Wat van waarde is moet van waarde blijven

Een aanvaring met een andere boot, beschadiging als gevolg van een storm: het kan iedere jachteigenaar overkomen. Vaak leidt dat tot een claim bij uw verzekeraar.

EMCI geeft antwoord

1654
EMCI krijgt uiteenlopende vragen. In dit artikel delen we enkele interessante vragen en de antwoorden.Vooraf afgesproken verkoopmandaat Gebruikelijk is dat de makelaar na overleg met een kandidaat koper (of een gedaan bod) contact met de verkoper opneemt....

Hoe kies ik mijn expert pleziervaartuigen?

3087
Er zijn veel misverstanden met betrekking tot het kiezen van de geschikte expert pleziervaartuigen. Onnodig, zo vindt EMCI, mits de juiste uitgangspunten worden toegepast.

Marina Port Zélande gaat ‘knallend’ 2018 in

‘Nieuw’ is hèt sleutelwoord voor Marina Port Zélande in 2018. Onder het motto ‘Méér dan aanmeren’ verrast de moderne jachthaven haar ligplaatshouders en bezoekers met opvallend veel noviteiten. Goed of slecht weer? Op deze jachthaven met blauwe vlag is voor jong en oud altijd wat te beleven.

Dufour Yachts introduceert de Dufour 360 Grand Large

In de afgelopen drie jaar heeft Dufour Yachts acht nieuwe boten ontwikkeld en zelfs na de lancering van de Dufour 63 Exclusive en de Dufour 520 bleven zij nieuwe modellen ontwikkelen. Dufour Yachts introduceert nu dan ook het nieuwste model, de Dufour 360 Grand Large.

Tweede editie voor EOC Traditionele Schepen Beurs

1627
Op 10, 11 en 12 november 2017 wordt de tweede editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder gehouden. De beurs is bedoeld als ontmoetingsplek voor iedereen die iets met traditionele schepen te maken heeft of hier interesse in heeft.

Delphia BluEscape 1200: Sprong naar het luxe segment

Delphia Yachts, van oudsher een echte zeiljachtenbouwer, begeeft zich steeds meer in het motorjachtensegment. En met succes! De Escape-serie beslaat reeds vijf modellen. Samen met de compacte cabin cruiser NANO zijn deze motorjachten goed voor 70% van de jachten die van stapel gaan bij de Poolse werf.

CED en Stolenboats.nl beperken samen de schade na diefstal

1169
Sinds eind 2015 werkt CED samen met Stolenboats.nl om de schade als gevolg van diefstal van pleziervaartuigen te verminderen. Bij melding van een gestolen boot door de verzekeraar aan CED worden de gegevens met een foto naar Stolenboats.nl gezonden. Deze plaatst dit op de website en verspreidt een signalering via haar socialmediakanalen. Voor een nog grotere kans van slagen wordt ook een emailnotificatie verzonden. Deze wijze van signaleren van een vaartuig heeft in de anderhalf jaar van samenwerken al meer dan eens tot informatie geleid. Maar wat gebeurt er daarna?

Eigenaren van grote jachten opgelet: Na 30 december 2018 zijn Certificaat van Onderzoek (CvO)...

3262
Volgens de nieuwe Binnenvaartwet - die per 1 juli 2009 is in gegaan - moeten grote pleziervaartuigen uiterlijk 30 december 2018 zijn voorzien van een geldig Certificaat van Onderzoek (CvO) of Communautair Binnenvaartcertificaat (CBB) om op de binnenwateren te mogen varen.

CED Recreatie: Samen sterk

1359
De aanvaring met de stuw in Grave eind december 2016 was ‘wereldnieuws’ in Nederland. Door de onverwachte extreme daling van het waterpeil raakten meerdere woonarken en vaartuigen aan de grond. Voor het grootste deel van de drijvende objecten was dit geen groot probleem.

Ontdek de Cobra Nautique 7.7: de excellente Britse allrounder (video)

1566
Voor het vaarseizoen van 2017 heeft de Engelse RIB-fabrikant Cobra haar populaire Nautique range compleet vernieuwd. Sinds eind 2016 kan er ook in Nederland worden proefgevaren met de Cobra Nautique 7.7. Waarom krijgen we...

WIN: Vaarroutes Amsterdam van Frank Koorneef

1510
Ontdek de waterwegen van Amsterdam! Frank Koorneef en uitgeverij Hollandia brachten hiervoor samen 'Vaarroutes Amsterdam' uit, een handige gids die de mooiste dag- en weekendtochten door Amsterdam én omstreken bevat. BootAanBoot.nl mag twee exemplaren (ter waarde van 14.95 euro per boek) weggeven.

Expertiserapport? Toch even opletten!

1243
Niet alles is wat het lijkt. Soms is het noodzakelijk om extra kritisch te kijken en te handelen. Deze keer behandelt EMCI aandachtspunten rondom de expertiseonderzoeken.

