Gracht in Delfzijl blijft bootloos

37
De gemeente Delfzijl gaat geen geld steken in het bevaarbaar maken van de Singelgracht. De operatie kost 2,1 miljoen euro. Daar heeft de gemeente op dit moment geen geld voor.

Oprichters VanDutch moeten de cel in; Britse justitie stuurt arrestatiebevel uit

99
Hoewel de chaos bij VanDutch al jaren speelt, leken de oprichters elke keer de dans te ontspringen. Dat lijkt nu moeilijk te worden, met een nieuw arrestatiebevel dat de heren in de gevangenis moet krijgen.

Zorgen over helling nieuwe brug Dronryp

71
In Dronryp is men bezorgd over de steile helling naar de nieuwe brug. Door de brug een halve meter hoger te maken kan een doorvaarthoogte van 5,5 meter worden bereikt.

Twee keer pech voor Belgische kotter

82
Woensdagavond meldde een Belgische kotter dat hij zijn net in de schroef had gedraaid ter hoogte van de verkenningston van het Schulpengat en dat hij vleugellam was. Hierop werden de Helderse opstappers gewaarschuwd. De schipper van de Helderse reddingboot verzocht de Kustwacht telefonisch om ook station Callantsoog te waarschuwen.

Lekker Boats lanceert nieuw stijlicoon: Damsko 1000

231
Lekker Boats maakte de afgelopen jaren internationaal volop furore met de Damsko 750, de luxe gezelligheidsloep met de power van een speedboat. 

KNRM rukt steeds vaker uit voor vastgelopen boten door waterplanten

314
De laatste jaren ondervindt de scheepvaart in het Markermeer en de Randmeren veel hinder van waterplanten. Deze snelgroeiende gewassen zijn vooral in de zomermaanden een groeiend probleem en zorgen voor een onveilige situatie op het Markermeer en de Randmeren.

De Volvo Ocean Race is spannender en leerzamer dan ooit

171
Den Haag heeft het er al maanden (zo niet jaren) over en komend weekend is het eindelijk zover. De Volvo Ocean Race finisht in Scheveningen. 

Vastgelopen schip losgetrokken op Westerschelde

154
In de vaargeul op de Westerschelde heeft ter hoogte van Ritthem een schip van 225 meter lang vastgezeten. Het werd met acht sleepboten vlotgetrokken.

Duo zeilt vijftien jaar lang de wereld rond in een opknappertje

342
Martijn en Daniëlle de Jong uit Hellevoetsluis gaan vijftien jaar lang de wereld rondzeilen in een eigenhandig opgeknapte zeilboot. Ze hebben hun hele hebben en houden verkocht om deze reis mogelijk te maken.

Volvo Penta laat jacht van 65 voet zelfstandig aanmeren (video)

712
Aanmeren wordt vaak genoemd als een van de meest stressvolle manoeuvres van het varen. Dat kan zoveel makkelijker, moeten ze bij Volvo Penta gedacht hebben.

Internationaal botenfeest Cannes Yachting Festival komt er weer aan!

174
Cannes Yachting Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 11 tot 16 september 2018, verwacht opnieuw meer dan 50.000 bezoekers uit de hele wereld te trekken die niet kunnen wachten om de 600 aanwezige boten te bekijken en te testen.

Nieuw onderzoek naar haalbaarheid vaarweg Drachten

90
De Provinciale Staten wil een nieuw onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuwe vaarweg naar Drachten. Een vaarweg alleen voor de ondernemers in Drachten kan financieel gezien in ieder geval niet uit.

Superjacht van 40 miljoen meert aan bij Scheepsvaartmuseum

176
Een superjacht van zo'n 55 meter lang ligt al sinds dinsdag 19 juni aangemeerd bij het Scheepsvaartmuseum. Het gevaarte met een prijskaartje van 40 miljoen euro is van een steenrijke Mexicaanse ondernemer, die de stad een bezoekje brengt.

