Home Verouderd

Verouderd

Berichten ouder dan 3 maanden

Zeiljacht A onderweg naar Russische eigenaar

Leestijd: 1 minuut
2933
Zeiljacht A, het grootste superjacht ter wereld, wordt deze maand opgeleverd aan de Russische miljardair Andreij Melnichenko. De futuristisch ogende driemaster A met een lengte van 143 meter en een waarde van circa 360 miljoen pond vaart vanuit Kiel (Noord-Duitsland) naar Zuid-Spanje.

Antifouling: wat mag wel en wat mag niet?

Leestijd: 2 minuten
4168
Watersporters gebruiken nog te vaak middelen om de aangroei van hun boot tegen te gaan, die verboden zijn. 'Varen doe je Samen' helpt de watersporter op weg.

Jachthaven Terherne breidt uit met sloepverhuur

Leestijd: 2 minuten
2656
Jachthaven Terherne BV omvat: de werkplaats, de passantenhaven, de watersportwinkel en vanaf dit seizoen ook sloepverhuur.
Elburg YachtingElburg Yachting

Siemens helpt het Britse Land Rover BAR met het ontwikkelen van de zeilboot voor...

Leestijd: 1 minuut
1367
Het Britse zeilteam Land Rover BAR probeert dit jaar de America Cup te winnen, gesteund door de technologie van Siemens PLM Software. Het resultaat van ruim 85.000 uur aan ontwerpen is een boot van 15 meter, met meer dan 1200 meter aan bedrading om 190 sensoren en vier videocamera’s met elkaar te verbinden. Het vaartuig is omgedoopt tot Rita tijdens een ceremonie op het eiland Bermuda en moet de America Cup weer thuisbrengen, daar waar het allemaal in 1851 begon.

Belgian Boat Show 2017 bijna van start

Leestijd: 1 minuut
1581
De eerste zeiljachten en motorboten rijden de hallen van Flanders Expo binnen. De opbouw van de grootste indoor jachthaven is gestart.

Brug over Wilhelminakanaal in Tilburg gaat weer dicht, storing voorbij

Leestijd: 1 minuut
1295
Een fikse storing zorgde dinsdagochtend voor een verkeerschaos richting de brug over het Wilhelminakanaal in Tilburg. De brug, ter hoogte van de Bosscheweg, stond uren open en kon vanwege een technische storing niet meer naar beneden.

Yachtcharter Wetterwille heeft een CO2 certificaat ontvangen

Leestijd: 2 minuten
1375
Yachtcharter Wetterwille heeft zaterdag 4 februari een CO2 certificaat ontvangen in aanwezigheid van astronaut André Kuipers. Met dit certificaat kunnen we laten zien hoeveel CO2 Yachtcharter Wetterwille in 2016 al heeft gereduceerd. We behoren namelijk al 3 jaar tot de eerste afnemers van Synfuel+, een unieke duurzame dieselbrandstof.

Gemeente Zeewolde moet opnieuw naar bezwaar liggelden kijken

Leestijd: 1 minuut
1316
De gemeente Zeewolde had niet zomaar kritiek van Jachthaven Wolderwijd naast zich neer mogen leggen over liggeldtarieven in de Aanloophaven. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald.

Maritieme Academie toont opleiding scheeps- en jachtbouw bij open dagen

Leestijd: 1 minuut
1522
De Maritieme Academie Harlingen houdt vrijdag 10 februari van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag 11 februari van 10.00 tot 15.00 uur haar jaarlijkse open dagen. In het water voor de school aan de Almenumerweg 1 in Harlingen zijn onder andere roeidemonstraties
Asa boot electroAsa boot electro

Boot maakt water na waterleidingbreuk

Leestijd: 1 minuut
1336
Naar schatting 20.000 liter water lag in een boot zaterdagmiddag aan de Trompsingel. Een neef ontdekte de lek. De boot was net onder voorbehoud verkocht.

