Terug Terug
0
0
60
1
min leestijd

Gemeente plaatst met spoed bewakingscamera’s in jachthaven Willemstad

Anselmus / Shutterstock.com

De veiligheid van de gemeentelijke jachthaven in Willemstad is verre van optimaal. Vanwege inbraken, ongeregeldheden en overlast plaatst de gemeente Moerdijk met spoed drie camera’s om het toezicht te verbeteren.

,,Er was in één geval zelfs sprake van een bedreigende situatie”, weet wethouder Thomas Zwiers. ,,We willen dus snel actie ondernemen. We trekken tienduizend euro uit om zo snel mogelijk drie camera’s op te hangen.” Die komen onder meer bij de ingang en naast het sanitairponton. Dit om te voorkomen dat de camera’s gericht zijn op openbaar gebied. ,,Dat mag niet zomaar, dan is sprake van inbreuk op de privacy en kun je de beelden ook niet gebruiken als bewijslast”, stelt Zwiers.

Lees er meer over op www.bndestem.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!