Omgekomen duikers raakten de weg kwijt in scheepswrak

198
De twee duikers die eind mei om het leven kwamen in het Grevelingenmeer zijn waarschijnlijk om het leven gekomen door oriëntatieverlies in het achterste gedeelte van het wrak 'Le Serpent'. Dit concludeert de politie na onderzoek.

Dit superstoere piratenschip kost 200 miljoen dollar

257
Het Italiaanse Lazzarini Design heeft met het superjacht Caronte een opvallend superjachtontwerp afgeleverd. Het bureau liet zich rijkelijk inspireren door een piratenschip uit 1600, aangevuld met de luxe van nu.

Brug Krommenie per direct afgesloten voor scheepvaart

185
De brug in de Nauernasche Vaart in Krommenie is per direct afgesloten voor scheepvaartverkeer hoger dan 2,60 meter. Dit heeft de provincie Noord-Holland besloten.

De Volvo Ocean Race Finish in cijfers: nog 4 dagen!

173
Nog vier dagen te gaan voor de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen, Den Haag. Met de drie topteams op een gelijk aantal punten, is de laatste en 11de etappe van Gothenburg naar Den Haag onmetelijk spannend.

Jaguar verbreekt wereldrecord met de snelste elektrische speedboat ter wereld (142 km/u)

293
Als je aan Jaguar denkt, dan denk je aan de prachtige auto’s die op de markt zijn gebracht. De kans dat je een link legt met een speedboat is minder groot. Toch is het het bedrijf gelukt om in die klasse een nieuw wereldrecord te vestigen.

Jonkers Yachts houdt feestelijk openingsweekend vol primeurs en festiviteiten

262
Jonkers Yachts zet de opening van nieuwe pand in Marina Port Zélande op de Brouwersdam flink kracht bij met een spectaculaire Boat Show. In het openingsweekend vol festiviteiten presenteert Jonkers Yachts van vrijdag 22 juni tot en met maandag 25 juni vele nationale en internationale primeurs

Historische boot verwoest na brand: “Weet niet of we dit kunnen herstellen”

205
De historische museumboot De Jonge Albert, die aan de Nieuwe Diep ligt in Den Helder, is zaterdag voor een groot gedeelte verwoest door een fikse brand. De vlammen ontstonden door de laatste laswerkzaamheden aan de boot.

Brouwershaven toneel van de mooiste classic’s tijdens Brouwse Classic’s Regatta

129
Op initiatief van de Watersportvereniging Brouwershaven is er van 22 tot en met 24 juni voor de vijfde keer de Brouwse Classic’s Regatta (BCR 2018) voor klassieke zeiljachten.

Solar Boat Team TU Delft strijdvaardig na scheur in romp

125
Het was de bedoeling dat maandag het wereldsnelheidsrecord voor zonneboten zou worden verbroken. Maar bij een test een week eerder ontstond er schade aan de zonneboot van de TU Delft. En dus is het nu alle hens aan dek om de boot weer op te lappen.

Live-muziek op het water: met de eigen boot naar het Doeshavenconcert in Leiderdorp

677
Watersportvereniging Doeshaven in Leiderdorp zit niet stil. Regelmatig worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo is het jaarlijkse Doeshavenconcert.

Aanmeren als een baas (video)

467
Soms is aanmeren echt vakmanschap, zo ook in deze haven in Monaco. Dat het plekje wel héél krap is, kan de bestuurder van het jacht 'Desire' er niet van weerhouden hier aan te leggen.

Primeur Van den Hoven Executive 1500 Mk2 op HISWA te water

141
De Executive 1500 Mk2 is een nieuw motorjacht van Van den Hoven Jachtbouw in Waspik (Nederland). Het smaakvolle design is van de hand van John van Leeuwen en volgt de herkenbaar nieuwe designtaal die we ook bij de Executive 1850 tegenkomen.

Meest gelezen afgelopen week