Cruciale sluizen en gemalen beschermd tegen hackers

Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zijn de sluizen, gemalen en andere infrastructuur die cruciaal zijn voor de samenleving goed beschermd tegen aanvallen van hackers.

CCR: Eén schipper eindverantwoordelijk

24
Slechts één persoon wordt voortaan als verantwoordelijke schipper beschouwd in de Rijnvaart, ook al moet er volgens de bemanningsvoorschriften meer dan één schipper aan boord zijn.

Nederlands gezin op zeiljacht overvallen bij Kaap Verden

64
In de afgelopen weken zijn er meerdere overvallen en diefstallen gemeld door vertrekkers bij de Kaapverdische Eilanden. Daarbij waren meerdere Nederlanders het slachtoffer. Het Nederlandse stel Peter en Monique en hun 13-jarige dochter, aan boord...

Bekking blijft in Volvo Ocean Race ondanks verlies vader

238
Bouwe Bekking blijft op de boot van Team Brunel in de Volvo Ocean Race, ondanks het overlijden van zijn vader. De 54-jarige Schipper heeft in overleg met zijn familie besloten om de begrafenis dinsdag te laten schieten.

Schipper speedbootdrama krijgt vijf jaar cel

141
De 52-jarige schipper van het speedbootdrama op de Vinkeveense plassen is maandag in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor een aanvaring waardoor mannen uit Leusden overleden.

Man mist voet na scheepsongeval in sluis

207
Afgelopen donderdag raakte een man zwaargewond bij een ongeluk met zijn schip in de Oostersluis in Groningen.

‘Slimme’ zelfvarende boot maakt eerste echte tocht door Amsterdam

339
Dit weekend maakte de verbouwde reddingssloep X - AI van het Amsterdamse bedrijf Xomnia de eerste tocht als zelfvarend schip.

Nieuwste rage in jachthavens: varende chalets

250
Het aanbieden van houseboats een van de initiatieven die ervoor moeten zorgen dat er meer levendigheid in de havens komt. 

Alleen varende schepen zijn nog welkom in Noorderhaven

204
Alleen schepen die kunnen varen zijn vanaf 1 januari 2018 nog welkom in de Noorderhaven in de stad Groningen. Schepen die zichzelf niet kunnen verplaatsen moeten op zoek naar een andere plek.

Oproepje: “Tweedehands brug gezocht”

113
Heeft iemand nog een oude brug over? Die opmerkelijke oproep komt van de vier samenwerkende gemeenten in Noordoost-Friesland.

Brugwachtershuisjes nu te boeken als hotelkamer

Zes brugwachtershuisje bij de Nieuwe Amstelbrug, de Scharrebiersluis, de Theophile de Bockbrug, de Wiegbrug, Beltbrug en de Kinkerbrug zijn nu te boeken als hotelkamer.

Sluizen kunnen worden gehackt

120
Waterschappen hebben hun cyberbeveiliging niet op orde, en dat kan ertoe leiden dat sluizen en gemalen worden gehackt. Dat blijkt uit onderzoek van het blad Binnenlands Bestuur.

Lelystad voorkomt oneerlijke concurrentie van Bataviahaven

377
'Met de voortzetting van beheer en exploitatie van de Bataviahaven door de stichting Bataviahaven wordt als beste invulling gegeven aan de watersportambities van Lelystad.' Dit concludeert het college naar aanleiding van een onderzoek naar de bestuurlijke structuur van de haven. 

Hefdeur sluis Limmel bezweek als gevolg van overdruk

201
Overdruk in de installatie was er de oorzaak van dat deze zomer de hefdeur van de Keersluis Limmel spontaan begon te zakken.

Derde opvarende fataal bootongeluk Zeeland na vijf dagen nog vermist

147
De politie is woensdag nog altijd op zoek naar de derde opvarende van een verongelukt vissersbootje bij Neeltje Jans (Zeeland). De 67-jarige man is sinds zaterdag vermist.

Van woning naar bediening Beatrixsluis

148
De werkzaamheden aan de witte sluiswachterswoningen zijn vorige maand begonnen. Tot een jaar geleden werden ze nog bewoond, maar over een jaar wordt van hieruit het sluiscomplex bediend. 

Ziekte-uitbraak op cruiseschip maakt honderden slachtoffers

179
Wat een fantastische cruise moest worden is voor honderden toeristen uitgedraaid op een ware nachtmerrie.

Laura Dekker geeft haar boot Guppy weg aan goed doel

505
Laura Dekker doet afstand van het zeiljacht waarmee ze in 2012 als jongste ooit rond de wereld voer. ‘Guppy’ gaat naar een Amerikaanse stichting die kinderen met een maatschappelijke achterstand zeilend zelfvertrouwen aanleert.

Geen 26,5 miljoen uit Brussel voor nieuwe sluis Kornwerderzand

150
Een aanvraag van de provincie bij de Europese Unie voor een bijdrage van 26,5 miljoen euro voor een bredere sluis bij Kornwerderzand is niet gehonoreerd.

Rederij en eigenaar schuldig aan dood opvarenden Frisia

218
Een rederij en de eigenaar daarvan zijn schuldig bevonden aan de dood van drie bemanningsleden bij het scheepsongeluk met de schelpenzuiger Frisia in 2010.

Oorzaak bootdrama waarbij sportvissers uit Heeze omkwamen nog raadsel

247
Hoe kon het gebeuren dat de tocht van drie sportvissers uit Heeze zo dramatisch afliep? Een van de theorieën is dat de boot van de vissers onder de Oosterscheldekering beland is.

Eva (16) steekt met zeilboot de oceaan over, maar kan eigenlijk helemaal niet zeilen

370
De 16-jarige Eva Willemsen uit Gaanderen gaat vanaf maandag een zesweekse zeilreis maken van Tenerife naar Sint-Maarten. De Achterhoekse verlaat daarmee de schoolbanken zodat zij de bètavakken in de praktijk kan brengen op de boot.

Man gewond na brand op jacht

145
Op de Boezembocht in Rotterdam stond vrijdagavond een plezierjacht in brand. Daarbij is een man lichtgewond geraakt.

Nu ook filmpje opgedoken van zeer slim superjacht van Rolls-Royce

215
Eerder meldden we dat Rolls-Royce het 62-meter lange superjacht Crystal Blue op de markt brengt. Nu is er ook een video opgedoken van hoe het conceptjacht er ongeveer uit komt te zien.

Een ruimtezeilboot die vaart op licht? ‘Het is geen sciencefiction, hoor’

96
Ruimteschepen komen nooit echt héél ver, voor astronomische begrippen dan. Je bent amper de hoek om in het filament of de brandstof is op. En hoe meer brandstof je meeneemt, hoe zwaarder de vracht. Maar wat nou als dat ruimteschip werkt als een soort zeilboot? Eén die niet vaart op wind, maar op licht in de zeilen? Experimenteel natuurkundige Vera Janssen (1989) werkt aan de TU Delft met een team aan een extreem licht materiaal dat weleens geschikt kan zijn als zeil. Ooit hopen wetenschappers met dat soort zeilen rond een vijfde van de lichtsnelheid te behalen (waarmee je in minder dan een seconde een rondje om de aarde zou kunnen maken).

Meest gelezen afgelopen week