Nieuwe aanwinst voor de verhuurvloot van Aquanaut

213
Aquanaut krijgt voor het eerst een Aquanaut Open Kuip in de verhuurvloot. De boot is uit Engeland aangekomen en wordt vanaf het komende jaar verhuurd.

Nick Jacobsen breekt Kite Tow Up World Record (video)

224
De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel een wereldrecord gezet voor de hoogste Kite Tow Up. Het nieuwe record staat nu op 277 meter boven zeeniveau.

Sinterklaas verruilt stoomboot voor luxe Jeanneau (video)

326
Sinterklaas lijkt steeds vaker voor klasse te gaan. Was de Pakjesboot voorheen nog een oude stoomboot, tegenwoordig zwaaien de Goedheiligman en zijn Pieten vanaf een luxe jacht naar de kinderen.

De nieuwe America’s Cup AC75 boot (video)

188
Hier is hij dan. Het concept model voor de nieuwe AC75 Boat die men in 2021 tijdens de 36ste America's Cup wil gaan gebruiken. De nieuwe high performance foiling monohull AC75 concept boot werd zojuist bekend gemaakt door Emirates Team New Zealand.

Waterfietsen suf? Niet met de Manta5 e-bike!

374
Waterfietsen... het is zo'n vakantie-activiteit die je als ouder doet voor je kinderen. Maar.. het kan ook anders! Deze Hydrofoiler XE-1 e-bike van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Manta5 is namelijk best wel tof. 

Onbemande speedboat vaart rondjes op Stille Oceaan

217
Op internet duiken bizarre beelden op van een ronddraaiende, onbemande boot op de Stille Oceaan, in de buurt van San Francisco

Zeilers zijn sprakeloos wanneer walvis prachtige sprong maakt voor hun boot (video)

201
De Australische Sarah McDonald was met een paar vrienden gaan zeilen om te genieten van het mooie weer. Ze genoten van de kalmte en pracht van de natuur, tot ze plots een walvis in het oog hadden. “Ik wist niet wat ik zag”, klonk het.

Man springt in ‘op hol geslagen’ boot (video)

566
Wat doe je als je boot stuurloos rondjes om zijn eigen as draait en jij aan de kant staat? Dan maak je je beste sprong ooit!

Schipper Tienpont: we moeten tactisch varen door de buien

132
De schipper van Team AkzoNobel vertelt halverwege de tweede etappe van de Volvo Ocean Race over de zwaarte van de wedstrijd.

Mijnenjager uit Maassluis verkozen tot ‘Schip van het Jaar’

356
De mijnenjager Seagull-301 is gisteravond verkozen tot het Schip van het Jaar. Het schip is gebouwd bij scheepswerf De Haas in Maassluis in opdracht van het Israelische wapenbedrijf Elbit Systems. De Seagull-301 kan onbemand varen en dat is wel zo veilig bij het manoeuvreren tussen de bommen.

De motor winterklaar maken: zo doe je dat (video)

412
Hoe kun je stap voor stap het best de motor van de boot winterklaar maken? De Waterkampioen laat het je zien met een duidelijk instructiefilmpje.

Hoe werkt de Volvo Ocean Race? (video)

428
In twee minuten tijd neemt Team Brunel je in deze animatie mee op avontuur vanuit een engineering perspectief.

Jonge vlogger vaart in een duct tape boot

397
Vlogger Ties uit Limburg houdt wel van een experimentje. Van PVC-buizen, meters duct tape en een motor zette de jongen een bootje in elkaar.

KNRM maakt sleepverbinding met stuurloze Drifa (video)

334
Met de melding "Prio 1, Vessel in problemen" gingen de pagers van de reddingboten van Terschelling en Ameland af. Het guard vessel Drifa had motor- en stuurproblemen door meerdere oorzaken.

Zeilsters dobberen vijf maanden stuurloos op oceaan (video)

1984
Vijf maanden lang dobberden ze stuurloos op de stille oceaan met een kapotte motor en mast. En toen gebeurde toch nog het bijna onmogelijke: ze werden gered.

Ierse Optimist zeilers worden tegen kademuur geblazen (video)

639
Afgelopen zaterdag smakte de storm Brian een vloot van zestien Optimisten rond de middag tegen de kademuur van de Dun Laoghaire binnenhaven. Ooggetuigen meldden dat zeker vier optimistbootjes en een zeiljacht tegen de oostelijke pier van de haven kapot geslagen werden tijdens een stormbui waar meer dan 40 knopen wind stond.

Medische evacuatie op onstuimig IJsselmeer (video)

383
Zaterdagmiddag kwam er bij het Kustwacht Centrum in Den Helder een verontrustende melding binnen over een zeiler welke gewond is geraakt op het IJsselmeer.

Volvo Ocean Race: zie hier de highlights van de eerste ronde (video)

327
Wat een start van de Volvo Ocean Race 2017-18! De zeven boten verlieten Alicante onder perfecte racevoorwaarden voor de 1,450nm sprint naar Lissabon. Dongfeng Racing nam de leiding.

Brandende boot rijdt voorbij

487
Een watersportliefhebber dacht zijn boot veilig te verplaatsen per trailer, helaas gebeurde er iets wat niemand had verwacht. 

Met een ‘goedkoop’ superjacht lijk je rijk (video)

631
Wie niet rijk is, kan wel rijk lijken. Volgens Shipcar Yachts uit Kudelstaart kun je al een miljoenenjacht aanschaffen voor een paar ton.

Boot brandt uit na explosie

311
Op het Veerse Meer, tussen Veere en Vrouwenpolder, is vanochtend een zeilboot uitgebrand. De brand ontstond na een explosie op de boot. Niemand raakte gewond.

Flinke schade aan luxe jacht in de storm (video)

740
Het jacht botst door de hoge golfslag diverse malen tegen de kade. Hulpdiensten komen aangesneld, maar kunnen niet voorkomen dat het jacht flinke schade oploopt.

Porsche lanceert een hybride jacht van €12,5 miljoen (video)

602
Porsche maakt vanaf nu niet ‘slechts’ sportwagens en dikke SUV’s, maar ook jachten. De 35 meter lange GTT 115 moet een gran turismo voor de oceaan zijn.

Luxe jacht belandt door forse wind op strand naast Cannes Yachting Festival

1234
Terwijl de bezoekers van Cannes Yachting Festival paraderen tussen de luxe jachten, trekt een ander jacht veel bekijks vanaf de nabijgelegen boulevard. De Sundeck 550 lag voor anker in de baai, toen de harde wind (windkracht 6) de 56-voeter in de problemen bracht. Het jacht werd door de golven meegesleept richting de kust.

Vrachtschip ramt motorboot (video)

838
Vorige week ramde een binnenvaartschipper een motorbootje op de Oude Maas. In onderstaande video van Rijkswaterstaat  is te zien hoe de schipper het bootje niet meer kan ontwijken.

Meest gelezen afgelopen week