Heech by de Mar groots op Boot Düsseldorf 2018

49
Van 20 tot 28 januari is Heech by de Mar uit het Friese Heeg opvallend aanwezig op de grootste watersportbeurs van Europa. De 9.10 meter lange Motoraak met de naam Lepelaar zal hier op stand E21 in hal 14 getoond worden.

Nieuwe antifoulingwrap moet Friesland verlossen van giftige antifoulingverven

341
Het Noord-Hollandse bedrijf Finsulate heeft een zelfklevende folie ontwikkeld waardoor algen en mosselen niet aangroeien op scheepswanden.

Delta Watersport volledig gesetteld op nieuwe locatie in Stellendam

Jarenlang was het watersportbedrijf te vinden in Marina Port Zélande in Ouddorp. Inmiddels heeft Delta Watersport een nieuwe, ruimere locatie gevinden in de Deltahaven Binnen in Stellendam.

Skilsø introduceert nieuw paradepaard voor 2018: de Skilsø 39 Panorama

234
Na het succes van de Skilsø 34 panorama presenteert Skilsø een compleet nieuw model; De Skilsø 39 Panorama is het nieuwe paradepaardje van Skilsø en wordt begin februari gepresenteerd tijdens de boatshow in Bergen Noorwegen.

HISWA 2018 actie van start: Koop tot en met 2 januari twee toegangskaarten voor...

Iedereen die zich thuis voelt op het water, kijkt alweer uit naar de start van het watersportseizoen in het voorjaar. RAI Amsterdam is ook in 2018 de trotse gastheer van de voorpret. Hier vindt van 7 t/m 11 maart 2018 de HISWA Amsterdam Boat Show plaats.

Nick Jacobsen breekt Kite Tow Up World Record (video)

224
De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel een wereldrecord gezet voor de hoogste Kite Tow Up. Het nieuwe record staat nu op 277 meter boven zeeniveau.

Nieuw: Award voor leukste haven voor honden

176
Waddenhaven Vlieland heeft de prijs voor de 'leukste jachthaven' voor honden gewonnen. De waddenhaven won met 29,9% van de stemmen

Fairline Yachts maakt nieuwe productiefaciliteit in Hythe, Southampton bekend

De Britse jachtwerf Fairline heeft vanmiddag meer informatie bekend gemaakt over de nieuwe productiefaciliteit. Deze nieuwe productiefaciliteit werd al eerder aangekondigd tijdens het Cannes Yachting Festival maar nu is ook de locatie bekend gemaakt: Hythe, Southampton, aan de zuidkust van Engeland.

Wereldprimeur Dufour 360 Grand Large tijdens boatshow in Parijs

159
De nieuwe Dufour 360 GL zal voor het eerst worden getoond tijdens de Salon Nautique in Parijs. Deze beurs is geopend van zaterdag 2 tot en met zondag 10 december in de Franse hoofdstad.

Nederlands debuut voor de Pardo 43 op Masters of LXRY

Tijdens het prestigieuze premium lifestyle event de Masters of LXRY (van 7 t/m 11 december in de RAI Amsterdam) presenteert Orange Yachting, de PARDO 43. Hier beleeft dit Italiaanse design jacht, met een lengte van 14 meter, zijn Nederlandse première. 

Botenwacht scoort een 8.3 in tevredenheidsonderzoek

104
Botenwacht vroeg watersporters middels een online enquete om aan te geven hoe ze de pechhulp van Botenwacht Nederland hebben beleefd.

Boot & Fun Berlin kondigt nu ook zomerbeurs aan

143
Van 23 tot 26 november waren de ogen van de watersportindustrie gericht op Boot & Fun Berlin. In totaal kwamen meer dan 43.000 bezoekers naar de botenbeurs en het botengala (het openingsfeest aan de vooravond van de beurs).

Boot Holland krijgt nieuwe impuls

383
Boot Holland wil na een aantal moeilijke jaren onder een nieuwe eigenaar haar vleugels weer uitslaan en de beursformule geleidelijk vernieuwen. De verwarring en onzekerheid die er in de markt bij sommigen leeft is misschien begrijpelijk, maar niet nodig.

