Opvarenden springen net op tijd van boord voor boatcrash (video)

376
Op de rivier Columbia in Noord-Amerika is een boot op een andere boot gevaren. De opvarenden konden het vaartuig net op tijd verlaten.

Losgeslagen Ark van Noach richt ravage aan in haven van Urk (video)

In de haven van Urk is door de harde wind de VerhalenArk op drift geraakt. Het schip dat is gebouwd naar de Bijbelse beschrijving van de Ark van Noach heeft verschillende schepen in de jachthaven geramd.

De eerste Seabreacher van Nederland wordt vandaag te water gelaten

1344
De eerste en enige Seabreacher van Nederland is net voor de kerstdagen gearriveerd in Poortvliet, Zeeland. Afgelopen jaar is deze boot CE gekeurd en langzaam maar zeker komen er meer in Europesche wateren, maar dit is de 2de boot in heel Europa.

En dan zwemt er plots een witte haai naast je gezinsbootje: “Iedereen kalm blijven...

1537
Een Australisch gezin ging op tweede Kerstdag een tochtje maken met de boot. Het was zonnig weer en niet te veel wind, een mooi recept voor een leuke dag op het water. Maar toen kwam een witte haai van 5 meter lang plots naast hun boot zwemmen.

Botsing cruiseschip tegen brug Duitsland

1484
In Duitsland is dinsdagavond een cruiseschip tegen een brug aangebotst. Aan boord van het schip waren voornamelijk Nederlandse passagiers. Door het ongeluk raakten 25 mensen gewond waarvan vijf ernstig. De passagiers zijn geëvacueerd van het schip.

Een brug te ver (video)

1349
De eigenaar van dit restaurant werd onaangenaam verrast toen een binnenvaartschip voorbij probeert te varen. De schipper ziet een paal over het hoofd en laat dat nu net de drager van een brug zijn...

Brabus en Sunseeker maken exclusieve Smart voor eigenaren van een jacht (foto’s)

977
In samenwerking met Brabus brengt jachtenbouwer Sunseeker een kleine smart van € 59.900 op de markt.

Speedboot-trio vervolgd om walgelijke haaienvideo (video)

1252
Die mannen uit Florida worden vervolgd voor het mishandelen van een haai. De mannen hadden dit vastgelegd op een video.

Nieuwe aanwinst voor de verhuurvloot van Aquanaut

1074
Aquanaut krijgt voor het eerst een Aquanaut Open Kuip in de verhuurvloot. De boot is uit Engeland aangekomen en wordt vanaf het komende jaar verhuurd.

Nick Jacobsen breekt Kite Tow Up World Record (video)

835
De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel een wereldrecord gezet voor de hoogste Kite Tow Up. Het nieuwe record staat nu op 277 meter boven zeeniveau.

Sinterklaas verruilt stoomboot voor luxe Jeanneau (video)

784
Sinterklaas lijkt steeds vaker voor klasse te gaan. Was de Pakjesboot voorheen nog een oude stoomboot, tegenwoordig zwaaien de Goedheiligman en zijn Pieten vanaf een luxe jacht naar de kinderen.

De nieuwe America’s Cup AC75 boot (video)

317
Hier is hij dan. Het concept model voor de nieuwe AC75 Boat die men in 2021 tijdens de 36ste America's Cup wil gaan gebruiken. De nieuwe high performance foiling monohull AC75 concept boot werd zojuist bekend gemaakt door Emirates Team New Zealand.

Waterfietsen suf? Niet met de Manta5 e-bike!

458
Waterfietsen... het is zo'n vakantie-activiteit die je als ouder doet voor je kinderen. Maar.. het kan ook anders! Deze Hydrofoiler XE-1 e-bike van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Manta5 is namelijk best wel tof. 

Onbemande speedboat vaart rondjes op Stille Oceaan

278
Op internet duiken bizarre beelden op van een ronddraaiende, onbemande boot op de Stille Oceaan, in de buurt van San Francisco

Zeilers zijn sprakeloos wanneer walvis prachtige sprong maakt voor hun boot (video)

307
De Australische Sarah McDonald was met een paar vrienden gaan zeilen om te genieten van het mooie weer. Ze genoten van de kalmte en pracht van de natuur, tot ze plots een walvis in het oog hadden. “Ik wist niet wat ik zag”, klonk het.

Man springt in ‘op hol geslagen’ boot (video)

618
Wat doe je als je boot stuurloos rondjes om zijn eigen as draait en jij aan de kant staat? Dan maak je je beste sprong ooit!

Schipper Tienpont: we moeten tactisch varen door de buien

170
De schipper van Team AkzoNobel vertelt halverwege de tweede etappe van de Volvo Ocean Race over de zwaarte van de wedstrijd.

Mijnenjager uit Maassluis verkozen tot ‘Schip van het Jaar’

400
De mijnenjager Seagull-301 is gisteravond verkozen tot het Schip van het Jaar. Het schip is gebouwd bij scheepswerf De Haas in Maassluis in opdracht van het Israelische wapenbedrijf Elbit Systems. De Seagull-301 kan onbemand varen en dat is wel zo veilig bij het manoeuvreren tussen de bommen.

De motor winterklaar maken: zo doe je dat (video)

445
Hoe kun je stap voor stap het best de motor van de boot winterklaar maken? De Waterkampioen laat het je zien met een duidelijk instructiefilmpje.

Hoe werkt de Volvo Ocean Race? (video)

612
In twee minuten tijd neemt Team Brunel je in deze animatie mee op avontuur vanuit een engineering perspectief.

Jonge vlogger vaart in een duct tape boot

588
Vlogger Ties uit Limburg houdt wel van een experimentje. Van PVC-buizen, meters duct tape en een motor zette de jongen een bootje in elkaar.

KNRM maakt sleepverbinding met stuurloze Drifa (video)

525
Met de melding "Prio 1, Vessel in problemen" gingen de pagers van de reddingboten van Terschelling en Ameland af. Het guard vessel Drifa had motor- en stuurproblemen door meerdere oorzaken.

Zeilsters dobberen vijf maanden stuurloos op oceaan (video)

2174
Vijf maanden lang dobberden ze stuurloos op de stille oceaan met een kapotte motor en mast. En toen gebeurde toch nog het bijna onmogelijke: ze werden gered.

Ierse Optimist zeilers worden tegen kademuur geblazen (video)

802
Afgelopen zaterdag smakte de storm Brian een vloot van zestien Optimisten rond de middag tegen de kademuur van de Dun Laoghaire binnenhaven. Ooggetuigen meldden dat zeker vier optimistbootjes en een zeiljacht tegen de oostelijke pier van de haven kapot geslagen werden tijdens een stormbui waar meer dan 40 knopen wind stond.

Medische evacuatie op onstuimig IJsselmeer (video)

541
Zaterdagmiddag kwam er bij het Kustwacht Centrum in Den Helder een verontrustende melding binnen over een zeiler welke gewond is geraakt op het IJsselmeer.

Meest gelezen afgelopen week