Home 2019 april

Maandelijkse Archieven: april 2019

Raad van State veegt plannen Brouwerseiland van tafel

Leestijd: 2 minuten
1845
De plannen voor Brouwerseiland, tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, zijn voorlopig van de baan.

Nieuwe regels voor Apeldoorns Kanaal

Leestijd: 1 minuut
1349
De vaarregels op het Apeldoorns Kanaal worden aangepast. Het betreft het stuk kanaal bij Heerde en Wapenveld.

Kritische kamervragen over bocht in vaargeul naar Ameland

Leestijd: 1 minuut
1581
Het aangepaste traject moest zorgen voor een snellere overtocht. De resultaten zijn echter minder goed dan verwacht.

Botsing tussen vrachtschepen bij Sluiskil

Leestijd: 1 minuut
1186
Vannacht zijn op het Kanaal van Gent naar Terneuzen twee vrachtschepen tegen elkaar gebotst. De botsing vond even na middernacht plaats in de buurt van de brug Sluiskil. Er is niemand gewond geraakt.

Atlantic A500 Convertible: Geslaagde comeback in het topsegment

Leestijd: 10 minuten
6711
Samen met Vripack International in Sneek ontwikkelde de Workumse werf in twee jaar tijd een compleet nieuw model in het topsegment: de Atlantic A500 Convertible met slide hull.

Verkiezing voor hondvriendelijke jachthavens gaat weer van start

Leestijd: 2 minuten
994
Voor het derde jaar op rij organiseert HondenaanBoord.nl een verkiezing voor de leukste jachthaven voor honden. De winnaar wordt wederom beloond met een award.
Asa boot electroAsa boot electro

Limburgse botenshow opent voor de tweede keer zijn deuren

Leestijd: 3 minuten
982
Na de succesvolle eerste editie in 2018 vindt dit jaar opnieuw de Roermond Boatshow plaats in Roermond. Vanaf donderdag 20 juni tot en met zondag 23 juni 2019 staat Boulevard Nautique voor een tweede keer in het teken van de Roermond Boat Show.

Museumwerf Vreeswijk organiseert 12 mei weer een themazondag

Leestijd: 2 minuten
856
Op 12 mei is er weer een themazondag bij Museumwerf Vreeswijk. Het onderwerp van de belangstelling is deze keer Museumschepen. Daarmee ligt onze Museumhaven Vreeswijk vol.

Amels bouwt 55 meter lang superjacht in slechts vijf maanden

Leestijd: 1 minuut
1733
Superjachtwerf Amels in Vlissingen heeft een nieuwe Amels 180 te water gelaten. Het 55 meter lange superjacht genaamd Nomad is opvallend snel gebouwd: slechts vijf maanden na de verkoop is het jacht al gereed.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

Omleiding scheepsvaart door brand bij Prinses Irenesluizen

Leestijd: 1 minuut
1109
Een brandje in één van de torens van de Prinses Irenesluizen bij Wijk bij Duurstede zorgde voor hinder in het scheepvaartverkeer. De brand ontstond zondag begin van de middag in de elektra van een sluis.

Tweede Schoon Water Week voor een duurzame en schone vaart

Leestijd: 2 minuten
1196
Niet alleen op het land, maar ook op het water is zwerfafval een probleem. Verschillende waterrecreatieorganisaties organiseren daarom voor het tweede jaar op rij de actie #schoonwaterweek.

Fransman overlijdt na kapseizing zeiljacht voor de kust van Sardinië

Leestijd: 1 minuut
1759
Zondag 21 april is een Franse zeiler overleden nadat zijn zeilboot kapseisde voor de kust van Sardinië. Het lichaam van de Franse zeiler werd nabij een rif gevonden. 
Elburg YachtingElburg Yachting

Rederij AG EMS stopt met afvaarten Delfzijl-Borkum

Leestijd: 1 minuut
1313
Vanaf deze zomer stop rederij AG EMS met de vaarverbinding tussen Delfzijl en Borkum. In eerste instantie is dit een proef volgens adjunct-directeur Rolf Bouwman. Er wordt een extra boot ingezet voor de afvaarten vanuit de Eemshaven.

Brutale roof van rubberboot en zwemvesten bij watersportwinkel in Zoetermeer

Leestijd: 1 minuut
975
Van Zelst Watersport uit Zoetermeer is slachtoffer van een zeer brutale diefstal. De dieven namen een rubberboot en negen zwemvesten mee zonder te betalen.

Mast van zeilboot gevonden in Oude Rijn

Leestijd: 1 minuut
1041
De brandweer heeft donderdagochtend een mast van een zeilboot uit de Oude Rijn gevist. De mast dreef bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn.

HISWA te water kiest YachtFocus Media als mediapartner

Leestijd: 3 minuten
1790
YachtFocus Media is verkozen tot mediapartner van de HISWA te water, Nederlands grootste botenbeurs te water. Met haar uitgeverij en softwarehuis verzorgt YachtFocus niet alleen de nieuwe beurssite met frisse uitstraling, ook maakt zij het mogelijk om alle deelnemende boten uitgebreid op deze website te presenteren.

Pleziervaart moet een zuiveringsinstallatie aan boord

Leestijd: 1 minuut
2713
Voor de 150.000 eigenaren van een motorboot of zeilboot zonder vuilwatertank staat een onaangename verrassing te wachten. Als het aan Minister Van Nieuwenhuizen ligt moet een pleziervaartuig zonder vuilwatertank dit jaar nog over een zuiveringsinstallatie voor toiletwater beschikken.

Superjacht van 110 meter te zien in Amsterdamse haven

Leestijd: 1 minuut
1270
Het 110 meter lange superjacht Anna van de Russische miljardair Rybolovlev ligt nu  - na een vaarseizoen in de Caraïben - in de haven van Amsterdam. Het door Feadship gebouwde jacht krijgt hier haar onderhoudsbeurt.

Volgeladen veerboot vertrekt naar Marker Wadden

Leestijd: 1 minuut
1107
Zaterdagochtend is voor het eerst een veerboot vertrokken naar de Marker Wadden. Dat zijn vijf nieuwe eilandjes in het Markermeer. De veerboot vertrok vanuit de haven van Lelystad met 200 passagiers, waarmee de boot vol zat.

YachtFocus verzorgt jachtpresentatie op website van HISWA te water

Leestijd: 2 minuten
1552
De organisatie van de HISWA te water 2019 plaatst alle deelnemende boten op hiswatewater.nl. De techniek wordt verzorgd door YachtFocus.

Steeds vaker kiezen we voor een vaarvakantie

Leestijd: 2 minuten
1106
Steeds meer doelgroepen kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen op het water. Een boot huren was vroeger misschien alleen weggelegd voor vakanties en budgetten in het hogere segment. Tegenwoordig kan iedereen genieten van een heerlijk verblijf op het water.
Kuiper verzekering

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha