipment dit importeurschap per november 2018 over aan de firma Bakker - Protech Marine Service in Warmond.

Heftig: Storm verwoest honderd luxe jachten in Italiaanse havenstad (video)

Leestijd: 1 minuut
4823
In de Italiaanse havenstad Rapallo zorgde een storm voor enorme schade. Nadat de 6,5 meter hoge dam het had begaf, rukten de wind en golven vele boten uit hun ligplaats.

Gemeente Almere koopt eigenaar jachthaven Haddock mogelijk uit

Leestijd: 2 minuten
2557
De gemeente Almere koopt mogelijk de eigenaar van Jachthaven Haddock in Almere uit. Dat liet de gemeente weten tijdens een rechtszaak in de rechtbank van Lelystad. 
Asa boot electroAsa boot electro

Vermiste jongen uit Urk ongedeerd teruggevonden na zoekactie op IJsselmeer

Leestijd: 1 minuut
1385
Reddingwerkers hebben een vermiste 13- jarige jongen uit Urk in de nacht van maandag op dinsdag ongedeerd teruggevonden op de Houtribdijk, nabij het IJsselmeer.

Man en vrouw overboord in ijskoude Schelde

Leestijd: 1 minuut
1424
Dinsdagmiddag redde de brandweer van Wichelen twee mensen uit het ijskoude water van de Schelde. De vrouw was overboord gevallen van een vaartuig dat vast zat in het slib. De man was haar achterna gesprongen om haar te redden maar kreeg de vrouw niet op eigen kracht aan wal.

Botenwacht introduceert winterservicebeurt op locatie met online offerteformulier

Leestijd: 2 minuten
1380
 Speciaal voor boten die zich niet zo makkelijk laten traileren heeft Botenwacht een mobiele service voor onderhoud op locatie. Het is nu ook mogelijk om hiervoor online een offerte aan te vragen.

Nieuwe brug over het IJ levert bezwaren op voor scheepvaart

Leestijd: 1 minuut
1354
Als aanvulling op de ponten levert de gemeente Amsterdam zes verschillende bouwplannen in. Het zijn plannen voor een liefst iconische fietsbrug die Amsterdam-Noord met het centrum moet gaan verbinden.

Replica schip Willem Barentsz te water gelaten

Leestijd: 1 minuut
1485
Acht jaar lang is er aan het schip gebouwd en vandaag ging het schip eindelijk te water. Het nagebouwde schip van de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz genaamd De Witte Swaen, werd gedoopt door prinses Margriet.

Maleisië veilt Nederlands superjacht na corruptieschandaal

Leestijd: 1 minuut
1496
Zo'n vier jaar na oplevering wordt het 91,5 meter lange Equanimity deze maand geveild door de Maleisische overheid. Het jacht werd voor 250 miljoen dollar gebouwd door Oceanco in Alblasserdam in opdracht van een Maleisische zakenman.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

Zeilmeisje Laura Dekker maakt plannen voor leerzame zeilreis voor ‘jeugd van tegenwoordig’

Leestijd: 2 minuten
1793
In 2010 zeilde Lara Dekker als 14-jarig solo de wereld rond. Ze haalde daarmee volop het nieuws. Nu, acht jaar later, wil de zeilster als volwassen vrouw jongeren laten beleven hoe het is om jezelf op die manier te leren kennen. 

KNRM wrak gevonden door duikers

Leestijd: 1 minuut
1970
Het wrak van de SS Nordlyset is door het Northseadivers duikteam gelokaliseerd en geïdentificeerd. Het wrak maakt deel uit van een trieste gebeurtenis uit de Helderse KNRM geschiedenis.

WhisperPower boort met SQ PRO-serie nieuwe markt lage toeren generatoren aan

Leestijd: 3 minuten
1619
Tijdens de komende editie van de METS komt WhisperPower met een vernieuwde lijn vaste lage toeren generatoren geschikt voor continue bedrijf en commerciële toepassingen.
Elburg YachtingElburg Yachting

Boot & Fun Berlijn 2018 diverser dan ooit

Leestijd: 4 minuten
1950
Boot & Fun Berlin blijft groeien: nog nooit werden er zoveel verschillende soorten boten, bootmerken en modellen getoond. Van 29 november tot 2 december 2018 wordt verspreid over twaalf zalen een enorme verscheidenheid samengebracht.

Zoektocht naar eigenaar gedumpt plezierjacht

Leestijd: 1 minuut
2268
Op zandeiland 3 in Vinkeveen is een onbeheerd vaartuig afgemeerd. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa's) van Recreatie Midden Nederland zijn opzoek naar de eigenaar van het plezierjacht. 

Is de brand op cruiseschip AIDANova aangestoken?

Leestijd: 1 minuut
2137
Er zijn door de politie camerabeelden van cruiseschip AIDANova opgevraagd. De recherche wil exact weten wie op dek 14 of in de buurt is geweest toen daar in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitbrak.

Laagwater zorgt voor problemen in Gelderland

Leestijd: 1 minuut
2065
Steeds meer plaatsen in Gelderland krijgen last van het lage water in de Rijn. Bijvoorbeeld in de haven van Giesbeek, daar kunnen meerdere plezierjachten niet meer recht liggen. Schepen kunnen door het lage water ook niet meer uit de haven van Giesbeek gehaald worden om winterklaar te maken. 

Linssen Yachts organiseert 20e Linssen Yachts Boat Show

Leestijd: 3 minuten
1520
Tijdens het 50-jarig jubileum van Linssen Yachts in 1999 werden voor het eerst de ‘Open Dagen’ gehouden, waar – ook in de jaren erna – letterlijk duizenden bezoekers op afkwamen. Inmiddels zijn we bijna twintig jaar verder en zullen we tijdens de aanstaande Linssen Yachts Boat Show ons 70-jarig jubileum van 2019 feestelijk gaan inluiden.

Duitse watersportverbond: “Maritieme conjunctuur overwegend positief”

Leestijd: 3 minuten
1181
De stabiele economische situatie binnen de watersport houdt aan, zo blijkt uit een enquete uitgevoerd door Bundesverband Wassersportwirtschaft e.V. (BVWW), de economisch-politieke spreekbuis van de watersportbranche in Duitsland. 

Meer dan 2.000 exposanten aan boord van Boot Düsseldorf

Leestijd: 4 minuten
1809
Hoewel het nog vijf maanden duurt voordat de jubileumeditie van Boot Düsseldorf van start gaat, belooft de Duitse beurs weer groots te worden. Van 19 tot en met 27 januari zullen er circa 2.000 exposanten aan boord van de 50ste boot Düsseldorf zijn.

Nederlands kampioenschap Sprint Lasers een groot succes

Leestijd: 1 minuut
1285
Op 20 en 21 oktober werden vanuit de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht) de Nederlandse kampioenschappen Laser Sprint en het Nederlands kampioenschap Laser Master Sprint gehouden.

Axopar 37 Cabin Brabus 2019 in de showroom van Kempers Watersport

Leestijd: 2 minuten
2335
De Axopar Brabus Shadow 800 was het eerste resultaat van de samenwerking tussen auto-tuner Brabus en de Finse botenbouwer Axopar om tot een unieke...

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha