Home 2018 december

Maandelijkse Archieven: december 2018

18 Containers vallen van schip en drijven in vaargeul

Leestijd: 1 minuut
6252
De scheepvaart op de Westerschelde van en naar Antwerpen is afgelopen weekend stilgelegd na een ongeluk in de Antwerpse haven. Bij het overladen van containers van en naar een binnenvaartschip zijn achttien containers in het water gevallen.

Zeilrace Sydney-Hobart voor de negende keer gewonnen door Wild Oats XI

Leestijd: 1 minuut
3215
Wild Oats XI heeft voor de negende keer de zeilwedstrijd Sydney-Hobart gewonnen. De boot van Mark Richards kwam als eerste over de aankomststreep na een toch van 628 mijl.

Vaartuig maakt water op onstuimig IJsselmeer

Leestijd: 1 minuut
4245
Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een scoutingvlet welke water maakte op het IJsselmeer.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

KM Yachtbuilders introduceert Bestevaer 53 motorjacht

Leestijd: 4 minuten
4020
Al 20 jaar bouwt KM Yachtbuilders aluminium zeiljachten van 40 tot 100 voet. En vanaf volgend jaar wordt er een aluminium motorjacht van 53 voet aan het portfolio toegevoegd van de werf in Makkum.

Derde kolk Beatrixsluis wordt geopend door Prinses Beatrix

Leestijd: 1 minuut
2280
Op 6 februari opent Prinses Beatrix de derde kolk van de Prinses Beatrixsluis. De sluis, die naar Prinses Beatrix is vernoemt, ligt in het Lekkanaal in Nieuwegein. Door de aanleg van de nieuwe kolk krijgt de sluis een veel grotere capaciteit.

Musicalartiest op cruiseschip valt overboord

Leestijd: 1 minuut
2185
Arron Hough, een 20-jarige Britse musicalartiest, is nog steeds vermist nadat hij waarschijnlijk op eerste kerstdag overboord viel. De Amerikaanse kustwacht heeft de zoektocht naar de jongen opgeschort. 
Elburg YachtingElburg Yachting

Wie betaalt de drie ton om de NDSM-onderzeeër te bergen?

Leestijd: 1 minuut
5107
Het bergen van de onderzeeër is een hoofdpijndossier geworden. Het bestuur van stadsdeel Noord heeft de eigenaar al eerder opgedragen de onderzeeër weg te halen bij de NDSM-werf. Nu waagt stadsdeel Noord een nieuwe poging om de Foxtrot weg te krijgen uit Amsterdam.

Vrouwenteam van Carolijn Brouwer gestart in Sydney Hobart Race

Leestijd: 1 minuut
1627
Zeilster Carolijn Brouwer die eerder dit jaar als eerste Nederlandse vrouw de Volvo Ocean Race wist te winnen maakt nu deel uit van een volledig vrouwelijk professioneel team. Woensdag is het team met Carolijn, Wild Oats X, van start gegaan in de Sydney Hobart Race.

Meer ongelukken op de Waal

Leestijd: 1 minuut
1594
Dit jaar zijn er meer ongelukken op de Waal gebeurd dan vorig jaar. Er waren 14 aanvaringen en er liepen 12 schepen vast. Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat.
Asa boot electroAsa boot electro

Zoektocht naar beller van nepmelding gezonken zeiljacht

Leestijd: 1 minuut
1634
Wat begon met een zoektocht naar een zinkend zeiljacht eindigt met een zoektocht naar de beller van de nepmelding. Vorige week deed een man een nepmelding van een gezonken zeiljacht voor de kust van Ouddorp op Goeree-Overflakkee. 

Vrijspraak voor het overvaren van een plezierjacht op kanaal Zuid-Beveland

Leestijd: 1 minuut
1935
Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie in hoger beroep een werkstraf van 150 uur geeïst, vanwege het overvaren van een plezierjacht. 24 december zijn beide personen vrijgesproken. 

Drie binnenvaartschepen botsen op Eerste Kerstdag op de Waal

Leestijd: 1 minuut
1642
Op de Waal bij Brakel zijn dinsdagavond drie schepen betrokken geraakt bij een scheepsvaartongeluk. Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse, onder andere de blusboten van de brandweer uit Tiel en Dordrecht. 

De Rotterdamse Scheepvaartboekhandel en Observator voortaan onder één dak

Leestijd: 2 minuten
1871
Twee maritieme smaakmakers bundelen hun krachten. Wie in Rotterdam op jacht is naar boeken op het gebied van scheepvaart komt steevast de namen Bas van der Zwan en Observator tegen. Van der Zwan was jarenlang met zijn Rotterdamse Scheepvaartboekhandel te vinden in de entreehal van Scheepvaartmuseum Prins Hendrik. De laatste zes jaar was de winkel gevestigd in de entreehal van museumproject de Delft.

Hoogtepunten uit superjachtenland 2018

Leestijd: 1 minuut
2454
Het einde van het jaar nadert daarom heeft SuperYacht Times een overzichtsvideo van de hoogtepunten van 2018 gemaakt.

Vissers na 20 dagen op zee gered door cruiseschip

Leestijd: 1 minuut
2295
Een cruiseschip uit Amerika heeft twee Costa Ricaanse vissers gered. De vissers dobberde al twintig dagen rond in de Caribische Zee. Een kerstwonder volgens een medewerker van de reder, het schip passeerde namelijk bij toeval omdat het zijn koers had verlegd na noodweer in de regio.

ANWB vernieuwt serie waterkaarten voor 2019

Leestijd: 1 minuut
3581
Voor het vaarseizoen 2019 lanceert de ANWB een nieuwe waterkaartserie voor heel Nederland, inclusief de Wadden en Nederlandse Kust. Met een geheel vernieuwde ondergrond geniet de gebruiker van nog meer gemak en veiligheid.

Boot in Dronten volledig verwoest door brand

Leestijd: 1 minuut
1741
In de nacht van zaterdag op zondag is een boot die langs de Drontermeerdijk aangelegd lag in vlammen op gegaan. Er waren geen mensen aanwezig.

Europese primeur: Skilsø 39 Panorama beschikbaar bij Melior Yachts

Leestijd: 3 minuten
1838
Vanaf 12 januari 2019 is bij Melior Yachts de nieuwe Skilsø 39 Panorama in de haven te bezichtigen. Dit nieuwe model werd in 2018 in Noorwegen geïntroduceerd in een Panorama en een Flybridge uitvoering en werd direct al beloond met een nominatie voor 'European Powerboat of the Year 2019'.

Schipper (71) veroordeeld voor dronken varen

Leestijd: 1 minuut
2144
Een 71-jarige man uit Joure is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur plus 40 uur voorwaardelijk. Hij voer op 2 augustus dronken door het Johan Frisokanaal bij Warns.

Schipper naar ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen na val in kanaal

Leestijd: 1 minuut
1852
In Gent is donderdagochtend een schipper in het kanaal gevallen. Dit gebeurde ter hoogte van de Sint-Kruis-Winkel.

Verplicht vaarbewijs maakt wateractiviteiten Knokke Boat onzeker

Leestijd: 1 minuut
1849
Knokke Boat biedt wateractiviteiten met motorbootjes aan in de haven van Cadzand-Bad. Nu het hebben van een vaarbewijs verplicht is in de jachthaven van Cadzand-Bad komt het bedrijf in moeilijkheden.

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha