Politie houdt vier kinderen aan in gesloten boot

239
De politie heeft woensdag in Leeuwarden vier kinderen aangehouden, omdat ze een boot hadden gestolen. Het gaat om twee jongens van 14 jaar, een meisje van 14 en een jongen van 15 jaar.

Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water

72
De Reddingsbrigade attendeert mensen nog wel op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp.

Westgat wordt eindelijk gebaggerd

83
De vlag kan uit in Lauwersoog: na jaren van gesteggel en voorbereiding kan het baggeren van het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog van start.

Playmobil-bootje dobbert al bijna een jaar lang rond op zee

170
Van Schotland ging de boot naar Denemarken en vervolgens zette het koers richting Noorwegen en Zweden.

Man gewond na val van dek kotter in IJmuiden

66
Een man is woensdagochtend van het dek van een kotter gevallen aan de Trawlerkade in IJmuiden. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Op IJsselmeer vermiste man lag thuis te slapen

135
De man waarnaar woensdag is gezocht op het IJsselmeer is terecht. Het gaat om een inwoner van Amsterdam. Hij heeft contact opgenomen met zijn familie, zo heeft de politie woensdag rond het middernachtelijke uur laten weten. 

Stichting ‘Dag van je leven’ zoekt boten voor jaarlijkse bootjesdag in Aalsmeer

108
Iedereen die een boot heeft en het leuk vindt om deze bijzondere mensen met hun begeleiding of familie te laten genieten van de mooie Westeinderplassen in Aalsmeer is uitgenodigd om te varen.

Smokkelaars huren jacht uit Friesland en zeilen naar Engeland

150
Negentien illegale migranten zijn met een zeiljacht van Nederland naar Engeland gesmokkeld. Daar werden ze tegengehouden door de politie. Vier Oekraïners werden opgepakt voor de smokkel.

Meer water in Grote Rietplas in Emmen na tientallen meldingen vastgelopen boten

126
De problemen met de diepte van de Grote Rietplas in Emmen zijn opgelost. Dat zegt Fred Ottens, voorzitter van wijkvereniging Parc Sandur. Maar je moet wel oppassen dat je niet te dicht langs de kant komt.

Op zoek naar een droombaan? Word duikbootpiloot!

277
Een bijzonder bedrijf uit Breda zoekt mensen voor een bijzonder beroep: duikbootpiloot. Fabrikant U-Boat Worx maakt duikboten voor onder meer de allerrijksten.

Hijskraan valt om in Krimpen aan den IJssel

380
Op een scheepswerf aan de Schaardijk in Krimpen aan den IJssel is dinsdagochtend een bouwkraan in het water gevallen.

Vanaf 2020 kun je onbestraft dronken een bootje besturen in Zwitserland

234
De Zwitserse regering wil het alcoholverbod opheffen voor bestuurders van kleine boten. Vanaf 2020 zullen deze boten geen 'BOB' meer nodig hebben.

Loze zoektocht naar opzittende gezonken zeilboot

173
De brandweer van Burgum rukte maandagmiddag per boot en auto uit voor een mogelijke drenkeling op het Burgumermeer bij Eastermar. Er bleek een zeilboot gezonken te zijn en mogelijk was de opzittende te water geraakt. 

Gloednieuwe Zuthense haven leeg door angst voor hangjeugd

341
Het ziet er een beetje sneu uit. Nog maar één schip ligt in de Noorderhaven. De reden: "niemand durft daar zijn of haar schip neer te leggen", aldus de havenmeester. 

China laat grootste superjacht ooit te water (video)

522
Pride Mega Yachts lanceerde op 11 april de Illusion Plus. Ze is 88,8 meter lang, 15,5 meter breed en heeft een diepgang van 4 m. Hiermee is ze het grootste superjacht dat de Chinezen ooit op de markt hebben gebracht.

Boot slaat om bij IJburg: mensen uit water gered

224
Drie tot vier mensen zijn vanmiddag in het water beland toen hun boot bij IJburg omsloeg.

Grousters willen geen vaarweg door De Burd

163
Tijdens een informatiebijeenkomst van de provincie in Grou was er vrijdagmiddag veel verzet tegen de plannen voor verbetering van de vaarweg naar Drachten.

Staande Mastroute voor watersport gestremd in mei

196
De Staande mastroute tussen Noord- en Zuid-Nederland is gestremd bij Gouda van 3 tot en met 14 mei.

Gewonde bij brand op plezierjacht in Alphen

122
Op een plezierjacht in Alphen aan de Rijn is maandagochtend brand ontstaan bij schoonmaakwerkzaamheden. Een van de opvarenden raakte lichtgewond.

Gewonde bij scheepsbrand in Nes

83
Bij een brand bij de zeilschool aan de Pean in Nes is een man gewond geraakt. De brand is uitgebruiken in een afgemeerde boot aan het begin van de Janssleat.

Politie neemt van diefstal afkomstige boot in beslag

110
Het waren oplettende burgers die er vrijdag voor zorgden dat de eigenaar van een gestolen boot binnenkort weer kan genieten op het water. Bezoekers van de jachthaven zagen de boot en hadden het gevoel dat er iets niet in de haak was. En dat klopte.

KNRM sleept zeiljacht naar jachthaven

106
 De reddingboot van Breskens is zondagavond uitgevaren voor een Belgische zeilboot met motorproblemen. De zeilboot is op sleeptouw genomen en afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Sloepenspecialist opent 1250m2 grote showroom in Alblasserwaard

274
In een spiksplinternieuw pand van méér dan 1250m2 wordt hier een indrukwekkend aanbod aan sloepen en tenders gepresenteerd.

Vier bootjes gestolen uit maritiem park in Antwerpen

220
Drie van de vier scheepjes zijn intussen weer terecht. Een vierde bootje, de optimist, is nog altijd spoorloos.

FOSO onderzoek bewijst: dit ging er mis bij de gezonken Capella

256
Uit het recent vrijgegeven FOSO onderzoek komt naar voren dat een opeenstapeling van nalatigheden het drama veroorzaakte dat zich vorige zomer afspeelde voor de Belgische kust en dat uiteindelijk drie mensenlevens kostte.

Meest gelezen afgelopen week