Veel watersportinnovatie op HISWA 2018

149
Wie de laatste ontwikkelingen, technieken en innovaties op watersportgebied wil zien, moet zeker een bezoek brengen aan de HISWA Amsterdam Boat Show 2018.

Torqeedo en WhisperPower ontwikkelen gezamenlijk DC generator

Om de actieradius van een jacht of schip met een Torqeedo Deep Blue Hybrid elektrisch voortstuwingsysteem te vergroten heeft Torqeedo in nauwe samenwerking met WhisperPower een 25 kW, 350V DC variabele toeren diesel generator ontwikkeld.

Boot Holland 2018: fris, sfeer en kwaliteit

464
Zowel de bezoekers als de standhouders zijn enthousiast over de frisse wind die over de beurs waaide met een iets andere opzet. Waarbij de kern – boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder – centraal is gebleven.

10 maart organiseert Lionsclub Franeker-Harlingen de Lions Waddenrally

Een fondsenwervende rally waarbij de opbrengst volledig wordt aangewend om jongeren de mogelijkheid te geven als trainee deel te nemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Open dag bij Van den Hoven Jachtbouw

299
Op zaterdag 14 april vindt het jaarlijks terugkerend evenement, de Van den Hoven Jachtbouw open dag plaats. Vanaf 11 uur staan de deuren van Van den Hoven Jachtbouw aan de Ruytenberg 17 te Waspik open voor alle geïnteresseerden, relaties en vrienden. Kortom een dag vol samenzijn, drie schepen in verschillende bouwfases om te bekijken en presentaties van nieuwe modellen.

Pedro-Boat trakteert tijdens Paashow op uitgebreide afleverpakketten

333
Op Goede Vrijdag 30 maart, zaterdag 31 maart, en Paasmaandag 2 april 2018 van 9.00 tot 17.00 uur opent Pedro-Boat in Zuidbroek haar deuren voor de jaarlijkse Paasshow

De Doerakclub wint Nationale Motorbootvaren Prijs

De jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren heeft de Nationale Motorbootvarenprijs 2017 toegekend aan de Doerakclub, die dit jaar haar 50-jarig bestaan viert.

Wereldprimeur van de Haines 400 Continental op Boot Holland

Smelne Yachtcenter is importeur geworden van Haines voor de Benelux en Duitsland en pakt meteen goed uit met de Haines 400 Continental die op Boot Holland zijn wereldpremière beleeft.

Bach Yachting International nieuwe dealer van G-Force Yachts

410
Bach Yachting International heeft het dealerschap van G-Force Yachts in de Benelux in de wacht gesleept.

White Whale Yachtbrokers Noord Nederland breidt uit

White Whale Sneek breidt haar verkoopcapaciteit uit met de komst van Fedde Trinks als jachtmakelaar naast Enno Dijkstra. Volgens Dijkstra is de uitbreiding zeer gewenst.

La Mare Houseboats beleeft primeur op Boot-Holland

389
Beleef de natuur, ontdek unieke plekken, ontspan en geniet.

Nominaties voor nieuwe prijs ‘HISWA Hebbeding’ bekend

214
Zeven producten hebben onlangs een nominatie mogen ontvangen voor de HISWA Hebbeding 2018 verkiezing, een nieuw door de HISWA Amsterdam Boat Show in het leven geroepen prijs gericht op de (watersport)consument.

HISWA: Windpark Fryslân niet haalbaar

274
HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersport – heeft het plan van Windpark Fryslân om 89 gigantische windmolens te plaatsen langs de Friese kust naar de prullenbak verwezen.

Leuke activiteiten voor de jeugd op HISWA 2018

211
Van woensdag 7 t/m zondag 11 maart staat RAI Amsterdam weer 5 dagen in het teken van de watersport.

Na succesvolle Boot Düsseldorf is De Boarnstream klaar voor het volgende evenement (video)

791
De Boarnstream uit het Friese Jirnsum start het jaar goed. Na een zeer succesvolle week op Boot Düsseldorf voor zowel het eigen merk De Boarnstream Motoryachs als Marex, waar de werf importeur van is,...

Motorboot Sneek: weer meer werven, meer variatie in aanbod

Motorboot Sneek, de grootste botenshow van het Noorden, telt tijdens de voorjaarseditie wederom een recordaantal deelnemers. De lijst van deelnemende gastwerven van buiten Sneek blijft groeien.

Pantaenius Jachtverzekeringen viert feest met 100.000e klant

Tijdens Boot Düsseldorf heeft Pantaenius haar 100.000e actieve verzekeringsovereenkomst gesloten. Pantaenius behoort tot Europa's toonaangevende jachtverzekeringsspecialisten.

Jachtmakelaardij Zuidwest Friesland met nieuwe Rheben en Timeless jachten op Boot Holland

Per 1 oktober is Jachtmakelaardij Zuidwest Friesland in de Workumer Jachthaven een jachtmakelaardij gestart in motorboten. Daarnaast zijn zij dealer van onder andere Rheben en Timeless Yachts.

Grootste Holland netwerkborrel sinds jaren tijdens Boot Düsseldorf

Exact 302 mensen bezochten op dinsdag 23 januari de Holland Netwerkborrel die Kuiper Verzekeringen (HISWA Partner in Business) op de watersportbeurs Boot Düsseldorf organiseerde. Tachtig procent was exposant uit Nederland en twintig procent relatie.

Boot Düsseldorf 2018: 5.000 méér bezoekers dan vorig jaar

287
Een nieuw record voor Boot Düsseldorf: maar liefst 1938 exposanten uit 68 verschillende landen presenteerden afgelopen week hun boten en accessoires op de 220.000 m2 grote beurs.

Launch Boarncruiser 1250 Elegance met nieuw innovatief Canopeasy-systeem

Op 2 en 3 maart 2018 wordt de nieuwe Boarncruiser 1250 Elegance met het nieuwe innovatieve Canopeasy-systeem geïntroduceerd op de jachtwerf in Jirnsum.

Keizer 42 nu ook te zien tijdens Boot Holland

Na haar wereldpremière tijdens de Monaco Yacht Show, is de Keizer 42 nu ook te zien tijdens ‘Boot Holland’, van 9 tot en met 14 februari.

Younique Yachts introduceert Legends Reborn

513
De Swan is het eerste jacht dat Younique Yachts’ volgens hun nieuw concept ‘Legends Reborn’ heeft aangepakt. Door het schip eerst terug te brengen tot de essentie en daarna opnieuw op te bouwen, hebben ze een oude jeugdliefde nieuw leven ingeblazen. En ze is mooier en sneller dan ooit.

Annie Lush terug bij Team Brunel

De Britse zeilster Annie Lush, die in Leg 3 geblesseerd raakte, is op de weg terug. Lush is onderweg naar Hong Kong om zich weer aan te sluiten bij Team Brunel.

Studenten TU Delft ontwerpen snelste modelzeilboot

626
Team 7 ‘Chit-Chat’ van Technische Universiteit Delft, heeft de snelste modelzeilboot van Nederland ontworpen en gebouwd. Het team won op 19 januari de zeilrace van 13 strijdende studententeams van Technische Universiteit Delft (TU Delft) en Rotterdam Mainport Institute (RMI). De race vond plaats in het Ondiepwaterbassin van onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen.

Meest gelezen afgelopen week