Volvo Penta laat jacht van 65 voet zelfstandig aanmeren (video)

Aanmeren wordt vaak genoemd als een van de meest stressvolle manoeuvres van het varen. Dat kan zoveel makkelijker, moeten ze bij Volvo Penta gedacht hebben.

Internationaal botenfeest Cannes Yachting Festival komt er weer aan!

Cannes Yachting Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 11 tot 16 september 2018, verwacht opnieuw meer dan 50.000 bezoekers uit de hele wereld te trekken die niet kunnen wachten om de 600 aanwezige boten te bekijken en te testen.

De Volvo Ocean Race Finish in cijfers: nog 4 dagen!

173
Nog vier dagen te gaan voor de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen, Den Haag. Met de drie topteams op een gelijk aantal punten, is de laatste en 11de etappe van Gothenburg naar Den Haag onmetelijk spannend.

Jonkers Yachts houdt feestelijk openingsweekend vol primeurs en festiviteiten

Jonkers Yachts zet de opening van nieuwe pand in Marina Port Zélande op de Brouwersdam flink kracht bij met een spectaculaire Boat Show. In het openingsweekend vol festiviteiten presenteert Jonkers Yachts van vrijdag 22 juni tot en met maandag 25 juni vele nationale en internationale primeurs

Primeur Van den Hoven Executive 1500 Mk2 op HISWA te water

141
De Executive 1500 Mk2 is een nieuw motorjacht van Van den Hoven Jachtbouw in Waspik (Nederland). Het smaakvolle design is van de hand van John van Leeuwen en volgt de herkenbaar nieuwe designtaal die we ook bij de Executive 1850 tegenkomen.

Super Lauwersmeer presenteert Discovery 47 OC

Groot, groter, grootst. Super Lauwersmeer presenteert met de Discovery 47 OC niet zomaar haar derde telg binnen de Discovery OC-familie, maar haar topmodel. Ondanks dat het jacht met 14,30 meter ‘slechts’ een voet groter...

Rijk luistert naar kritiek watersport: groot baggerplan voor IJsselmeer

706
Rijkswaterstaat zet in op een meer flexibel waterpeil in het IJsselmeergebied om beter te kunnen inspelen op extremere weersomstandigheden. Daarnaast zal voor natuurdoelen het waterpeil vanaf medio augustus, midden in het vaarseizoen, een decimeter worden verlaagd.

Bestevaer 49 Zenith opgeleverd aan Australische eigenaren

410
Al 10 jaar lang droomden de Australische eigenaren van een nieuw zeiljacht. Tijdens die 10 jaar werd er een gedetailleerde en complete wensenlijst opgesteld. Het echtpaar was  duidelijk over wat ze aan boord wilde, zoals de volledig aluminium dekluiken, extra dikke roeras, overgedimensioneerd anker en de aan dek vast gelaste dek items.

Eredivisie Zeilen: WV Uitdam verrassende winnaar in Roermond

398
Op de finaledag van de tweede speelronde van de Eredivisie Zeilen heeft Zeilteam Uitdam de overwinning gepakt. Een 1e plaats in de afgeronde flight zes bleek meer dan genoeg om de overwinning binnen te halen.

Gebroeders Braam trotseren de onvoorspelbare Atlantische Oceaan met No Limit 1550

571
Een uitzonderlijke prestatie is neergezet door schipper Edzard Braam (ex-chirurg) en Peter Braam (ex-verkeersvlieger). De twee zeventigers zijn zowel via de noordelijke Viking route als de zuidelijke Azorenroute de oceaan overgestoken.

Record aantal deelnemers voor Blue Water App Regatta

395
De Blue Water App Regatta, die in het weekeinde van 16 en 17 juni plaats vindt in Lelystad, heeft al een record aantal deelnemers. Deze zeilwedstrijd, die voorheen de Lenco Regatta heette, wordt sinds vorig jaar gesponsord door Blue Water App.

YAM Zomerdeal bij Torenvliet Yamaha Center Amsterdam

229
Deze zomer goedkoop een YAM scoren? Torenvliet Yamaha Center Amsterdam geeft nu extra “zomervoordeel” op de toch al zeer scherp geprijsde YAM boot-motorcombinaties. 

