Terug Terug
0
0
762
1
min leestijd

Storm verandert zeilrace in slagveld: 3 boten gezonken of verlaten (video)

Grodfoto / Shutterstock.com

Het deelnemersveld van de OSTAR (Original Single-handed Transatlantic Race) en de dualhanded wedstrijd TWOSTAR is 9 en 10 juni midden op de Atlantische Oceaan door een storm veranderd in een slagveld. Er zijn pieken van 70 knopen (windkracht 12) en zeeën van 15 meter hoog gemeten. In 36 uur wist deze storm van onder het deelnemersveld een complete slachtpartij aan te richten. Alle schippers zijn in veiligheid gebracht.

Foto: sfeerbeeld

Gedurende de 36 uur dat de storm raasde hebben er twee deelnemers opgegeven en zijn er drie boten gezonken of verlaten. Onder hen zijn de enige Nederlandse deelnemers Wytse Bouma en Jaap Barendregt.

Dick Koopmans Jr. vertelt aan Zeilen: “De storm die de schepen over zich heen hebben gekregen was van uitzonderlijke sterkte en vergelijkbaar met de storm fatale Fastnet race uit 1979. Deze editie kan worden gezien als de zwaarste OSTAR en TWOSTAR ooit.”

Lees het volledige bericht op www.zeilen.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!