Home 2019 maart

Maandelijkse Archieven: maart 2019

Olievlek op de Noordzee is opgeruimd

Leestijd: 1 minuut
783
Afgelopen donderdag heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden rondom de olievlek afgerond. Baggerschip Hein heeft de laatste olielaag verwijderd, Rijkswaterstaat heeft deze kans aangegrepen om een test te doen met een baggerpomp. Deze baggerpomp blijkt goed te werken bij lichte olieverontreiniging.

Kustwacht haalt verwarde man in roeiboot van het water

Leestijd: 1 minuut
1099
Een verwarde man verliet donderdagochtend met een roeiboot de haven van Medemblik. De politie spotte de man vanaf de dijk en kwam samen met de kustwacht in actie.

Koning bezoekt KNRM Terschelling

Leestijd: 1 minuut
930
In het kader van het project ‘Samen Doen’ bezocht koning Willem-Alexander een aantal vrijwilligersprojecten op Terschelling. Eén daarvan was het reddingstation Paal 8 van de KNRM. 
Elburg YachtingElburg Yachting

Russische miljardair krijgt 115 meter lang superjacht voorlopig terug

Leestijd: 1 minuut
2587
De Russische miljardair Farchad Akhmedov krijgt zijn superjacht terug. Het superjacht genaamd Luna werd in 2018 door de rechter overdragen aan zijn ex-vrouw, omdat hij niet 40 procent van zijn vermogen te betalen. 

Zo vergelijk je verschillende soorten antifouling

Leestijd: 2 minuten
5703
Als watersporter geniet je natuurlijk graag onbezorgd van de natuur. Om hiervan te kunnen blijven genieten, moeten we er samen voor zorgen dat ons vaarwater schoon blijft. Keuzes die je maakt bij het (laten) onderhouden van je boot maken hierin een groot verschil.

Inschrijving voor Y-Toren Race geopend

Leestijd: 2 minuten
993
Op 4 en 5 mei wordt de 54e editie van de Y-Toren Race gezeild op het IJmeer. Wedstrijdzeilers kunnen zich al inschrijven via www.ytorenrace.nl.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

Aanvaring Paddepoelsterbrug was fout van brugwachter

Leestijd: 1 minuut
1119
De aanvaring van de Paddepoelsterbrug in Groningen vorig jaar september is vermoedelijk niet veroorzaakt door de bemanning van het schip de Andamentode, maar door de brugwachter.

Rijkswaterstaat onderzoekt hardvaren op het Wad na klachten

Leestijd: 1 minuut
851
Rijkswaterstaat onderzoekt samen met handhavers van het ministerie van Landbouw en Natuur de problemen met het hardvaren op de Waddenzee.

Ferretti lanceert met 50 meter lange ‘Race’ de grootste Riva ooit

Leestijd: 2 minuten
2369
Riva Yachts lanceerde haar nieuwe meesterwerk: het 50 meter lange jacht met grenzeloze schoonheid genaamd "Race". Het nieuwe vlaggenschip ging te water met een emotionele privéceremonie in de Riva Superyachts Division op de jachtwerf in Ancona. 
Asa boot electroAsa boot electro

Meerdere diefstallen bij jachthaven in Hank

Leestijd: 1 minuut
1045
Minstens zeven keer zijn plezierboten bestolen van onderdelen, voornamelijk buitenboordmotoren. In de hele regio is het weer raak, maar met name in Hank werd flink toegeslagen. 

Crowdfundingactie gestart voor stoomsleepboot Jan de Sterke

Leestijd: 1 minuut
1819
De stoomsleepboot uit 1913  vaart nog steeds met de originele, tweecilinder stoommachine. Maar niet voor lang...

Omgevaren pijler bij Terhornstersluis wordt niet vervangen

Leestijd: 1 minuut
1159
Afgelopen weekend is er bij de Terhornstersluis een binnenvaartschip tegen een pijler aangevaren. Nog niet duidelijk was wat de schade precies was. Een duikersteam heeft vastgesteld dat de paal op de bodem van de Snitser Mar ligt.

Waterwegenvignet België nu ook vooraf online te bestellen

Leestijd: 1 minuut
2764
Tot voor kort waren watersporters in België verplicht om bij het eerste kunstwerk, zoals een sluis, een stop te maken om daar het vaarvignet voor de Vlaamse Vaarwegen aan te schaffen. Met ingang van het vaarseizoen 2019 kan dat ook via een webshop.

Britse speedbootmoordenaar keert terug in Londen

Leestijd: 2 minuten
828
De 31-jarige Jack Shepherd lijkt zijn celstraf niet langer te ontlopen. Hij zal door Georgië worden uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk. De man is veroordeeld voor zes jaar celstraf voor de dood van de 24-jarige Charlotte Brown.

Luxe Motor-serie van Euroship Services combineert nostalgie met comfort van nu

Leestijd: 3 minuten
6535
Het is inmiddels ruim twintig jaar geleden dat Euroship Services startte met de bouw van de de Luxe Motor-schepen. Inmiddels levert de werf uit Heerewaarden een complete serie. Anno 2019 is het tijdloze schip nog altijd mateloos populair, mede door het multifunctionele karakter.

Jachtbouwers op economische missie met minister Van Nieuwenhuizen

Leestijd: 2 minuten
807
Van 19 tot en met 23 mei gaat minister Van Nieuwenhuizen samen met Nederlandse ondernemers in de jacht- en scheepsbouw op economische missie in Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. De missie geeft de deelnemers de gelegenheid om in contact te komen met potentiële Duitse (zaken)partners.

Charterschipper overlijdt na val in water

Leestijd: 1 minuut
1743
Charterschipper Huib Winkel van de Dwaalgast is in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 maart overleden toen hij vanuit het centrum van Wijk bij Duurstede richting zijn jacht in de haven liep.

Open Dag: Stap aan boord van deze 20 jachten bij KM Yachtbuilders

Leestijd: 4 minuten
1738
KM Yachtbuilders presenteert tijdens de jaarlijkse Open Dag op zaterdag 13 april maar liefst twintig jachten, in lengte variërend van 37 tot 78 voet. Daarvan zullen drie jachten in verschillende stadia van aanbouw zijn, maar de meeste van de te bezichtigen jachten zijn reeds klaar en afgeleverd.

Voordrachten welkom voor Nationale Motorbootvaren Prijs 2019

Leestijd: 2 minuten
729
Motorbootvaarders, watersporters of instellingen, die betrokken zijn bij het varen met een motorboot, kunnen tot 31 augustus 2019 voordrachten indienen voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019.

Simeon Tienpont op bezoek bij Open Huis van Contest Yachts op zaterdag 13 april

Leestijd: 4 minuten
784
Een kijkje achter de schermen nemen van één van Nederlands meest gerenommeerde jachtwerven? Contest Yachts bestaat 60 jaar en biedt deze mogelijkheid op zaterdag 13 april.

Nederlandse jachtmakelaars doen goede zaken met kopers uit Oost-Europa

Leestijd: 2 minuten
786
De steigers van de tweedehandsbotenhandel liggen vol. Daar waar de Nederlandse watersporter het laat afweten, slaan nieuwe kopers uit Oost-Europa toe, zo vermeldt NRC Handelsblad.

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha