Home 2018 juni

Maandelijkse Archieven: juni 2018

Van 13 tot en met 15 juli: Oud Zeilend Hout

Leestijd: 3 minuten
2263
Op 13, 14 en 15 juli organiseert Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen uit Eastermar in het kader van Culturele Hoofdstad een evenement rond de zeilwedstrijden van Stichting Oud-Zeilend-Hout op de Burgumer Mar met klassieke houten zeilboten. Tevens wordt dan 90 jaar BM: 90 jaar watersport voor de ‘gewone man’ gevierd.

Rechtsomkeert bij Zeebrugge door verloren schroef

Leestijd: 1 minuut
1380
Een zeiljacht is dinsdagmiddag nabij Zeebrugge waarschijnlijk haar schroef verloren. Ze maakte rechtsomkeert naar Nederland en kon met behulp van reddingboot Zeemanshoop veilig binnen komen in Breskens.

Justitie eist 6 maanden cel tegen betrokkene bij jetski-ongeluk

Leestijd: 1 minuut
1150
De 27-jarige man uit Brakel die terechtstaat voor fatale jetski-ongeluk op de Maas waarbij Levi Thoonen vorig jaar omkwam, hoorde vrijdag 29 juni zes maanden cel tegen zich eisen.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

Dode bij ongeluk haven Scheveningen is man uit Noordenveld

Leestijd: 2 minuten
1649
Een 56-jarige man uit de gemeente Noordenveld is gisteren om het leven gekomen bij een aanvaring in de haven van Scheveningen. In de haven was het druk vanwege de Volvo Ocean Race.

Volvo Ocean Race Finish activiteiten gaan door in gepaste vorm na fatale aanvaring boten

Leestijd: 1 minuut
1145
De organisatie van de Volvo Ocean Race Finish heeft in nauw overleg met de gemeente Den Haag besloten de activiteiten door te laten gaan in gepaste vorm.

Dode en gewonden bij bootongeluk in Scheveningse haven

Leestijd: 1 minuut
1188
De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft haar medeleven betuigd met de nabestaanden van de opvarende die is overleden bij het bootongeluk in de haven van Scheveningen.

12-jarige Franse zeiler steekt Kanaal over in recordtijd

Leestijd: 1 minuut
1292
Het is een Franse jongen van 12 gelukt om een nieuw record te vestigen bij het oversteken van het Kanaal in een Optimist-zeilbootje.

Maritiem testgebied voor kust van Scheveningen

Leestijd: 1 minuut
2518
Voor de kust van Den Haag komt een proeftuin waar bedrijven en instellingen hun maritieme innovaties kunnen testen. Het gaat hierbij onder meer over de connectiviteit van schepen en over proeven met autonoom varen.

Gewonde in jachthaven Wolphaartsdijk

Leestijd: 1 minuut
1122
In de jachthaven van Wolphaartsdijk aan de Zandkreekweg is op woensdag 27 juni iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Asa boot electroAsa boot electro

Julianabrug tijdelijk getroffen door storing na doorlaten megajacht

Leestijd: 1 minuut
1254
De Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn is donderdagochtend getroffen door een storing. De brug moest het megajacht Sherpa laten passeren, maar kon na de doorlating van het jacht ruim een half uur niet meer dicht.

Rolstoeler kan dankzij speciale boot nu zelf aan het roer op de Vecht

Leestijd: 1 minuut
1112
Een speciale platbodem met laadklep biedt rolstoelers de mogelijkheid een vaartocht te gaan maken op de Vecht. De nieuwe rondvaartboten worden vanaf morgen in gebruik genomen.

Brunswick sluit twee Sea Ray fabrieken en legt focus op sportboten en cruisers

Leestijd: 1 minuut
2444
Brunswick Corporation heeft maandag plannen aangekondigd om de fabrieken van Sea Ray Boats in de provincies Brevard en Flagler te sluiten.
Elburg YachtingElburg Yachting

Jacht in problemen in sluis (video)

Leestijd: 1 minuut
22251
Een jacht dat iets te snel achter de beroepsvaart aan een sluis binnenvaart, komt in de problemen door het schroefwater van zijn voorganger.

Financiële injectie voor Vietnamese werf: boten Doeksen afgebouwd

Leestijd: 1 minuut
1819
De bouw van twee nieuwe veerboten van rederij Doeksen in Vietnam wordt hervat. De bouw lag een tijd stil omdat de werf in financiële problemen verkeerde.

Simeon Tienpont: ‘We hadden de snelste boot uit de geschiedenis van de Volvo Ocean...

Leestijd: 1 minuut
1158
Simeon Tienpont kijkt met gemengde gevoelens terug op de Volvo Ocean Race. Hij werd met zijn Team AkzoNobel vierde in de eindstand. "Na Melbourne (etappe drie red.) hebben we meer punten gehaald dan Mapfre en Dongfeng", vertelde hij aan Omroep West.

Kapitein redt zes mensen van brandende boot op zee bij Florida (video)

Leestijd: 1 minuut
3102
Een kapitein in Florida heeft groep van zes opvarenden gered nadat hun boot in brand was gevlogen

Watersporters in Friesland kunnen deze zomer midden op het water hun behoefte doen

Leestijd: 1 minuut
1693
Watersporters kunnen dit zomerseizoen midden op de Friese wateren hun behoefte doen. Drie ‘Húskes’ - drijvende stations voor het legen van de vuilwatertank van boten - van Recreatieschap Marrekrite worden uitgebreid met een toilet.

Koning en koningin bezoeken op 28 juni International Sailing Center Medemblik

Leestijd: 2 minuten
1403
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen donderdag 28 juni een streekbezoek aan West-Friesland in de provincie Noord-Holland.

Wereldprimeur Boarncruiser 1250 Elegance met nieuw innovatief Canopeasy®-systeem op HISWA te water

Leestijd: 3 minuten
1549
Op de HISWA te water van 5 tot en met 9 september 2018 in de Bataviahaven Lelystad wordt de nieuwe Boarncruiser 1250 Elegance met het nieuwe innovatieve Canopeasy®-systeem geïntroduceerd.

35ste editie HISWA te water in Lelystad: één grote belevenis voor iedere watersportliefhebber!

Leestijd: 6 minuten
3295
De 35e editie van de HISWA te water in de Bataviahaven in Lelystad belooft één grote belevenis te worden. In lijn met de nieuwe lijfspreuk “I love watersport”, wordt de Bataviahaven van 5 tot en met 9 september omgetoverd tot het Walhalla voor iedere watersportliefhebber.

88.000 mensen zagen in Den Haag de finish van de Volvo Ocean Race

Leestijd: 2 minuten
1667
Dongfeng Race Team heeft de Volvo Ocean Race gewonnen. Na een etappe die zelfs de meest stoïcijnse personen tot nagelbijten verleidden, finishte de Chinese boot op zondag 24 juni – net voor concurrenten Mapfre en Team Brunel.
Kuiper verzekering

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha