Cruciale sluizen en gemalen beschermd tegen hackers

30
Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zijn de sluizen, gemalen en andere infrastructuur die cruciaal zijn voor de samenleving goed beschermd tegen aanvallen van hackers.

CCR: Eén schipper eindverantwoordelijk

24
Slechts één persoon wordt voortaan als verantwoordelijke schipper beschouwd in de Rijnvaart, ook al moet er volgens de bemanningsvoorschriften meer dan één schipper aan boord zijn.

Heech by de Mar groots op Boot Düsseldorf 2018

49
Van 20 tot 28 januari is Heech by de Mar uit het Friese Heeg opvallend aanwezig op de grootste watersportbeurs van Europa. De 9.10 meter lange Motoraak met de naam Lepelaar zal hier op stand E21 in hal 14 getoond worden.

Nederlands gezin op zeiljacht overvallen bij Kaap Verden

64
In de afgelopen weken zijn er meerdere overvallen en diefstallen gemeld door vertrekkers bij de Kaapverdische Eilanden. Daarbij waren meerdere Nederlanders het slachtoffer. Het Nederlandse stel Peter en Monique en hun 13-jarige dochter, aan boord...

Bekking blijft in Volvo Ocean Race ondanks verlies vader

238
Bouwe Bekking blijft op de boot van Team Brunel in de Volvo Ocean Race, ondanks het overlijden van zijn vader. De 54-jarige Schipper heeft in overleg met zijn familie besloten om de begrafenis dinsdag te laten schieten.

Nieuwe aanwinst voor de verhuurvloot van Aquanaut

214
Aquanaut krijgt voor het eerst een Aquanaut Open Kuip in de verhuurvloot. De boot is uit Engeland aangekomen en wordt vanaf het komende jaar verhuurd.

Nieuwe antifoulingwrap moet Friesland verlossen van giftige antifoulingverven

341
Het Noord-Hollandse bedrijf Finsulate heeft een zelfklevende folie ontwikkeld waardoor algen en mosselen niet aangroeien op scheepswanden.

Schipper speedbootdrama krijgt vijf jaar cel

141
De 52-jarige schipper van het speedbootdrama op de Vinkeveense plassen is maandag in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor een aanvaring waardoor mannen uit Leusden overleden.

Man mist voet na scheepsongeval in sluis

207
Afgelopen donderdag raakte een man zwaargewond bij een ongeluk met zijn schip in de Oostersluis in Groningen.

‘Slimme’ zelfvarende boot maakt eerste echte tocht door Amsterdam

339
Dit weekend maakte de verbouwde reddingssloep X - AI van het Amsterdamse bedrijf Xomnia de eerste tocht als zelfvarend schip.

Nieuwste rage in jachthavens: varende chalets

250
Het aanbieden van houseboats een van de initiatieven die ervoor moeten zorgen dat er meer levendigheid in de havens komt. 

Alleen varende schepen zijn nog welkom in Noorderhaven

204
Alleen schepen die kunnen varen zijn vanaf 1 januari 2018 nog welkom in de Noorderhaven in de stad Groningen. Schepen die zichzelf niet kunnen verplaatsen moeten op zoek naar een andere plek.

Delta Watersport volledig gesetteld op nieuwe locatie in Stellendam

151
Jarenlang was het watersportbedrijf te vinden in Marina Port Zélande in Ouddorp. Inmiddels heeft Delta Watersport een nieuwe, ruimere locatie gevinden in de Deltahaven Binnen in Stellendam.

Oproepje: “Tweedehands brug gezocht”

113
Heeft iemand nog een oude brug over? Die opmerkelijke oproep komt van de vier samenwerkende gemeenten in Noordoost-Friesland.

Brugwachtershuisjes nu te boeken als hotelkamer

301
Zes brugwachtershuisje bij de Nieuwe Amstelbrug, de Scharrebiersluis, de Theophile de Bockbrug, de Wiegbrug, Beltbrug en de Kinkerbrug zijn nu te boeken als hotelkamer.

Sluizen kunnen worden gehackt

120
Waterschappen hebben hun cyberbeveiliging niet op orde, en dat kan ertoe leiden dat sluizen en gemalen worden gehackt. Dat blijkt uit onderzoek van het blad Binnenlands Bestuur.

Lelystad voorkomt oneerlijke concurrentie van Bataviahaven

377
'Met de voortzetting van beheer en exploitatie van de Bataviahaven door de stichting Bataviahaven wordt als beste invulling gegeven aan de watersportambities van Lelystad.' Dit concludeert het college naar aanleiding van een onderzoek naar de bestuurlijke structuur van de haven. 

Skilsø introduceert nieuw paradepaard voor 2018: de Skilsø 39 Panorama

234
Na het succes van de Skilsø 34 panorama presenteert Skilsø een compleet nieuw model; De Skilsø 39 Panorama is het nieuwe paradepaardje van Skilsø en wordt begin februari gepresenteerd tijdens de boatshow in Bergen Noorwegen.

HISWA 2018 actie van start: Koop tot en met 2 januari twee toegangskaarten voor...

207
Iedereen die zich thuis voelt op het water, kijkt alweer uit naar de start van het watersportseizoen in het voorjaar. RAI Amsterdam is ook in 2018 de trotse gastheer van de voorpret. Hier vindt van 7 t/m 11 maart 2018 de HISWA Amsterdam Boat Show plaats.

Nick Jacobsen breekt Kite Tow Up World Record (video)

224
De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel een wereldrecord gezet voor de hoogste Kite Tow Up. Het nieuwe record staat nu op 277 meter boven zeeniveau.

Hefdeur sluis Limmel bezweek als gevolg van overdruk

201
Overdruk in de installatie was er de oorzaak van dat deze zomer de hefdeur van de Keersluis Limmel spontaan begon te zakken.

Derde opvarende fataal bootongeluk Zeeland na vijf dagen nog vermist

147
De politie is woensdag nog altijd op zoek naar de derde opvarende van een verongelukt vissersbootje bij Neeltje Jans (Zeeland). De 67-jarige man is sinds zaterdag vermist.

Van woning naar bediening Beatrixsluis

148
De werkzaamheden aan de witte sluiswachterswoningen zijn vorige maand begonnen. Tot een jaar geleden werden ze nog bewoond, maar over een jaar wordt van hieruit het sluiscomplex bediend. 

Ziekte-uitbraak op cruiseschip maakt honderden slachtoffers

179
Wat een fantastische cruise moest worden is voor honderden toeristen uitgedraaid op een ware nachtmerrie.

Laura Dekker geeft haar boot Guppy weg aan goed doel

505
Laura Dekker doet afstand van het zeiljacht waarmee ze in 2012 als jongste ooit rond de wereld voer. ‘Guppy’ gaat naar een Amerikaanse stichting die kinderen met een maatschappelijke achterstand zeilend zelfvertrouwen aanleert.

Meest gelezen afgelopen week