Home 2019 januari

Maandelijkse Archieven: januari 2019

WINACTIE – Gratis naar de Belgian Boat Show 2019

Leestijd: 2 minuten
3057
Een waaier aan boten en jachten voor de pleziervaart met een ruime keuze uit modellen en merken voor ieders budget Zowel nieuwbouw als tweedehands. En jij kunt deze beurs gratis bezoeken!

Marrekrite gaat Joustersluis baggeren

Leestijd: 1 minuut
1330
De populaire ligplaats voor watersporters - de Joustersluis - wordt uitgebaggerd door Marrekrite. 

Nieuwe app toont waterstand van jouw woning bij overstroming

Leestijd: 1 minuut
4574
Toegegeven: dit is geen echt watersportnieuws, maar we vinden het toch interessant. Vandaag lanceert Waterschap Rivierenland een app die toont hoeveel water in je huis staat na een dijkdoorbraak.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

Roeisloep gemaakt van duurzaam materiaal

Leestijd: 1 minuut
878
Op de opleidingswerf van ROC Friese Poort wordt een roeisloep van duurzaam materiaal gebouwd door studenten. De studenten volgen een opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige van de afdeling Maritieme Techniek in Sneek.

Boot Holland: meer nadruk op segmentatie

Leestijd: 4 minuten
1304
Vier hallen en een promenade bomvol met alles wat de watersport te bieden heeft. Dat is de 29ste editie van Boot Holland in het kort. Met natuurlijk de motorbotensteiger als vaste waarde, maar ook een nieuw element in de vorm van een informatiepaviljoen waar in een zesdaags programma uitleg wordt gegeven over onderhoud en veiligheid voor de doe-het-zelver en botenbezitter.

Schommelende resultaten zeilers en windsurfers van TeamNL Zeilen

Leestijd: 2 minuten
739
De zeilers bij de eerste dag van de World Cup in Miami hadden te maken met een lichte en zeer onstabiele wind. De zeilers vertrokken later dan gepland met zo'n 7 tot 11 knopen wind richting de race course. Er waren variërende resultaten voor de zeilers en de windsurfers van TeamNL Zeilen.

Schippers eisen schadevergoeding in voor gesloten brug

Leestijd: 1 minuut
760
Rijkswaterstaat houdt de Giessenbrug over de Schie gesloten en daarmee voelen schippers Johan en Marilene Versluis van het mbs Diademar zich gedupeerd. De Werkendammers eisen een schadevergoeding.

Nederlandse werf bouwt superjacht om IMAX-bioscoopzaal heen

Leestijd: 2 minuten
1620
We zien wel vaker dat een superjachteigenaar geniet van een groot beeldscherm aan boord. De wens om een compete IMAX-bioscoopzaal in het jacht te bouwen is echter nieuw.

Verdieping Twentekanaal noodzakelijk voor optimaal gebruik van nieuw schip

Leestijd: 1 minuut
930
Om zoveel mogelijk bouwgrondstoffen zoals zand en grint te vervoeren laat Zandmaatschappij Twenthe een nieuw schip bouwen. Het jacht kan optimaal worden benut wanneer het Twentekanaal is verdiept naar 2,80 meter.
Asa boot electroAsa boot electro

Dronken bemanningsleden bezorgen schip Antonia vaarverbod

Leestijd: 1 minuut
1130
Vrijdagmiddag had de Roemeense schipper van het Duitse koppelverband Antonia wat uit te leggen aan te politie. De Antonia raakte afvarend op de Main in Miltenberg (km 124,60) uit de koers en ramde het aan de andere zijde liggende varende woonschip Polaris.

GalleryMaritime Colijnsplaat brengt expositie Tussen water en wind

Leestijd: 2 minuten
945
Kunstenares Leentje Linders exposeert in GalleryMaritime op Noord Beveland. Grote series etsen van Leentje Linders werden wereldwijd bekend doordat haar werk in vele (inter-)nationale luchthavens hangt tegen wanden in corridors die de reiziger passeren op weg naar het vertrekpunt.

