Onbemande speedboat vaart rondjes op Stille Oceaan

26
Op internet duiken bizarre beelden op van een ronddraaiende, onbemande boot op de Stille Oceaan, in de buurt van San Francisco

Zeilers zijn sprakeloos wanneer walvis prachtige sprong maakt voor hun boot (video)

42
De Australische Sarah McDonald was met een paar vrienden gaan zeilen om te genieten van het mooie weer. Ze genoten van de kalmte en pracht van de natuur, tot ze plots een walvis in het oog hadden. “Ik wist niet wat ik zag”, klonk het.

Man springt in ‘op hol geslagen’ boot (video)

489
Wat doe je als je boot stuurloos rondjes om zijn eigen as draait en jij aan de kant staat? Dan maak je je beste sprong ooit!

Schipper Tienpont: we moeten tactisch varen door de buien

98
De schipper van Team AkzoNobel vertelt halverwege de tweede etappe van de Volvo Ocean Race over de zwaarte van de wedstrijd.

Mijnenjager uit Maassluis verkozen tot ‘Schip van het Jaar’

318
De mijnenjager Seagull-301 is gisteravond verkozen tot het Schip van het Jaar. Het schip is gebouwd bij scheepswerf De Haas in Maassluis in opdracht van het Israelische wapenbedrijf Elbit Systems. De Seagull-301 kan onbemand varen en dat is wel zo veilig bij het manoeuvreren tussen de bommen.

De motor winterklaar maken: zo doe je dat (video)

352
Hoe kun je stap voor stap het best de motor van de boot winterklaar maken? De Waterkampioen laat het je zien met een duidelijk instructiefilmpje.

Hoe werkt de Volvo Ocean Race? (video)

337
In twee minuten tijd neemt Team Brunel je in deze animatie mee op avontuur vanuit een engineering perspectief.

Jonge vlogger vaart in een duct tape boot

317
Vlogger Ties uit Limburg houdt wel van een experimentje. Van PVC-buizen, meters duct tape en een motor zette de jongen een bootje in elkaar.

KNRM maakt sleepverbinding met stuurloze Drifa (video)

237
Met de melding "Prio 1, Vessel in problemen" gingen de pagers van de reddingboten van Terschelling en Ameland af. Het guard vessel Drifa had motor- en stuurproblemen door meerdere oorzaken.

Zeilsters dobberen vijf maanden stuurloos op oceaan (video)

1891
Vijf maanden lang dobberden ze stuurloos op de stille oceaan met een kapotte motor en mast. En toen gebeurde toch nog het bijna onmogelijke: ze werden gered.

Ierse Optimist zeilers worden tegen kademuur geblazen (video)

560
Afgelopen zaterdag smakte de storm Brian een vloot van zestien Optimisten rond de middag tegen de kademuur van de Dun Laoghaire binnenhaven. Ooggetuigen meldden dat zeker vier optimistbootjes en een zeiljacht tegen de oostelijke pier van de haven kapot geslagen werden tijdens een stormbui waar meer dan 40 knopen wind stond.

Met deze hydrofoil waterfiets is een nieuwe (bizarre) watersport geboren

332
In verschillende watersporten wint het hydrofoilen steeds meer aan populariteit. Boven het water zweven is niet alleen weggelegd voor surfers, maar ook als je van fietsen houdt is dit tegenwoordig mogelijk. Een bedrijf uit Nieuw-Zeeland brengt een hydrofoil fiets op de markt.

Medische evacuatie op onstuimig IJsselmeer (video)

306
Zaterdagmiddag kwam er bij het Kustwacht Centrum in Den Helder een verontrustende melding binnen over een zeiler welke gewond is geraakt op het IJsselmeer.

Volvo Ocean Race: zie hier de highlights van de eerste ronde (video)

253
Wat een start van de Volvo Ocean Race 2017-18! De zeven boten verlieten Alicante onder perfecte racevoorwaarden voor de 1,450nm sprint naar Lissabon. Dongfeng Racing nam de leiding.

Brandende boot rijdt voorbij

404
Een watersportliefhebber dacht zijn boot veilig te verplaatsen per trailer, helaas gebeurde er iets wat niemand had verwacht. 

Met een ‘goedkoop’ superjacht lijk je rijk (video)

551
Wie niet rijk is, kan wel rijk lijken. Volgens Shipcar Yachts uit Kudelstaart kun je al een miljoenenjacht aanschaffen voor een paar ton.

Boot brandt uit na explosie

237
Op het Veerse Meer, tussen Veere en Vrouwenpolder, is vanochtend een zeilboot uitgebrand. De brand ontstond na een explosie op de boot. Niemand raakte gewond.

Flinke schade aan luxe jacht in de storm (video)

654
Het jacht botst door de hoge golfslag diverse malen tegen de kade. Hulpdiensten komen aangesneld, maar kunnen niet voorkomen dat het jacht flinke schade oploopt.

Porsche lanceert een hybride jacht van €12,5 miljoen (video)

532
Porsche maakt vanaf nu niet ‘slechts’ sportwagens en dikke SUV’s, maar ook jachten. De 35 meter lange GTT 115 moet een gran turismo voor de oceaan zijn.

Luxe jacht belandt door forse wind op strand naast Cannes Yachting Festival

1153
Terwijl de bezoekers van Cannes Yachting Festival paraderen tussen de luxe jachten, trekt een ander jacht veel bekijks vanaf de nabijgelegen boulevard. De Sundeck 550 lag voor anker in de baai, toen de harde wind (windkracht 6) de 56-voeter in de problemen bracht. Het jacht werd door de golven meegesleept richting de kust.

Vrachtschip ramt motorboot (video)

760
Vorige week ramde een binnenvaartschipper een motorbootje op de Oude Maas. In onderstaande video van Rijkswaterstaat  is te zien hoe de schipper het bootje niet meer kan ontwijken.

Kajakker ontsnapt nipt aan crash wanneer speedboot opduikt (video)

383
Een kajakker op een rivier in Queensland heeft bijzonder veel geluk gehad. De man zat rustig te vissen in Yeppoon’s Ross Creek toen hij plotseling een speedboot achter hem zag opduiken. De boot ging echter zo snel dat de inzittenden maar net op tijd een fatale botsing konden vermijden.

Belg springt van brandend jacht voor kust Saint-Tropez (video)

2101
Het jacht van een West-Vlaamse bedrijfsleider vatte gisteren vuur voor de kust van Saint-Tropez, in het zuiden van Frankrijk. De opvarenden konden uit de boot springen voor hij volledig uitbrandde. Dat zegt een ooggetuige aan VTM NIEUWS.

Spectaculaire tewaterlating van oorlogsschip (video)

606
Ooit een marineschip te water zien gaan? In de Verenigde Staten doen ze dat zo...

Boulevard Nautique Roermond officieel geopend (fotoverslag)

De rode loper is uit! Boulevard Nautique Roermond is donderdag 29 juni officieel geopend.

Meest gelezen afgelopen week