Brandende boot rijdt voorbij

60
Een watersportliefhebber dacht zijn boot veilig te verplaatsen per trailer, helaas gebeurde er iets wat niemand had verwacht. 

Met een ‘goedkoop’ superjacht lijk je rijk (video)

398
Wie niet rijk is, kan wel rijk lijken. Volgens Shipcar Yachts uit Kudelstaart kun je al een miljoenenjacht aanschaffen voor een paar ton.

Boot brandt uit na explosie

167
Op het Veerse Meer, tussen Veere en Vrouwenpolder, is vanochtend een zeilboot uitgebrand. De brand ontstond na een explosie op de boot. Niemand raakte gewond.

Flinke schade aan luxe jacht in de storm (video)

549
Het jacht botst door de hoge golfslag diverse malen tegen de kade. Hulpdiensten komen aangesneld, maar kunnen niet voorkomen dat het jacht flinke schade oploopt.

Porsche lanceert een hybride jacht van €12,5 miljoen (video)

465
Porsche maakt vanaf nu niet ‘slechts’ sportwagens en dikke SUV’s, maar ook jachten. De 35 meter lange GTT 115 moet een gran turismo voor de oceaan zijn.

Luxe jacht belandt door forse wind op strand naast Cannes Yachting Festival

1050
Terwijl de bezoekers van Cannes Yachting Festival paraderen tussen de luxe jachten, trekt een ander jacht veel bekijks vanaf de nabijgelegen boulevard. De Sundeck 550 lag voor anker in de baai, toen de harde wind (windkracht 6) de 56-voeter in de problemen bracht. Het jacht werd door de golven meegesleept richting de kust.

Vrachtschip ramt motorboot (video)

696
Vorige week ramde een binnenvaartschipper een motorbootje op de Oude Maas. In onderstaande video van Rijkswaterstaat  is te zien hoe de schipper het bootje niet meer kan ontwijken.

Kajakker ontsnapt nipt aan crash wanneer speedboot opduikt (video)

341
Een kajakker op een rivier in Queensland heeft bijzonder veel geluk gehad. De man zat rustig te vissen in Yeppoon’s Ross Creek toen hij plotseling een speedboot achter hem zag opduiken. De boot ging echter zo snel dat de inzittenden maar net op tijd een fatale botsing konden vermijden.

Belg springt van brandend jacht voor kust Saint-Tropez (video)

1976
Het jacht van een West-Vlaamse bedrijfsleider vatte gisteren vuur voor de kust van Saint-Tropez, in het zuiden van Frankrijk. De opvarenden konden uit de boot springen voor hij volledig uitbrandde. Dat zegt een ooggetuige aan VTM NIEUWS.

Spectaculaire tewaterlating van oorlogsschip (video)

551
Ooit een marineschip te water zien gaan? In de Verenigde Staten doen ze dat zo...

Boulevard Nautique Roermond officieel geopend (fotoverslag)

De rode loper is uit! Boulevard Nautique Roermond is donderdag 29 juni officieel geopend.

Noorwegen bouwt grootste scheepstunnel ter wereld

419
Dankzij een 1700 meter lange tunnel kunnen schepen een verraderlijk deel van de Noorse Zee omzeilen. Het gaat niet om de kleinste schepen: cruise- en vrachtschepen met een gewicht tot 16.000 ton moeten door de tunnel kunnen varen. Volgens het plan krijgt beroepsvaart voorrang, maar mag ook pleziervaart door de tunnel.

Superjacht ramt tien andere boten bij wegvaren (video)

1643
Alle ogen in de haven van het Italiaanse Portofino waren vrijdag gericht op dit superjacht van zo'n vijftien miljoen euro. En dat was niet omdat het zo'n spectaculaire boot was. Het jacht slaagde er namelijk niet in zonder brokken de haven te verlaten

Vrouwen maken er een potje van aan boord (video)

659
Gewapend met een stevige boot en twee peddels komen deze twee dames nog geen steek verder. Want tja: hoe werkt zo'n boot eigenlijk?

Vrouw op boot richt wapen op voorbijgangers

553
Een vrouw die op een boot bij Cuijk een wapen richtte op voorbijgangers is aangesproken door de politie. Agenten hebben het wapen in beslag genomen, laat de politie Boxmeer weten.

Jetboarder redt gekapseisde catamaran (video)

645
De jetboarder pakt de mast van de gekapseisde catamaran vast en vrijwel meteen staat-ie weer rechtop.

Zo keert het grootste cruiseschip van het jaar in Antwerpen (video)

538
Aanschouw hoe het grootste cruiseschip van dit jaar op de Schelde draait en vertrekt!

Beelden van Rolls-Royce’s nieuwste superjacht (video)

479
Het prestigieuze Britse autohuis heeft zich weer eens gemengd in de nautische strijd onder autofabrikanten.

Zeilboot kapseist in America’s Cup

In de halve finale van de America's Cup gaat het al vóór de start mis voor Team Nieuw-Zeeland. De bemanningsleden, onder wie ook het Nederlandse bemanningslid Carlo Huisman, zijn ongedeerd.

Vliegende rubberboot zwevend boven Oostzee

556
Is het een rubberboot, een vliegtuig of een vlieger? De piloot/kapitein van dit opvallende vaartuig kon in ieder geval genieten van een prachtig uitzicht over de Oostzee bij Zweden.

Schip vaart nieuwe portaalkraan omver (video)

Op het internet zijn beelden opgedoken van een spectaculair scheepsongeval in Jebel Ali (Dubai) waarbij een grote portaalkraan is omgevallen. Als bij wonder vielen er geen dodelijke slachtoffers.

Hilarisch: Aziaten varen achterstevoren door Giethoorn

1217
Een Aziatisch stel werd gespot terwijl ze achteruit door de grachtjes tuffen in een gehuurde fluisterboot.

Speedboot crasht op rotsen Salmon River

588
De Salmon River trotseren; dat is de uitdaging die deze waaghalzen in deze speedboot aangaan. Het lijkt even goed te gaan, maar deze rotsen lijken toch te sterk.https://youtu.be/11RxgLdiaN4 

Vliegende boot vanaf eind 2017 te koop

813
Eind 2017 zal het bedrijf Kitty Hawk de 'Kitty Hawk Flyer' op de markt brengen. Het prototype is sinds deze maand al actief.

Veerboot ramt tegen pier (video)

Bij het uitvaren van de haven van Las Palmas is een veerboot met 140 passagiers aan boord tegen een pier gebotst.

Meest gelezen afgelopen week