Superjacht OKTO van 60 miljoen euro te huur

Leestijd: 1 minuut
1954
Multimiljonairs opgelet: het OKTO superjacht is te huur. Voor het enorme bedrag van € 60 miljoen krijg je 66 meter aan pure luxe. Op het oppervlak van 80 vierkante meter vind je onder andere een verwarmbaar zwembad, dat te vullen is met zowel zoet als zout water.

Duikster maakt sprong van 17 meter op enorm cruiseschip (video)

Leestijd: 1 minuut
1559
Op waanzinnige beelden is te zien hoe klifduikster Cesilie Carlton vanaf een duikplank in een zwembad springt op het grootste cruiseschip ter wereld, The Harmony of the Seas.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

De Sailing Tour of Holland gaat door in 2017

Leestijd: 3 minuten
1447
Match, fleet én coastal racen in één evenement. De zeilkalender van 2017 wordt definitief aangevuld met de S A I L I N G...

Havobol demonstreert het “Click en Go“ klimaatsysteem op Boot Holland

Leestijd: 2 minuten
2467
Het “Click & Go ©” is een gepatenteerd zelfdragend droogbouw systeem, water gedragen klimaatsysteem, basis afgifte geeft ca 85 watt/m2 Het vergroot de toepassing voor het verwarmen - koelen van vloer, wand en plafond systemen.

Ribeye RIBs terug op de HISWA

Leestijd: 3 minuten
1413
Na een aantal jaren van afwezigheid is Ribeye Boats terug in de Benelux. Onlangs is de in Steenbergen gevestigd RIB-specialist novi marine exclusief distributeur geworden van het leidende Engelse merk. Ribeye Boats produceert een uitgebreide lijn RIB’s voor zowel de top van de recreatieve markt als tenders voor de superjacht industrie. Tijdens de komende HISWA brengt novi marine tenminste één model van Ribeye mee naar Amsterdam.

Brug Ryptsjerk moet plaatsmaken voor hoger exemplaar

Leestijd: 1 minuut
1332
De brug aan de Binnendijk in Ryptjerk wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw, 65 centimeter hoger exemplaar. Als die klaar is, moeten er meer elektrische boten passeren, althans dat is de bedoeling. Het verkeer moet tot mei omrijden.

Sail Apeldoorns Kanaal gaat niet door

Leestijd: 1 minuut
1219
Er komt dit jaar geen Sail Apeldoorns Kanaal in combinatie met Hassailt 2017. Een zandbank vlak voor de Hezenbergersluis die de afgelopen jaren is ontstaan, is de boosdoener.

Scheepwerf Gelria in Nijmegen zet in op snelle groei

Leestijd: 1 minuut
1361
Scheepswerf Gelria aan de Nijmeegse binnenhaven aan het Maas-Waalkanaal is overtuigd van een snelle verdere groei. De huurders van de werf hebben het bedrijf voor enkele miljoenen aangekocht.
Rijkswaterstaat

Werkzaamheden Westsluis Terneuzen

Leestijd: 2 minuten
1164
Rijkswaterstaat werkt van 8 tot en met 27 februari 2017 aan de zuidbrug van de Westsluis in Terneuzen. Om de brug geschikt te maken voor bediening op afstand past Rijkswaterstaat in deze periode de aandrijving, besturing en bediening van de brug aan.

Eerste zestien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 bekend

Leestijd: 2 minuten
1209
De Nederlandse Eredivisie Zeilen maakt zestien verenigingen bekend die deelnemen aan de Eredivisie Zeilen 2017. Onder hen titelverdediger Almere Centraal en het volledige linker rijtje van het seizoen 2016. Nieuwkomer is de International Yacht Club Amsterdam.

Voormalig privé-jacht van koninklijke familie op Tiel Maritiem

Leestijd: 2 minuten
1630
Onder het motto 'koninklijk varen' zal Tiel Maritiem voor de vierde maal plaatsvinden tijdens het komende Pinksterweekend van zondag 4 en maandag 5 juni. Tiel Maritiem groeit gestaag door tot hét nautisch evenement van midden Nederland, met volop watersport en beleving van de rivier de Waal.

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha