In april opent nieuwe Rijnhaven met 76 ligplaatsen in Alphen aan den Rijn

43
Directeur Paul Wismeijer gaat voortvarend aan de slag om zijn bedrijf aan de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn komend voorjaar te openen.

‘Fout parkeren’ kost schipper straks minimaal 210 euro

56
De tijd van waarschuwen is voorbij. Vanaf nu worden 'foutparkeerders' in de haven van Terneuzen aangepakt. Dat laat het havenbedrijf North Sea Port weten. Als een schipper zich vooraf niet heeft aangemeld voor het afmeren in de haven kan hij op een boete rekenen.

Habbeké Shipyard doneert € 6.000,- aan de KNRM

43
Eerder dit jaar is met de opening van het nieuwe pand ook het 50-jarig bestaan van Habbeké Shipyard gevierd. Afgelopen week was Orm de Waart, directeur van Habbeké, op kantoor bij de KNRM om in kader van dat jubileum de cheque van € 6.000,- aan Riemert Moleman te overhandigen.

Volvo Ocean Race: Team AkzoNobel loopt schade op

57
De boot van Team AkzoNobel heeft in de derde etappe van de Volvo Ocean Race schade opgelopen. Dat gebeurde in de Zuidelijke Oceaan, vlakbij Antarctica.

Speedboot-trio vervolgd om walgelijke haaienvideo (video)

314
Die mannen uit Florida worden vervolgd voor het mishandelen van een haai. De mannen hadden dit vastgelegd op een video.

Politie roept schippers op om onder de boot te kijken naar vermist persoon

157
Cor Reijenga, chef van de politie in Leeuwarden, roept bewoners van boten in de Leeuwarder binnenstad in de zoektocht naar de vermiste Remon Bruinsma op om goed rondom hun schepen te kijken.

Cruciale sluizen en gemalen beschermd tegen hackers

Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zijn de sluizen, gemalen en andere infrastructuur die cruciaal zijn voor de samenleving goed beschermd tegen aanvallen van hackers.

CCR: Eén schipper eindverantwoordelijk

121
Slechts één persoon wordt voortaan als verantwoordelijke schipper beschouwd in de Rijnvaart, ook al moet er volgens de bemanningsvoorschriften meer dan één schipper aan boord zijn.

Nederlands gezin op zeiljacht overvallen bij Kaap Verden

157
In de afgelopen weken zijn er meerdere overvallen en diefstallen gemeld door vertrekkers bij de Kaapverdische Eilanden. Daarbij waren meerdere Nederlanders het slachtoffer. Het Nederlandse stel Peter en Monique en hun 13-jarige dochter, aan boord...

Bekking blijft in Volvo Ocean Race ondanks verlies vader

266
Bouwe Bekking blijft op de boot van Team Brunel in de Volvo Ocean Race, ondanks het overlijden van zijn vader. De 54-jarige Schipper heeft in overleg met zijn familie besloten om de begrafenis dinsdag te laten schieten.

Schipper speedbootdrama krijgt vijf jaar cel

155
De 52-jarige schipper van het speedbootdrama op de Vinkeveense plassen is maandag in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor een aanvaring waardoor mannen uit Leusden overleden.

Man mist voet na scheepsongeval in sluis

224
Afgelopen donderdag raakte een man zwaargewond bij een ongeluk met zijn schip in de Oostersluis in Groningen.

‘Slimme’ zelfvarende boot maakt eerste echte tocht door Amsterdam

372
Dit weekend maakte de verbouwde reddingssloep X - AI van het Amsterdamse bedrijf Xomnia de eerste tocht als zelfvarend schip.

Nieuwste rage in jachthavens: varende chalets

275
Het aanbieden van houseboats een van de initiatieven die ervoor moeten zorgen dat er meer levendigheid in de havens komt. 

Alleen varende schepen zijn nog welkom in Noorderhaven

224
Alleen schepen die kunnen varen zijn vanaf 1 januari 2018 nog welkom in de Noorderhaven in de stad Groningen. Schepen die zichzelf niet kunnen verplaatsen moeten op zoek naar een andere plek.

Oproepje: “Tweedehands brug gezocht”

121
Heeft iemand nog een oude brug over? Die opmerkelijke oproep komt van de vier samenwerkende gemeenten in Noordoost-Friesland.

Brugwachtershuisjes nu te boeken als hotelkamer

Zes brugwachtershuisje bij de Nieuwe Amstelbrug, de Scharrebiersluis, de Theophile de Bockbrug, de Wiegbrug, Beltbrug en de Kinkerbrug zijn nu te boeken als hotelkamer.

Sluizen kunnen worden gehackt

125
Waterschappen hebben hun cyberbeveiliging niet op orde, en dat kan ertoe leiden dat sluizen en gemalen worden gehackt. Dat blijkt uit onderzoek van het blad Binnenlands Bestuur.

Lelystad voorkomt oneerlijke concurrentie van Bataviahaven

394
'Met de voortzetting van beheer en exploitatie van de Bataviahaven door de stichting Bataviahaven wordt als beste invulling gegeven aan de watersportambities van Lelystad.' Dit concludeert het college naar aanleiding van een onderzoek naar de bestuurlijke structuur van de haven. 

Hefdeur sluis Limmel bezweek als gevolg van overdruk

206
Overdruk in de installatie was er de oorzaak van dat deze zomer de hefdeur van de Keersluis Limmel spontaan begon te zakken.

Derde opvarende fataal bootongeluk Zeeland na vijf dagen nog vermist

150
De politie is woensdag nog altijd op zoek naar de derde opvarende van een verongelukt vissersbootje bij Neeltje Jans (Zeeland). De 67-jarige man is sinds zaterdag vermist.

Van woning naar bediening Beatrixsluis

150
De werkzaamheden aan de witte sluiswachterswoningen zijn vorige maand begonnen. Tot een jaar geleden werden ze nog bewoond, maar over een jaar wordt van hieruit het sluiscomplex bediend. 

Ziekte-uitbraak op cruiseschip maakt honderden slachtoffers

184
Wat een fantastische cruise moest worden is voor honderden toeristen uitgedraaid op een ware nachtmerrie.

Laura Dekker geeft haar boot Guppy weg aan goed doel

508
Laura Dekker doet afstand van het zeiljacht waarmee ze in 2012 als jongste ooit rond de wereld voer. ‘Guppy’ gaat naar een Amerikaanse stichting die kinderen met een maatschappelijke achterstand zeilend zelfvertrouwen aanleert.

Geen 26,5 miljoen uit Brussel voor nieuwe sluis Kornwerderzand

153
Een aanvraag van de provincie bij de Europese Unie voor een bijdrage van 26,5 miljoen euro voor een bredere sluis bij Kornwerderzand is niet gehonoreerd.

Meest gelezen afgelopen week