Schip ramt sluisdeur van Holtenauer sluis

360
In het Duitse Kiel heeft rond middernacht een 150 meter lang schip een sluisdeur van de Holtenauer sluis aangevaren. Volgens de politie ligt waarschijnlijk een technisch defect ten grondslag aan de aanvaring. De waterpolitie onderzoekt de zaak.

Vanquish wil met hulp investeerder verder groeien

155
Tom Steentjes van Vanquish Yachts uit Steenwijk is een partnership aangegaan met TransEquity Networks.

Harderwijk krijgt drijvend sanitair in Stadshaven

178
Watersporters die de komende maanden aanleggen in de nieuwe Stadshaven aan de Harderwijkse boulevard kunnen voor toiletbezoek en een douche straks terecht in een drijvend sanitairgebouwtje. 

Provincie: bruggen Afsluitdijk duurder

85
Volgens de provincie wil Rijkswaterstaat bij de vernieuwing van het sluizencomplex bij Kornwerderzand een brugvariant die duurder uitpakt.

Faillissement Oyster Yachts te wijten aan schadeclaims na kielbreuk

199
Oyster Marine Holdings, dat onlangs failliet werd verklaard, wordt misschien overgenomen. De belangrijkste oorzaak voor de teloorgang van het merk waren de schadeclaims die volgden op de kielbreuk van de Polina Star III in 2015.

Veel watersportinnovatie op HISWA 2018

149
Wie de laatste ontwikkelingen, technieken en innovaties op watersportgebied wil zien, moet zeker een bezoek brengen aan de HISWA Amsterdam Boat Show 2018.

Diefstallen in jachthaven Breskens: besturingspanelen gestolen

120
In de jachthaven in Breskens zijn vanochtend enkele diefstallen ontdekt. De politie is op zoek naar getuigen.

Presentator Pieter Jan Hagens verruilt Buitenhof voor zeilavontuur naar Suriname

101
Jort Kelder gaat vanaf deze zomer Buitenhof presenteren. En Pieter Jan Hagens dan? Die gaat zeilen. Naar Suriname. Veertien maanden lang.

Vechtpartij op cruiseschip: 23 man van boord gezet

111
Een cruiseschip waarop een grote familie dagenlang gevechten aanging, is aangemeerd in de Australische stad Melbourne. De 23 familieleden zijn van boord gezet.

Meyer Werft bouwt eerste cruiseschip op aardgas

98
Het wordt een memorabel jaar voor de Meyer Werft, het familiebedrijf uit Papenburg. Voor het eerst wordt een cruiseschip afgeleverd dat op LNG, aardgas, vaart.

Groot onderhoud voor KNRM-reddingsboot Zeemanshoop

138
KNRM-Reddingboot Zeemanshoop wordt dit jaar 18 jaar oud en ligt daarom voor haar 6-jaarlijkse grote onderhoudsbeurt op de scheepswerf in Maassluis. Niets wordt hierbij aan het toeval overgelaten.

Lichtkunst in brugwachtershuisje Sint Servaasbrug Maastricht

161
Het brugwachtershuisje op de Sint Servaasbrug in Maastricht staat vanaf 16 februari 2018 centraal in het lichtkunstproject Traiecto van Jan-Paul van der Weerd.

Torqeedo en WhisperPower ontwikkelen gezamenlijk DC generator

223
Om de actieradius van een jacht of schip met een Torqeedo Deep Blue Hybrid elektrisch voortstuwingsysteem te vergroten heeft Torqeedo in nauwe samenwerking met WhisperPower een 25 kW, 350V DC variabele toeren diesel generator ontwikkeld.

Politie houdt zeezieke actievoerders Greenpeace aan bij Schiermonnikoog

234
Drie van de Greenpeace-leden die betrokken waren bij de actie tegen gasboringen ten noorden van zijn aangehouden. De activisten waren onderweg naar de wal omdat ze zeeziek waren geworden.

Te koop: boot voor één euro

334
Iemand een boot nodig? De gemeente Zonhoven heeft er één in de aanbieding staan. Een bod van 1 euro is al voldoende om er eigenaar van te worden. De bootromp ligt immers al jaren in de weg op het terrein van de technische diensten. Ze is daar verzeild geraakt door juridische kwesties.

Jouster skûtsje Oeral Thús moet op zoek naar nieuwe schipper

166
Het skûtsje van Joure is op het moment stuurloos. Dirk Jan Reijenga heeft besloten zijn taken als schipper van de Oeral Thús neer te leggen, waardoor het bestuur van Stichting Skûtsje Haskerlân nu op zoek moet naar een opvolger.

VOR-deelnemer stuit op verlaten jacht

618
Een leeg zeiljacht midden op de oceaan; ironisch genoeg vindt team Turn the Tide on Plastic het grootste stuk plastic dat ze maar kunnen vinden midden op de oceaan.

Boot Holland 2018: fris, sfeer en kwaliteit

464
Zowel de bezoekers als de standhouders zijn enthousiast over de frisse wind die over de beurs waaide met een iets andere opzet. Waarbij de kern – boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder – centraal is gebleven.

Roekeloze pleziervaarder veroorzaakt bijna-aanvaringen

349
Een zwalkende pleziervaarder heeft maandagavond tot wee keer toe een bijna-aanvaring gehad met binnenschepen op de Oude Maas bij Dordrecht. Rijkswaterstaat heeft (versneld afgespeelde) radarbeelden van het incident gepubliceerd.

Delfzijl gaat voor DelfSail in 2022

140
Delfzijl krijgt in 2022 zijn zevende DelfSail. Daarbij wil de havenstad voor het eerst in ruim dertig jaar ook weer gastheer zijn voor de internationale Tall Ships’ Race.

Museumschip De Buffel gered van de sloop

132
Museumschip De Buffel blijft in de haven van Hellevoetsluis liggen. De gemeenteraad besloot donderdagavond unaniem 60 duizend euro subsidie per jaar te verstrekken om het schip in elk geval de komende vier jaar te behouden.

Schippers blazen tegen afmeerverbod Keulen

199
De omwonenden van de Rheinauhafen in Keulen kunnen de komende tijd hun lol op. In de meer dan 2000 leden tellende besloten Facebook-groep ‘Binnenschiffer-Liegeplatze in Köln' is opgeroepen de scheepshoorn te blazen bij elke passage

Zeilschool claimt alleenrecht op gebruik van naam De Veenhoop

193
Zeilschool De Veenhoop eist dat de buren van Camping Jachthaven De Veenhoop hun naam veranderen. Een kort geding hierover is gisteren ingetrokken.

Heesen Yachts tekent voor grootste motorjacht tot nu toe

406
Heesen Yachts heeft het eerste contract getekend van dit jaar. Het gaat om de verkoop van een volledig op maat gemaakt motorjacht van 60 meter

Vijf gewonden na ontploffing plezierjacht voor de kust van Tenerife (video)

597
Vijf passagiers van een luxe plezierjacht hebben het water in moeten springen nadat de boot waarop ze zaten ontplofte. Het voorval deed zich voor bij de kust van de gemeente Adeje en de Puerto Colon, in het zuiden van het Canarische Eiland Tenerife.

Meest gelezen afgelopen week