Terug Terug
0
0
772
1
min leestijd

Lievelingsboot van Freddy Heineken wordt geveild met vraagprijs van 8 ton

Gerard Koudenburg / Shutterstock.com

Volgens de huidige regels is hij is te lang en te breed voor Amsterdam. ­Mede daarom zet eigenaar ’t Smidtje de iconische rondvaartboot Stan Huygens, de lievelingsboot van Freddy Heineken, te koop.

Technisch gesproken was het schip niet van Freddy Heineken: de biermagnaat besprak de pijlvormige ‘rondvaartboot’ zes maanden per jaar, zodat hij ervan gebruik kon maken wanneer hem dat schikte.

De boot is deze week te zien op de HISWA te water in Amsterdam. Speciaal voor het evenement wordt de luxe salonboot omgedoopt tot Motorboottheater met dagelijks wisselende thema’s. Van 27 september tot en met 4 oktober wordt Stan Huygens online geveild via BVA Auctions. De vraagprijs is 800.000 euro.

Lees er meer over op www.parool.nl en www.bva-auctions.com

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!