De nieuwe Cobra Nautique 7.7: de krachtige, handgemaakte RIB uit Engeland

1142
De Engelse RIB-fabrikant Cobra heeft haar populaire Nautiquerange compleet vernieuwd. In september 2016 vond de wereldpremière plaats in Southampton en inmiddels is de eerste Cobra ‘nieuwe stijl’ ook in Nederland aangekomen. Cobra RIBS Central Europe, importeur van deze RIB’s voor Nederland, België en Duitsland, nodigt ons uit voor een proefvaart.

Datema Amsterdam groots op Boot Holland en de Belgian Boat Show

De specialistische nautische boekhandel Datema Amsterdam vaart een nieuwe koers. Niet alleen is de fysieke winkel in januari 2016 verhuisd naar Gorinchem, ook is de webshop, naast het uitgebreide aanbod, vernieuwd met nieuwe functionaliteiten. Daarnaast is Datema Amsterdam nu nog actiever op botenbeurzen en is zij voor het eerst aanwezig op de Belgian Boat Show in Gent.

De FH950: Nederlands duo produceert zeiljachten in China

De ontwerper is Nederlands, de jachtbouwer ook, maar de productie vindt plaats aan de andere kant van de wereld: in China. Trust Fahai Yachts, gevestigd in Shanghai, kreeg een half jaar geleden de opdracht voor de bouw van een nieuwe zeilboot: de FH750.

Zeiler over boord wordt gered met nieuw Dolphin Rescue System

1600
Er is een nieuw 'Man over board' reddingssysteem op de markt: het Dolphin Resque System. Afgelopen zomer zijn er in samenwerking met de KNRM diverse tests uitgevoerd bij Marken op de Gouwzee. Aan de hand van de testresultaten zijn er een paar verbeteringen aangebracht, zodat het systeem nu 100% zou moeten werken.

Even voorstellen: Psea Yachts

2463
Toen wij de eerste foto’s van de Psea 40 voorbij zagen komen, waren we op de redactie op slag verliefd. Een stoere en elegante verschijning, met veel ruimte om te zonnen en getuige de golfslag ook nog eens bloedsnel.

Betontimmerman Henk van der Made bouwde een prachtige Riva Aquarama

1677
Ongeveer 11 jaar geleden begon het, tijdens een vakantie in de buurt van Monaco hoorde betontimmerman Henk van der Made een geweldig geluid uit de haven komen. "Ik had geen idee welk type boten dit geronk produceerde, maar kickte direct op het geluid. En toen kwamen de boten tevoorschijn…" Toen Henk de Riva’s zag, was hij direct verkocht.

Haal de boot in huis: jardinières voor bootliefhebbers

1201
Voor wie niet genoeg van boten kan krijgen, zijn er diverse nautische gadgets voor in huis te verkrijgen. Maar wat is er origineel? Recent kreeg BootAanBoot een interessante tip: jardinières waar zeilboten op sieren. In november zijn ze te zien op de kunst- en antiekbeurs PAN in Amsterdam.

TOPwindows: genieten van een condensvrij uitzicht

1146
Condensvrij, duurzaam, UV- en zoutwaterbestendig, een hoge isolatiewaarde, snel geleverd en altijd op maat gemaakt. Het zijn enkele kenmerken die de kunststof scheepsramen van TOPwindows populair maken binnen de watersport.

CED Watersport: Totaal verlies pleziervaartuig

1509
Wat als de schade aan een vaartuig zodanig is dat de expert meent het als totaal verloren te moeten beschouwen? Wanneer is er sprake van een totaal verlies en hoe loopt de procedure daarin? Expert Dhr. Jansen van CED Watersport legt het ons uit.

Shipcar Yachts: Méér dan een jachtmakelaar

1221
Met meer dan 25 jaar ervaring is Shipcar Yachts één van de grotere watersportbedrijven in de Benelux. Het bedrijf begon als importeur van Renken speedboten in Europa, maar kreeg ook steeds vaker aanvragen voor luxe motorjachten. Inmiddels is het bedrijf in Kudelstaart uitgegroeid tot een volwaardige jachtmakelaardij met een interessant aanbod van ruim vierhonderd sportboten en motorjachten en uitgebreide servicemogelijkheden.

Watersporters: let op blauwalg!

1203
Op verschillende plekken in de wateren van Nederland is blauwalg geconstateerd. Let dus op als je dit weekend van plan bent te zwemmen of een watersport gaat uitoefenen.

HISWA te water in aantocht: 30 augustus t/m 4 september 2016

1244
De HISWA te water 2016 belooft weer een compleet dagje uit voor iedere watersporter te worden. Ben je op zoek naar een boot, watersportartikel of ben je gewoon benieuwd naar de nieuwste snufjes? Dan is een bezoek aan de HISWA te water zeker de moeite waard.

Meest gelezen afgelopen week