Gracht in Delfzijl blijft bootloos

37
De gemeente Delfzijl gaat geen geld steken in het bevaarbaar maken van de Singelgracht. De operatie kost 2,1 miljoen euro. Daar heeft de gemeente op dit moment geen geld voor.

Oprichters VanDutch moeten de cel in; Britse justitie stuurt arrestatiebevel uit

99
Hoewel de chaos bij VanDutch al jaren speelt, leken de oprichters elke keer de dans te ontspringen. Dat lijkt nu moeilijk te worden, met een nieuw arrestatiebevel dat de heren in de gevangenis moet krijgen.

Zorgen over helling nieuwe brug Dronryp

71
In Dronryp is men bezorgd over de steile helling naar de nieuwe brug. Door de brug een halve meter hoger te maken kan een doorvaarthoogte van 5,5 meter worden bereikt.

Twee keer pech voor Belgische kotter

82
Woensdagavond meldde een Belgische kotter dat hij zijn net in de schroef had gedraaid ter hoogte van de verkenningston van het Schulpengat en dat hij vleugellam was. Hierop werden de Helderse opstappers gewaarschuwd. De schipper van de Helderse reddingboot verzocht de Kustwacht telefonisch om ook station Callantsoog te waarschuwen.

KNRM rukt steeds vaker uit voor vastgelopen boten door waterplanten

314
De laatste jaren ondervindt de scheepvaart in het Markermeer en de Randmeren veel hinder van waterplanten. Deze snelgroeiende gewassen zijn vooral in de zomermaanden een groeiend probleem en zorgen voor een onveilige situatie op het Markermeer en de Randmeren.

De Volvo Ocean Race is spannender en leerzamer dan ooit

Den Haag heeft het er al maanden (zo niet jaren) over en komend weekend is het eindelijk zover. De Volvo Ocean Race finisht in Scheveningen. 

Vastgelopen schip losgetrokken op Westerschelde

In de vaargeul op de Westerschelde heeft ter hoogte van Ritthem een schip van 225 meter lang vastgezeten. Het werd met acht sleepboten vlotgetrokken.

Duo zeilt vijftien jaar lang de wereld rond in een opknappertje

Martijn en Daniëlle de Jong uit Hellevoetsluis gaan vijftien jaar lang de wereld rondzeilen in een eigenhandig opgeknapte zeilboot. Ze hebben hun hele hebben en houden verkocht om deze reis mogelijk te maken.

Nieuw onderzoek naar haalbaarheid vaarweg Drachten

90
De Provinciale Staten wil een nieuw onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuwe vaarweg naar Drachten. Een vaarweg alleen voor de ondernemers in Drachten kan financieel gezien in ieder geval niet uit.

Superjacht van 40 miljoen meert aan bij Scheepsvaartmuseum

Een superjacht van zo'n 55 meter lang ligt al sinds dinsdag 19 juni aangemeerd bij het Scheepsvaartmuseum. Het gevaarte met een prijskaartje van 40 miljoen euro is van een steenrijke Mexicaanse ondernemer, die de stad een bezoekje brengt.

Omgekomen duikers raakten de weg kwijt in scheepswrak

198
De twee duikers die eind mei om het leven kwamen in het Grevelingenmeer zijn waarschijnlijk om het leven gekomen door oriëntatieverlies in het achterste gedeelte van het wrak 'Le Serpent'. Dit concludeert de politie na onderzoek.

Dit superstoere piratenschip kost 200 miljoen dollar

257
Het Italiaanse Lazzarini Design heeft met het superjacht Caronte een opvallend superjachtontwerp afgeleverd. Het bureau liet zich rijkelijk inspireren door een piratenschip uit 1600, aangevuld met de luxe van nu.

Brug Krommenie per direct afgesloten voor scheepvaart

185
De brug in de Nauernasche Vaart in Krommenie is per direct afgesloten voor scheepvaartverkeer hoger dan 2,60 meter. Dit heeft de provincie Noord-Holland besloten.

Jaguar verbreekt wereldrecord met de snelste elektrische speedboat ter wereld (142 km/u)

293
Als je aan Jaguar denkt, dan denk je aan de prachtige auto’s die op de markt zijn gebracht. De kans dat je een link legt met een speedboat is minder groot. Toch is het het bedrijf gelukt om in die klasse een nieuw wereldrecord te vestigen.

Historische boot verwoest na brand: “Weet niet of we dit kunnen herstellen”

205
De historische museumboot De Jonge Albert, die aan de Nieuwe Diep ligt in Den Helder, is zaterdag voor een groot gedeelte verwoest door een fikse brand. De vlammen ontstonden door de laatste laswerkzaamheden aan de boot.

Brouwershaven toneel van de mooiste classic’s tijdens Brouwse Classic’s Regatta

Op initiatief van de Watersportvereniging Brouwershaven is er van 22 tot en met 24 juni voor de vijfde keer de Brouwse Classic’s Regatta (BCR 2018) voor klassieke zeiljachten.

Solar Boat Team TU Delft strijdvaardig na scheur in romp

125
Het was de bedoeling dat maandag het wereldsnelheidsrecord voor zonneboten zou worden verbroken. Maar bij een test een week eerder ontstond er schade aan de zonneboot van de TU Delft. En dus is het nu alle hens aan dek om de boot weer op te lappen.

Live-muziek op het water: met de eigen boot naar het Doeshavenconcert in Leiderdorp

Watersportvereniging Doeshaven in Leiderdorp zit niet stil. Regelmatig worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo is het jaarlijkse Doeshavenconcert.

Twee gewonden na ongeluk met parazeiler in jachthaven Tolkamer

50
Twee Duitsers zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur gewond geraakt bij een ongeluk met een parazeiler in jachthaven de Bijland in Tolkamer.

Politie controleert op overlast op Amsterdamse grachten

Op vrijdag 15 juni heeft de politie in samenwerking met Waternet, de Belastingdienst, het ministerie van Economische Zaken en het UWV een grote controle gehouden op de grachten van Amsterdam.

Zeiljacht omgeslagen op Veerse Meer bij Kortgene

 De KNRM van Veere is zondag 17 juni uitgerukt voor een omgeslagen zeilboot nabij Kortgene.Het ongeval gebeurde om 15:20 uur op het Veerse Meer.

Kunstenaar schildert kunstwerken op luxe speedboten

273
Kunstenaar Michael Peetermans zet een nieuwe stap in zijn carrière. Hij gaat vanaf juli speedboten langs de kust van Monaco decoreren in zijn eigen stijl. Hij gaat daarvoor in zee met Dipiù, een producent van boten. “Ik schilder de boten volledig met de hand.”

Ligplaats in jachthaven terecht tegen hoog btw-tarief

332
Een watersportvereniging die een jachthaven exploiteert moet zijn klanten het hoge btw-tarief (21%) blijven vragen voor een ligplaats. Dat oordeelt de Hoge Raad.

Minister maakt waterpeil IJsselmeer flexibel in de zomer

669
Vandaag komt, precies honderd jaar na de Zuiderzeewet, een eind aan het vaste waterpeil in het IJsselmeergebied.

Bruggen en sluizen in Flevoland worden voor 60 miljoen euro opgeknapt

332
Het gaat beginnen: de grootscheepse renovatie van dertien bruggen en elf sluizen in Flevoland. De werkzaamheden duren vijf jaar en kosten in totaal 60 miljoen euro.

Meest gelezen afgelopen week