Rechter rekent af met gemeentehavens die onder kostprijs opereren

Leestijd: 2 minuten
1485
Gemeenten kunnen niet zomaar besluiten nemen die 'oneerlijke concurrentie' met de markt rechtvaardigen. De hoogste bestuursrechter floot de gemeenten Hengelo en Zeewolde terug voor een zogeheten 'algemeen belang besluit'.
Elburg YachtingElburg Yachting

Aanvaring zorgt voor 2.000 liter dieselolie in Rijn bij Düsseldorf

Leestijd: 1 minuut
787
De twee vrachtschepen botsten maandag door nog onbekende oorzaak ter hoogte van Dormagen-Zons frontaal op elkaar. De aanvaring heeft grootse gevolgen: ongeveer 2.000 liter dieselolie kwam in de rivier terecht.

Taakstraf voor korporaal die gestolen apparatuur van Koninklijke Marine via Marktplaats verkocht

Leestijd: 1 minuut
864
Een korporaal van de Koninklijke Marine heeft een taakstraf van 180 uur opgelegd gekregen. De medewerker van de materieeldienst stal dure technische apparatuur en verkocht deze via Marktplaats. De korporaal kreeg deze staf al in 2017 te horen, maar ging in beroep bij de Hoge Raad. De hoogste rechter is het met de eerdere uitspraak eens.

Brand op boot in jachthaven Vlaardingen

Leestijd: 1 minuut
970
In een jachthaven aan de Watersportweg in Vlaardingen is donderdagnacht een plezierjacht uitgebrand. De brandweer had moeite om bij de brand te komen.

Gewonden bij ontploffing in duikhal op Boot Düsseldorf

Leestijd: 1 minuut
1792
Er zijn zaterdag twaalf mensen gewond geraakt op een beurs in het Duitse Düsseldorf nadat de batterij van een duikcomputer ontplofte.

Nieuwe rubberboot maakt oppompen onnodig

Leestijd: 1 minuut
3207
Voor de sportieveling die graag wandelen en varen combineert is er nu de Wasserlaufer. Een lichte opblaasboot die niet opgepompt of volgeblazen hoeft te worden.

‘America’s Cup is het machtigste dat je ooit kunt winnen als land’

Leestijd: 1 minuut
751
Een Nederlandse zeilboot die meestrijdt in één van de meest prestigieuze zeilraces ter wereld. Ze strijden mee voor de America's Cup. Het is de droom van zeiler Simeon Tienpont, die woensdag zijn plannen presenteerde.

Overboord geslagen matroos klimt zelf aan wal

Leestijd: 1 minuut
854
Donderdag begin van de middag is een matroos overboord geslagen, terwijl hij aan het werk was op een baggerschip op de Maas. De schipper gaf zijn matroos aan als vermist, maar de man was zelf al in het Limburgse Well aan de kant geklommen. 

50.000 m2 watersportplezier op HISWA 2019

Leestijd: 4 minuten
1135
Iedereen die zich thuis voelt op het water, kijkt alweer uit naar de start van het watersportseizoen in het voorjaar. RAI Amsterdam is ook in 2019 gastheer van de voorpret. Met de nieuwste modellen boten, onderdelen en accessoires, handige gadgets, mooie reisverhalen, tips en advies, leuke workshops, scherpe aanbiedingen en vooral heel veel watersportplezier is de HISWA Amsterdam Boat Show de place to be om je voor te bereiden op het nieuwe vaarseizoen. Dit grootste watersportevenement van Nederland vindt plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2019 in RAI Amsterdam.

Sluizen Goese Sas en brug bij Wilhelminadorp vier weken dicht

Leestijd: 1 minuut
914
De brug bij Wilhelminadorp en de sluis bij het Goese Sas krijgen in februari en maart een opknapbeurt.

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha