Home 2019 februari

Maandelijkse Archieven: februari 2019

Deining Magazine volgt de Waterkampioen op

Leestijd: 2 minuten
4423
De ANWB stopt met de Waterkampioen, het grootste redactionele watersportblad van Nederland. In april 2019 komt de laatste editie uit.

Handelaarsregistratieteken snelle motorboten blijft bestaan

Leestijd: 1 minuut
2023
Eind 2018 ontvingen diverse watersportbedrijven een brief van het RDW met het bericht dat het handelaarsregistratieteken voor snelle boten, het YY-teken, met ingang van april 2019 zal komen te vervallen.

Vier gerenommeerde Zweedse jachtmerken bij YachtFull International onder één dak

Leestijd: 4 minuten
2820
YachtFull International, gevestigd in Drimmelen, is sinds oktober 2018 de officiële agent in de Benelux voor de bekende Zweedse merken Sweden Yachts, Malö Yachts, CR Yachts en Regina af Vindö Yachts.
Asa boot electroAsa boot electro

Bestuurder containerschip dat plezierboot plette nog steeds spoorloos

Leestijd: 2 minuten
1683
Er dreigt een celtraf voor de schipper die vorig jaar september op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen een plezierjachtje ramde. Justitie verdenkt de schipper ervan nalatig te zijn geweest.

Productie van Seaflo-pompen verhuist naar nieuwe en uitgebreide fabriek

Leestijd: 2 minuten
930
Seaflo heeft de productie van haar pompen verhuisd naar haar nieuwe fabriek in het Chinese arrondissement Liancheng. De fabriek is fors uitgebreid waardoor Seaflo nu alle producten op één locatie kan produceren.

Wereldprimeur: eerste Atlantic A500 Convertible in actie

Leestijd: 3 minuten
1775
In de categorie 'revolutionaire motorjachten' scoort de Atlantic A500 hoge punten. Het aluminium motorjacht kent drie uitvoeringen (Open, Pilothouse en Convertible), waarbij de Convertible dit voorjaar het spits afbijt. Het gloednieuwe jacht doorstond de eerste testvaarten met glans.

Sloepvaarder durft niet meer te varen na ongeluk met watertaxi

Leestijd: 1 minuut
1104
Vorig jaar mei raasde een watertaxi in Rotterdam in volle vaart over een sloep heen. De sloepvaarder verdronk bijna in de Nieuwe Maas nadat een watertaxi zijn boot raakte. Sindsdien durft de schipper naar eigen zeggen het water niet meer op.

Zeilschip zinkt in haven van Veghel

Leestijd: 1 minuut
899
Dinsdagmiddag zonk een 50 jaar oude Huitema schouw naar de bodem van de Veghelse haven. Hierbij liep ook 100 liter diesel uit de motor langzaam aan het water in. 

eSailing Monnickendam-Andijk opent nieuw kantoor op Jachthaven Andijk

Leestijd: 1 minuut
2088
Floris Vos van eSailing en Daan Hamburger van Jachtmakelaar Monnickendam gaan samenwerken. Onder de naam eSailing Monnickendam-Andijk gaat Daan Hamburger aan de slag in het gebied Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.
Elburg YachtingElburg Yachting

De Boarnstream organiseert Expo weekend op 1 en 2 maart

Leestijd: 1 minuut
1174
De Boarnstream uit het Friese Jirnsum start het jaar goed. Na een succesvolle week op Boot Düsseldorf voor zowel het eigen merk De Boarnstream Motoryachts als Marex, waar de werf importeur van is, is de De Boarnstream klaar voor het volgende evenement: Boarnstream Expo weekend.

HISWA 2019: Vol met innovaties voor watersporters

Leestijd: 4 minuten
1346
Voor de laatste ontwikkelingen, technieken en innovaties op watersportgebied is een bezoek aan HISWA Amsterdam Boat Show 2019 een must. Vele nieuwe boten en producten zijn er te bewonderen, waaronder verschillende Nederlandse en wereldprimeurs.

Nieuwe locatie voor zeilschool Haddock bekend

Leestijd: 1 minuut
1064
Met de komst van de Floriade moet Haddock Watersport de locatie verlaten. De zeilschool heeft voor de komende twee seizoenen een nieuw onderkomen gevonden op het Surfstrand.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

NAZ-schepen introduceert de Wanderer36P

Leestijd: 2 minuten
1335
NAZ-schepen introduceert in het voorjaar van 2019 de Wanderer36P, een klassiek gelijnd polyester zeiljacht, met geringe diepgang door toepassing van een midzwaard. Zoals de meeste NAZ-jachten is ook dit jacht ontworpen door Martin Bekebrede.

Brand bij Royal Huisman Shipyard in Vollenhove snel onder controle

Leestijd: 1 minuut
859
Vrijdagochtend woedde in een bedrijfshal van jachtenbouwer Royal Huisman Shipyard een kleine brand. Het brandje was snel onder controle. 

Spectaculaire primeurs van Klop Watersport tijdens HISWA 2019

Leestijd: 2 minuten
2119
Net als voorgaande jaren is de HISWA Amsterdam Boat Show in de Amsterdam RAI weer ingedeeld in themahallen zoals Speed, Sloep, Zeilen en HISWA Sport Xperience.

Gewonden door koolmonoxidevergifting op boot in Rutten

Leestijd: 1 minuut
695
Op een woonboot in Rutten zijn vrijdagavond twee bewoners onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging. Het giftige gas had zich verspreid in over de gehele boot.

Connect Yachtbrokers nu ook dealer van Bente Yachts

Leestijd: 2 minuten
1545
Het jonge bedrijf Connect Yachtbrokers breidt in rap tempo uit. Naast internationaal opererende jachtmakelaar en dealer van het Poolse Viko Yachts is Connect Yachtbrokers vanaf nu ook de Nederlandse vertegenwoordiger van het revolutionaire en baanbrekende Duitse jonge merk Bente Yachts dat geleid wordt door Alexander Vrolijk.

Shipcar Yachts: Méér dan een jachtmakelaar

Leestijd: 3 minuten
2367
Met meer dan 25 jaar ervaring is Shipcar Yachts één van de grotere watersportbedrijven in de Benelux. Het bedrijf begon als importeur van Renken...

Extra brug- en sluiswachters door onbetrouwbare machines

Leestijd: 1 minuut
947
Doordat bruggen en sluizen problemen hebben met de besturing heeft Rijkswaterstaat maatregelen getroffen bij Kornwerderzand en Den Oever. Met onder andere de extra inzet van brug- en sluiswachters wil Rijkswaterstaat de veiligheid waarborgen.

Schip botst tegen pijler van Sluiskil

Leestijd: 1 minuut
1126
Vrijdagochtend rond de klok van 07.30 uur is een Belgisch binnenvaartschip lek geraakt na een aanvaring op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. 

Aquanaut breidt de Drifter-familie uit met een derde generatie

Leestijd: 2 minuten
884
Het stoere uiterlijk, de degelijke bouw en het ongekende comfort. De Drifter 1100 OC 3.0 beschikt over alle kenmerken van zijn voorgangers, de Drifter CS en de Privilege. Toch is er een groot verschil: de prijsklasse.
Kuiper verzekering

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha