Na 25 jaar krijgt Jachthaven Ommen eindelijk meer faciliteiten

334
Rudmer Zwerver /
shutterstock

De langverwachte uitbreiding van het havengebouwtje in Ommen zit er eindelijk aan te komen. De vergunningaanvraag voor uitbreiding van het watersportgebouw aan de Varsenerdijk is deze week ter inzage komen te liggen.

Foto: Sfeerbeeld willekeurige haven

Bertus Prins van Watersportvereniging de Vechtstreek in Ommen is blij, maar er blijft zeker wat te wensen over. ,,De gemeente wil de vergunning voor maximaal tien jaar verstrekken. Dat vinden wij een belachelijke zaak. Wij investeren hier zo dertig- tot veertigduizend euro mee. Dat is dan over tien jaar weggegooid geld.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er een vergunning aangevraagd voor vijf jaar. ,,Het huidige bestemmingsplan staat geen permanente bebouwing toe op die locatie, dat is de reden dat er een aanvraag ter inzage ligt over een tijdelijke uitbreiding van het watersportgebouw.”

De uitbreiding is al 25 jaar een vurige wens van de bloeiende watersportvereniging.

Lees er meer over op www.de stentor.nl

DELEN
Vorig artikelHarderwijk verwijdert verwaarloosde boten
Volgend artikelNachtelijke zoekactie naar vermiste boot
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij