Home 2018 juli

Maandelijkse Archieven: juli 2018

Meer klachten over varen op de grachten

Leestijd: 1 minuut
1451
Het kan met dit mooie zomerweer enorm druk worden op de Amsterdamse grachten. Deze drukte zorgt ook voor meer overlast en klachten. In heel 2017 waren er nog 1139 overlastmeldingen, dit jaar zijn er al 2800 klachten binnen gekomen. 

Duikers overvaren door motorboot op Mallorca

Leestijd: 1 minuut
1318
Twee Duitsers zijn afgelopen vrijdag zwaargewond geraakt door een aanvaring met een motorboot. De aanvaring ontstond vermoedelijk doordat de duikers buiten de bewaakte zone aan het duiken waren.

Twee jongens gered van rubberbootje op de Schelde

Leestijd: 1 minuut
2169
De twee jongens waren met hun rubberbootje en zonder roeispanen de Schelde opgevaren. Zij dreven ruim een kilometer verder en konden niet meer op eigen kracht terug aan wal komen. Met hulp van de brandweer zijn de jongens weer veilig aan wal gekomen. 
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

KNRM rukt uit voor omgeslagen zeilboot

Leestijd: 1 minuut
1477
Afgelopen zondag is rond het middaguur een persoon te water geraakt ter hoogte van Gorinchem. De zeiler is op het droge gebracht en de omgeslagen boot is door de KNRM weer in positie gebracht. De zeiler is medisch nagekeken aan wal.

Plezierjacht tegen strekdam aangevaren

Leestijd: 1 minuut
2840
Afgelopen zondag is op de Nieuwe Waterweg ter hoogte van het Oeverbos een plezierjacht in de problemen geraakt. De schipper is nog door onbekende redenen de verkeerde kant van een baken gepasseerd, hierdoor vaarde hij tegen een strekdam aan. 

Holterman Shipyard komt met unieke 53 Commander

Leestijd: 3 minuten
2621
Tijdens de Hiswa te water in Lelystad heeft Holterman Shipyard uit Meppel een wereldprimeur! De Holterman 53 Commander, een 16 meter lang schip naar modern ontwerp.

DRAGON Open Belgian Championship Ostend

Leestijd: 3 minuten
1188
Van 2 tot 5 augustus wordt in Oostende het Open Belgisch Kampioenschap in de Drakenklasse gezeild. Er worden 27 boten verwacht met de topzeilers van Oost Engeland, Nederland en natuurlijk België.

Weesp gaat pilot met bootjes in Oudergracht doen

Leestijd: 1 minuut
1499
Tot en met het vaarseizoen van 2020 komt er een proef om bootjes aan te laten meren in de Oudegracht in Weesp. Tussen 1 april en 1 oktober kunnen kleine bootjes aanmeren.

Zes uur vast in de hitte voor een dichte sluis

Leestijd: 1 minuut
1620
Al zes uur liggen zo'n acht schepen vast voor Sluis 7 van het kanaal Zuid-Willemsvaart bij Helmond. De sluis gaat maar niet open en niemand vertelt de schippers wat er aan de hand is.
Elburg YachtingElburg Yachting

Schipper gevonden in de Maas

Leestijd: 1 minuut
1513
In de maas in Luik is gister het lichaam van een man gevonden. Dat meldt de lokale politie. Het zou gaan om een ongeval.

In de file op het water in Haarlem

Leestijd: 1 minuut
1914
De oorzaak van de flinke drukte op het Spaarne in Haarlem komt omdat er blokkades zijn op twee belangrijke doorgaande vaarroutes door Amsterdam. Het gaat om de zogenaamde Amstelroute en de Kostverlorenvaartroute.

Kijk uit waar je gaat zwemmen: blauwalg en botulisme komen snel op

Leestijd: 1 minuut
1951
Op steeds meer plekken duikt blauwalg en botulisme op. Dit gebeurt door de aanhoudende warmte en droogte. Op steeds minder plekken in het land is zwemmen verantwoord.
Asa boot electroAsa boot electro

Tractor met 4000 liter water ingezet om brug te koelen

Leestijd: 1 minuut
1409
Er werd gister op de Stationsbrug in Middelburg ieder uur 4000 liter water gespoten om de brug te koelen. Het vastlopen van de brug is een hardnekkig probleem. Met het koelen van de burg probeert de provincie Zeeland dit te voorkomen. 

Golf slokt complete boot op

Leestijd: 1 minuut
2702
Een surfer filmde hoe een enorme golf een boot vernielde in Indonesië. Het ongeval gebeurde bij het eiland Nais. De monsterlijke golf slokte de boot helemaal op, er bleef niets van over. 

Gestolen boot duikt op bij Grou

Leestijd: 1 minuut
2459
De politie heeft woensdag een gestolen boot teruggevonden in het water nabij Grou. Ongeveer een maand geleden werd de kruiser gestolen uit de Zweedse Haven in Groningen. 

Schepen kunnen minder volgeladen worden door lage waterstand

Leestijd: 1 minuut
1887
Vooral op de Waal en IJssel is te merken dat het water lager staat dan normaal. Door de droge zomer kunnen schepen dus minder lading met zich mee brengen en zijn er meer schepen nodig om dezelfde hoeveelheid lading te vervoeren. 

Nominaties “HISWA Boot van het Jaar” 2018 bekend

Leestijd: 4 minuten
2160
De vakjury heeft na uitvoerig beraad de genomineerden voor de “HISWA Boot van het Jaar”-verkiezingvastgesteld. Uit een lange lijst van nieuwe pleziervaartuigen heeft de jury per categorie drie boten genomineerd. In de categorie zeilboten dingen de Aira 22, Domani S30 en Saffier Se37 mee naar de prijs. Bij de motorboten zijn de Hermes Speedster, Keizer 42 en VanVossen 800 SP Runabout in de race. De winnaars zullen bekend gemaakt worden tijdens de 35ste editie van de HISWA te water, die dit jaar voor het eerst in de Bataviahaven te Lelystad zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 september.

Dit is het programma van Sail Leiden 2018

Leestijd: 1 minuut
2153
Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juli kan men in de binnenstad van Leiden zo’n 200 historische schepen bewonderen tijdens Sail Leiden. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Den Haag schrijft historie met nieuwe Wereldkampioenen Zeezeilen

Leestijd: 8 minuten
1661
Een lastige laatste dag op het Wereldkampioenschap Zeezeilen. Weinig wind, stroming tegen en draaiingen. Zodra de wedstrijden eenmaal starten barst de strijd los. In vloot A en B wordt gestreden om de derde plaats en in C moet de volgorde van het podium nog ingedeeld worden.

Zeiljacht maakt water

Leestijd: 1 minuut
1664
Het zeiljacht ‘Oldie2’ voer op de Eems toen de schipper nabij ton 47A merkte dat zijn jacht water maakte. De bemanning van een passerend zeiljacht, de ‘Lisa Life’ (thuishaven Woodbridge, UK) boden hem een helpende hand.

Zeil & Treil; expositie van Ron Beumer

Leestijd: 2 minuten
2469
Ron Beumer is expert in etsen van maritieme objecten en vuurtorens op de grens van water en land. Ron weet die aanlandse bouwwerken te verbeelden als zijn het ware kunstobjecten, zoals de Engelse Pieren. De aquatint etsen en schilderijen van Pieren en Zeeuwse Vuurtorens van Ron Beumer zijn in de maand augustus dagelijks te bezichtigen bij GalleryMaritime.
Kuiper verzekering

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha