Aanmeren als een baas (video)

467
Soms is aanmeren echt vakmanschap, zo ook in deze haven in Monaco. Dat het plekje wel héél krap is, kan de bestuurder van het jacht 'Desire' er niet van weerhouden hier aan te leggen.

Binnenvaartschip vaart tegen kade aan (video)

875
Een pijnlijk momentje voor deze binnenvaartschipper. Met hoge snelheid vaart de boot tegen de kade aan.

Man van brandende boot gehaald in Duivendrecht

423
Een boot is vanmiddag in brand gevlogen in het water bij de Molenkade in Duivendrecht. Tijdens de brand was er een man op de boot, of het ging om de schipper of iemand die het vuur probeerde te blussen is niet duidelijk.

Vliegende taxiboot Seabubbles ‘zo snel en stabiel als een auto’ (video)

804
SeaBubbles wil in grote steden een taxiservice over water lanceren en zo het fileprobleem in deze grote steden oplossen. De bijzondere service maakt gebruik van een draagvleugelboten.

Zo leuk kan droogvallen op de Waddenzee zijn (video)

Tornado Sailing Makkum is specialist op het gebied van droogvallen. Als importeur van Delphia Yachts in Benelux en Duitsland organiseert ze ieder jaar een "Beaching Event", zo ook het weekend van 1 juni 2018.

Jan Timmerman nieuwe CEO van superjachtenbouwer Royal Huisman

562
Jachtenbouwer Royal Huisman heeft een nieuwe directeur. Vanaf 1 augustus is Jan Timmerman de nieuwe CEO van het bedrijf.Timmerman (52) werkte voorheen bij Euramax, waar hij president en managing director was. Het bedrijf richt...

Cruiseschip Star Breeze vaart haven van Harlingen binnen (video)

499
Zondagochtend om 08.00 uur arriveerde in de haven van Harlingen het 134 meter lange cruiseschip Star Breeze. Twee lokale sleepboten begeleidden het luxe schip naar binnen.

Keersluis Limmel eindelijk opgeleverd (video)

484
Het ging op z’n zachtst gezegd bepaald niet van een leien dakje. Maar donderdag kon de nieuwe keersluis in Limmel (budget 60 miljoen euro) dan toch officieel worden opgeleverd.

Schade noopt Team Brunel tot spectaculaire reparatie (video)

666
De Nederlandse boot van schipper Bouwe Bekking kreeg onderweg te kampen met schade aan het roer. Voor de reparatie moest een bemanningslid tot onder het schuin hangende zeiljacht kruipen. 

Zo parkeer je een superjacht op de Bahama’s (video)

Een superjacht van 50 meter aanleggen... Menig kapitein zou het er Spaans benauwd van krijgen. De kapitein van dit door Feadship gebouwde jacht genaamd BroadWater lijkt er minder moeite mee te hebben.

Boksen op een SUP-board

1149
Stel: je bent een fanatiek bokser en het is prachtig weer. Dan is Paddle Board Boxing dé oplossing. Men neme: een SUP-board, een speedboot, 2 paar oversized bokshandschoenen en een vrijwillige tegenstander en het spel kan beginnen.

Schip botst tegen tafelbrug en verliest stuurhut (video)

1380
Een schip is donderdag aan het einde van de middag tegen de tafelbrug bij Zuidhorn gevaren. Door de klap is de stuurhut van het schip geslagen. De schipper heeft het schip nu op een veilige plek langs de kade afgemeerd.

China laat grootste superjacht ooit te water (video)

1899
Pride Mega Yachts lanceerde op 11 april de Illusion Plus. Ze is 88,8 meter lang, 15,5 meter breed en heeft een diepgang van 4 m. Hiermee is ze het grootste superjacht dat de Chinezen ooit op de markt hebben gebracht.

Enorm cruiseschip botst tegen pier (video)

1522
Op het Hondurese eiland Roátan is dinsdagochtend een cruiseschip tegen een pier gebotst. Op amateurbeelden valt te zien hoe het schip te dicht bij de pier komt en meteen schade aanricht.

Burgemeester stuntelt bij doop schip (video)

1519
Dat het dopen van een schip best lastig kan zijn, heeft burgemeester Carol van Eert van Rheden maandag aan den lijve ondervonden. Hij gooide vijf keer mis.

Boot van bijna zes ton over huizen getild met kraan

In de Karel Haegenstraat werd de boot van Jozef Van Acker gistermorgen over de huizen getild met een immense kraan.

Snelle boot naar Ameland is in gebruik genomen

Het is voortaan mogelijk om met het openbaar vervoer binnen een uur van Leeuwarden op Ameland te komen. Rederij Wagenborg laat een gloednieuwe boot zes keer per dag van Holwerd naar Ameland varen.

Kamperen op het water met de Watercamper

798
Wie niet goed kan kiezen tussen varen en kamperen heeft geluk. Met deze Watercamper kun je namelijk kamperen óp het water. 

Met de Foiler Flying Yacht vlieg je zo goed als over het water

715
Dit luxe gevaarte glijdt met behulp van een paar intrekbare koolstofvezel draagvleugelboten boven de golven.

KNRM trotseerde ijsstorm om vissers te redden

739
Afgelopen woensdagavond kwam de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) met drie reddingstations in actie voor een vastgelopen viskotter in het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog.
video

KiteFEEL staat met een ‘Kite Sim’ op de HISWA

903
KiteFEEL bied je de 2018 editie van de HISWA de kans om eens aan de Kite Sim te hangen. Dit is een uniek concept waarbij je op een zeer realistische manier met ons kunt leren kitesurfen.

Zeiljacht vaart tegen brug (video)

1667
Dit kan niet goed gaan... en dat gaat het ook niet.

Knal over het water in de Jet Capsule Mini Jet

1069
Ben jij graag op het water, maar heb je geen ruimte voor een grote boot? Dan is wellicht de Jet Capsule Mini Jet iets voor jou. Het is een verdomd schattig klein bootje, waar je met vijf man tegelijkertijd op kan en dan heerlijk kunt rondvaren.

Schepen varen pal langs de voordeur in nieuwe Harderwijker wijk

Bewoners van het Robbenzand en de Waterstad Boulevard in de door water doorsneden nieuwbouwwijk in Harderwijk, keken wel even vreemd op toen de het grote schip Poolster plotseling voorlangs kwam varen. 

Na succesvolle Boot Düsseldorf is De Boarnstream klaar voor het volgende evenement (video)

1009
De Boarnstream uit het Friese Jirnsum start het jaar goed. Na een zeer succesvolle week op Boot Düsseldorf voor zowel het eigen merk De Boarnstream Motoryachs als Marex, waar de werf importeur van is,...

Meest gelezen afgelopen week