Knal over het water in de Jet Capsule Mini Jet

375
Ben jij graag op het water, maar heb je geen ruimte voor een grote boot? Dan is wellicht de Jet Capsule Mini Jet iets voor jou. Het is een verdomd schattig klein bootje, waar je met vijf man tegelijkertijd op kan en dan heerlijk kunt rondvaren.

Schepen varen pal langs de voordeur in nieuwe Harderwijker wijk

Bewoners van het Robbenzand en de Waterstad Boulevard in de door water doorsneden nieuwbouwwijk in Harderwijk, keken wel even vreemd op toen de het grote schip Poolster plotseling voorlangs kwam varen. 

Na succesvolle Boot Düsseldorf is De Boarnstream klaar voor het volgende evenement (video)

791
De Boarnstream uit het Friese Jirnsum start het jaar goed. Na een zeer succesvolle week op Boot Düsseldorf voor zowel het eigen merk De Boarnstream Motoryachs als Marex, waar de werf importeur van is,...

Een (surf)board waar je geen golven voor nodig hebt

975
Radinn’s G2X Jetboard is niet zozeer een surfboard. Het is eerder een combinatie tussen een wakeboard, golfsurfboard en windsurfboard.

Auto meegesleurd door golven tijdens tewaterlating boot

998
Een auto in Zuid-Afrika is meegesleurd door de golven tijdens de tewaterlating van een boot.

Launch Boarncruiser 1250 Elegance met nieuw innovatief Canopeasy-systeem

Op 2 en 3 maart 2018 wordt de nieuwe Boarncruiser 1250 Elegance met het nieuwe innovatieve Canopeasy-systeem geïntroduceerd op de jachtwerf in Jirnsum.

Zeilboot dreigt te pletter te slaan op de rotsen, heldhaftige redder schiet te hulp

Twee mannen zijn voor de Californische kust op het nippertje aan de dood ontsnapt nadat hun zeilboot door de wilde zee tegen de rotsen werd geduwd. De boot schuurde tegen de rotswand aan en kantelde meermaals. Dankzij de moedige interventie van een medewerker van de kustwacht konden de opvarenden uiteindelijk in veiligheid worden gebracht.

Studenten TU Delft ontwerpen snelste modelzeilboot

626
Team 7 ‘Chit-Chat’ van Technische Universiteit Delft, heeft de snelste modelzeilboot van Nederland ontworpen en gebouwd. Het team won op 19 januari de zeilrace van 13 strijdende studententeams van Technische Universiteit Delft (TU Delft) en Rotterdam Mainport Institute (RMI). De race vond plaats in het Ondiepwaterbassin van onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen.

Pinguïn springt plots aan boord

370
Een duo onderzoekers op Antarctica kreeg deze week onverwacht bezoek in hun bootje. Een pinguïn kwam plots uit het niets hun boot in gesprongen.

Opvarenden springen net op tijd van boord voor boatcrash (video)

1080
Op de rivier Columbia in Noord-Amerika is een boot op een andere boot gevaren. De opvarenden konden het vaartuig net op tijd verlaten.

Losgeslagen Ark van Noach richt ravage aan in haven van Urk (video)

In de haven van Urk is door de harde wind de VerhalenArk op drift geraakt. Het schip dat is gebouwd naar de Bijbelse beschrijving van de Ark van Noach heeft verschillende schepen in de jachthaven geramd.

De eerste Seabreacher van Nederland wordt vandaag te water gelaten

1637
De eerste en enige Seabreacher van Nederland is net voor de kerstdagen gearriveerd in Poortvliet, Zeeland. Afgelopen jaar is deze boot CE gekeurd en langzaam maar zeker komen er meer in Europesche wateren, maar dit is de 2de boot in heel Europa.

En dan zwemt er plots een witte haai naast je gezinsbootje: “Iedereen kalm blijven...

1879
Een Australisch gezin ging op tweede Kerstdag een tochtje maken met de boot. Het was zonnig weer en niet te veel wind, een mooi recept voor een leuke dag op het water. Maar toen kwam een witte haai van 5 meter lang plots naast hun boot zwemmen.

Botsing cruiseschip tegen brug Duitsland

1610
In Duitsland is dinsdagavond een cruiseschip tegen een brug aangebotst. Aan boord van het schip waren voornamelijk Nederlandse passagiers. Door het ongeluk raakten 25 mensen gewond waarvan vijf ernstig. De passagiers zijn geëvacueerd van het schip.

Een brug te ver (video)

1400
De eigenaar van dit restaurant werd onaangenaam verrast toen een binnenvaartschip voorbij probeert te varen. De schipper ziet een paal over het hoofd en laat dat nu net de drager van een brug zijn...

Brabus en Sunseeker maken exclusieve Smart voor eigenaren van een jacht (foto’s)

1053
In samenwerking met Brabus brengt jachtenbouwer Sunseeker een kleine smart van € 59.900 op de markt.

Speedboot-trio vervolgd om walgelijke haaienvideo (video)

1309
Die mannen uit Florida worden vervolgd voor het mishandelen van een haai. De mannen hadden dit vastgelegd op een video.

Nieuwe aanwinst voor de verhuurvloot van Aquanaut

1116
Aquanaut krijgt voor het eerst een Aquanaut Open Kuip in de verhuurvloot. De boot is uit Engeland aangekomen en wordt vanaf het komende jaar verhuurd.

Nick Jacobsen breekt Kite Tow Up World Record (video)

905
De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel een wereldrecord gezet voor de hoogste Kite Tow Up. Het nieuwe record staat nu op 277 meter boven zeeniveau.

Sinterklaas verruilt stoomboot voor luxe Jeanneau (video)

843
Sinterklaas lijkt steeds vaker voor klasse te gaan. Was de Pakjesboot voorheen nog een oude stoomboot, tegenwoordig zwaaien de Goedheiligman en zijn Pieten vanaf een luxe jacht naar de kinderen.

De nieuwe America’s Cup AC75 boot (video)

387
Hier is hij dan. Het concept model voor de nieuwe AC75 Boat die men in 2021 tijdens de 36ste America's Cup wil gaan gebruiken. De nieuwe high performance foiling monohull AC75 concept boot werd zojuist bekend gemaakt door Emirates Team New Zealand.

Waterfietsen suf? Niet met de Manta5 e-bike!

510
Waterfietsen... het is zo'n vakantie-activiteit die je als ouder doet voor je kinderen. Maar.. het kan ook anders! Deze Hydrofoiler XE-1 e-bike van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Manta5 is namelijk best wel tof. 

Onbemande speedboat vaart rondjes op Stille Oceaan

318
Op internet duiken bizarre beelden op van een ronddraaiende, onbemande boot op de Stille Oceaan, in de buurt van San Francisco

Zeilers zijn sprakeloos wanneer walvis prachtige sprong maakt voor hun boot (video)

330
De Australische Sarah McDonald was met een paar vrienden gaan zeilen om te genieten van het mooie weer. Ze genoten van de kalmte en pracht van de natuur, tot ze plots een walvis in het oog hadden. “Ik wist niet wat ik zag”, klonk het.

Man springt in ‘op hol geslagen’ boot (video)

649
Wat doe je als je boot stuurloos rondjes om zijn eigen as draait en jij aan de kant staat? Dan maak je je beste sprong ooit!

Meest gelezen afgelopen week