Wereldprimeur van Cranchi Yachts met XT36 uit de Crossover range op Boot Düsseldorf

140
Op Boot Düsseldorf 2018 zal Cranchi Yachts de nieuwe XT36 uit de Crossover range als wereldprimeur aan het publiek gaan tonen.

Haagsche klompboot al aangekomen in haven Kaapstad

177
In de haven van Kaapstad ligt dezer dagen, niet ver van de aanlegsteiger voor de zeven deelnemers aan de Volvo Ocean Race een opvallend scheepje. Het is de gele Haagsche Klompboot van Nederlandse makelij. De Klompboot is overigens eerder aangekomen dan de eerste zeezeilers in competitie die morgen 24 november verwacht worden.

30e METSTRADE Show trekt een record aantal internationale bezoekers aan

108
Er was niet alleen sprake van een recordaantal exposanten en bezoekers; het B2B evenement in RAI Amsterdam ontving ook het uitzonderlijke aantal van 116 verschillende nationaliteiten.

Meer dan 600 boten op Boot & Fun Berlin

Meer dan 700 bedrijven uit 16 landen brengen 600 boten samen in de Duitse hoofdstad zodat er - ook in de winter - genoten kan worden van de watersport.

Journalist Frank Woestenburg aan de slag als manager Corporate Communicatie bij TVM-verzekeringen

84
Telegraaf-journalist Frank Woestenburg (47) is per 1 januari de nieuwe manager Corporate Communicatie bij TVM-verzekeringen.

Team Brunel 24 uur ‘van de radar’

Het Nederlandse Team Brunel ligt op het moment in de kopgroep van de Volvo Ocean Race op weg naar Kaapstad.

Jachthavens gaan strijd tegen plastic soep aan met Seabin (video)

320
Marina Muiderzand in Almere heeft als eerste Nederlandse jachthaven een Seabin in gebruik genomen. Deze drijvende prullenbak zuigt plastic en andere troep op uit het water. Daardoor voorkomt hij dat de plastic soep en andere vervuiling in zeeën en oceanen toenemen.

Belgian Boat Show viert dertigste verjaardag in Flanders Expo

138
Na de grote toeloop en de hoge tevredenheid van de exposanten bij de voorgaande Belgian Boat Show ‘Float’ editie in Breskens, eind september, is de sprint naar de dertigste editie van deze nationale watersport- en recreatiebeurs pas goed ingezet.

Boat Builder Awards – Acht winnaars en twee eervolle vermeldingen

196
Acht winnaars en twee eervolle vermeldingen werden gisterenavond in Amsterdam bekendgemaakt tijdens de Boat Builder Awards for Business Achievement, editie 2017, die georganiseerd werd door METSTRADE en IBI, in samenwerking met Raymarine. In een passende finale voor de avond waren 290 gasten getuige van het feit dat David King, medeoprichter van Princess Yachts, werd geëerd met een Lifetime Achievement Award onder de schitterende koepel van de centrale hal van het Nationale Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Team Brunel halverwege Kaapstad

186
In Leg 2 van de Volvo Ocean Race is Team Brunel halverwege. Het team van schipper Bouwe Bekking pakte in de afgelopen 48 uur eerst de derde plek over van Team Vestas om zich vervolgens oostelijk van de twee koplopers: Mapfre en Dongfeng te positioneren waardoor de Nederlandse boot nu virtueel aan de leiding gaat.

Seldén introduceert de vierde generatie van het Furlex-rolreefsysteem

129
Furlex is het meest verkochte rolreefsysteem ter wereld en recentelijk heeft Seldén de 4e generatie van dit iconische product geïntroduceerd.

Grote verscheidenheid aan producten in de spotlights bij de DAME Awards 2017

148
Birgit Schnaase, voorzitster van de jury, overhandigde de prestigieuze DAME Award 2017 aan Scanstrut voor de RS Venture Connect Conversion Kit, bij de start van de METSTRADE show vanochtend. Nog eens 22 producten van bedrijven van over de hele wereld werden benoemd tot categoriewinnaars en kregen een eervolle vermelding.

Meest gelezen afgelopen week