Terug Terug
0
0
77
1
min leestijd

Raad van State zet streep door jachthaven Harlingen

Melanie Lemahieu / Shutterstock.com

De gemeente Harlingen heeft onvoldoende onderzoek gedaan naar de behoefte aan nieuwe jachthaven in de Willemshaven. Dit oordeelt de Raad van State. Ook heeft de gemeente zich niet voldoende verdiept in de belangen van Rederij Wadden Transport, die door de komst van de jachthaven haar plek in de Willemshaven zou verliezen.

De gemeenteraad heeft daardoor geen goede belangenafweging kunnen maken en daarom verwijst de Raad van State het deel van het bestemmingsplan voor de nieuwe jachthaven naar de prullenbak.

Lees er meer over op www.lc.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!