Melior Yachts introduceert eigen ontwerp

399
Melior Yachts, de dealer van Saga, Viknes en Skilsø in het Friese Jirnsum, introduceert haar eigen model: Melior. Een prachtig gelijnd motoryacht (in staal of aluminium) heeft alle eigenschappen om het de opvarenden van...

Gratis Boet’s Boten Bingo maakt kinderen bewust van veilig varen

280
Met de kaarten kunnen de kinderen aan boord bingo spelen tijdens het varen en leren zo spelenderwijs van alles over veilig varen, boten, water en natuur.

Drijvende vuilwaterstations voor watersporters in Fryslân

Watersporters in Fryslân kunnen deze zomer de vuilwatertank van hun boot legen op drie innovatieve en duurzame, drijvende vuilwaterstations. Bovendien kunnen zij vanaf dit jaar ook naar het toilet op de vuilwaterstations.

Zo leuk kan droogvallen op de Waddenzee zijn (video)

Tornado Sailing Makkum is specialist op het gebied van droogvallen. Als importeur van Delphia Yachts in Benelux en Duitsland organiseert ze ieder jaar een "Beaching Event", zo ook het weekend van 1 juni 2018.

Bavaria Yachts blijft ook zonder belegger voorlopig nieuwe boten verkopen

583
Deze week heeft de werf Bavaria in een persbericht aangekondigd dat de productie gestabiliseerd is. "De afgelopen twee weken hebben meer dan 30 jachten de scheepswerf verlaten en zijn overgedragen aan klanten. Er zijn afspraken gemaakt met alle belangrijke leveranciers over verdere leveringen," aldus de Nederlandse dealer Jansma Yacht.

Jan Timmerman nieuwe CEO van superjachtenbouwer Royal Huisman

562
Jachtenbouwer Royal Huisman heeft een nieuwe directeur. Vanaf 1 augustus is Jan Timmerman de nieuwe CEO van het bedrijf.Timmerman (52) werkte voorheen bij Euramax, waar hij president en managing director was. Het bedrijf richt...

Tall Ships Races Harlingen van 3 tot 6 augustus: een maritiem feest voor iedereen

363
Harlingen is dit jaar finishplaats van The Tall Ships Races 2018. ’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar tot en met maandag 6 augustus te bewonderen.

Kempers Watersport en Menken Maritiem houden open dagen op 1, 2 en 3 juni

Onder het motto ‘Maak kennis met alles wat we doen’ organiseren Kempers Watersport en Menken Maritiem in het weekend van 1, 2 en 3 juni open dagen op de Jachthaven van Kempers Watersport in Aalsmeer.

Nova Yachting organiseert Hallberg-Rassy evenement op 9 juni

347
In navolging van de geslaagde Hallberg-Rassy Tour 2017, organiseert Nova Yachting dit jaar een nieuwe editie van het evenement. De Hallberg-Rassy dealer hoopt op 9 juni 2018 opnieuw zoveel mogelijk enthousiaste Hallberg-Rassy liefhebbers met familie en vrienden in Jachthaven Bruinisse te mogen verwelkomen.

Vanaf nu ook blauwe diesel te koop bij RFU Jachtspecialist

740
Sinds kort is RFU Jachtspecialist in het Friese Jirnsum dealer van blauwe diesel van het merk Future Fuels. 

Zonnig booteigenarenweekend van Steeler Yachts in Urk en Volendam

423
Zestien Steelers uit heel Europa kwamen afgelopen weekend samen in Urk voor de 3e editie van het Steeler Owners Weekend.

Yamaha presenteert de V8 XTO Offshore

301
Afgelopen week heeft Yamaha officieel de nieuwe V8 XTO Offshore geïntroduceerd. Met een cilinderinhoud van 5,6 liter, een ongekend hoog koppel, uitzonderlijke stuwkracht en een opwindende 425 pk is dit veel meer dan een gewone buitenboordmotor.

Expositie Watertreder bij Gallery Maritime in Colijnsplaat

195
Geer Huybers, maritiem beeldend kunstenaar en bewonderaar van de grillige uitingsvormen van de zee exposeert in Colijnsplaat zijn recente serie Noordzeebranding schilderijen. Met zijn zeilboot bevaart Huybers de zeeën en rivieren en laat zich inspireren door de opzwepende kracht van de rollende golven die het schip in beweging zetten.

Meest gelezen afgelopen week