China laat grootste superjacht ooit te water (video)

522
Pride Mega Yachts lanceerde op 11 april de Illusion Plus. Ze is 88,8 meter lang, 15,5 meter breed en heeft een diepgang van 4 m. Hiermee is ze het grootste superjacht dat de Chinezen ooit op de markt hebben gebracht.

Enorm cruiseschip botst tegen pier (video)

861
Op het Hondurese eiland Roátan is dinsdagochtend een cruiseschip tegen een pier gebotst. Op amateurbeelden valt te zien hoe het schip te dicht bij de pier komt en meteen schade aanricht.

Burgemeester stuntelt bij doop schip (video)

932
Dat het dopen van een schip best lastig kan zijn, heeft burgemeester Carol van Eert van Rheden maandag aan den lijve ondervonden. Hij gooide vijf keer mis.

Boot van bijna zes ton over huizen getild met kraan

In de Karel Haegenstraat werd de boot van Jozef Van Acker gistermorgen over de huizen getild met een immense kraan.

Snelle boot naar Ameland is in gebruik genomen

Het is voortaan mogelijk om met het openbaar vervoer binnen een uur van Leeuwarden op Ameland te komen. Rederij Wagenborg laat een gloednieuwe boot zes keer per dag van Holwerd naar Ameland varen.

Kamperen op het water met de Watercamper

669
Wie niet goed kan kiezen tussen varen en kamperen heeft geluk. Met deze Watercamper kun je namelijk kamperen óp het water. 

Met de Foiler Flying Yacht vlieg je zo goed als over het water

596
Dit luxe gevaarte glijdt met behulp van een paar intrekbare koolstofvezel draagvleugelboten boven de golven.

KNRM trotseerde ijsstorm om vissers te redden

666
Afgelopen woensdagavond kwam de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) met drie reddingstations in actie voor een vastgelopen viskotter in het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog.
video

KiteFEEL staat met een ‘Kite Sim’ op de HISWA

849
KiteFEEL bied je de 2018 editie van de HISWA de kans om eens aan de Kite Sim te hangen. Dit is een uniek concept waarbij je op een zeer realistische manier met ons kunt leren kitesurfen.

Zeiljacht vaart tegen brug (video)

1542
Dit kan niet goed gaan... en dat gaat het ook niet.

Knal over het water in de Jet Capsule Mini Jet

999
Ben jij graag op het water, maar heb je geen ruimte voor een grote boot? Dan is wellicht de Jet Capsule Mini Jet iets voor jou. Het is een verdomd schattig klein bootje, waar je met vijf man tegelijkertijd op kan en dan heerlijk kunt rondvaren.

Schepen varen pal langs de voordeur in nieuwe Harderwijker wijk

Bewoners van het Robbenzand en de Waterstad Boulevard in de door water doorsneden nieuwbouwwijk in Harderwijk, keken wel even vreemd op toen de het grote schip Poolster plotseling voorlangs kwam varen. 

Na succesvolle Boot Düsseldorf is De Boarnstream klaar voor het volgende evenement (video)

976
De Boarnstream uit het Friese Jirnsum start het jaar goed. Na een zeer succesvolle week op Boot Düsseldorf voor zowel het eigen merk De Boarnstream Motoryachs als Marex, waar de werf importeur van is,...

Een (surf)board waar je geen golven voor nodig hebt

1107
Radinn’s G2X Jetboard is niet zozeer een surfboard. Het is eerder een combinatie tussen een wakeboard, golfsurfboard en windsurfboard.

Auto meegesleurd door golven tijdens tewaterlating boot

1125
Een auto in Zuid-Afrika is meegesleurd door de golven tijdens de tewaterlating van een boot.

Launch Boarncruiser 1250 Elegance met nieuw innovatief Canopeasy-systeem

Op 2 en 3 maart 2018 wordt de nieuwe Boarncruiser 1250 Elegance met het nieuwe innovatieve Canopeasy-systeem geïntroduceerd op de jachtwerf in Jirnsum.

Zeilboot dreigt te pletter te slaan op de rotsen, heldhaftige redder schiet te hulp

Twee mannen zijn voor de Californische kust op het nippertje aan de dood ontsnapt nadat hun zeilboot door de wilde zee tegen de rotsen werd geduwd. De boot schuurde tegen de rotswand aan en kantelde meermaals. Dankzij de moedige interventie van een medewerker van de kustwacht konden de opvarenden uiteindelijk in veiligheid worden gebracht.

Studenten TU Delft ontwerpen snelste modelzeilboot

681
Team 7 ‘Chit-Chat’ van Technische Universiteit Delft, heeft de snelste modelzeilboot van Nederland ontworpen en gebouwd. Het team won op 19 januari de zeilrace van 13 strijdende studententeams van Technische Universiteit Delft (TU Delft) en Rotterdam Mainport Institute (RMI). De race vond plaats in het Ondiepwaterbassin van onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen.

Pinguïn springt plots aan boord

427
Een duo onderzoekers op Antarctica kreeg deze week onverwacht bezoek in hun bootje. Een pinguïn kwam plots uit het niets hun boot in gesprongen.

Opvarenden springen net op tijd van boord voor boatcrash (video)

1145
Op de rivier Columbia in Noord-Amerika is een boot op een andere boot gevaren. De opvarenden konden het vaartuig net op tijd verlaten.

Losgeslagen Ark van Noach richt ravage aan in haven van Urk (video)

In de haven van Urk is door de harde wind de VerhalenArk op drift geraakt. Het schip dat is gebouwd naar de Bijbelse beschrijving van de Ark van Noach heeft verschillende schepen in de jachthaven geramd.

De eerste Seabreacher van Nederland wordt vandaag te water gelaten

1700
De eerste en enige Seabreacher van Nederland is net voor de kerstdagen gearriveerd in Poortvliet, Zeeland. Afgelopen jaar is deze boot CE gekeurd en langzaam maar zeker komen er meer in Europesche wateren, maar dit is de 2de boot in heel Europa.

En dan zwemt er plots een witte haai naast je gezinsbootje: “Iedereen kalm blijven...

1958
Een Australisch gezin ging op tweede Kerstdag een tochtje maken met de boot. Het was zonnig weer en niet te veel wind, een mooi recept voor een leuke dag op het water. Maar toen kwam een witte haai van 5 meter lang plots naast hun boot zwemmen.

Botsing cruiseschip tegen brug Duitsland

1660
In Duitsland is dinsdagavond een cruiseschip tegen een brug aangebotst. Aan boord van het schip waren voornamelijk Nederlandse passagiers. Door het ongeluk raakten 25 mensen gewond waarvan vijf ernstig. De passagiers zijn geëvacueerd van het schip.

Een brug te ver (video)

1458
De eigenaar van dit restaurant werd onaangenaam verrast toen een binnenvaartschip voorbij probeert te varen. De schipper ziet een paal over het hoofd en laat dat nu net de drager van een brug zijn...

Meest gelezen afgelopen week