ANWB Waterkampioen zet redactieboot Tijgerhaai te koop

3456
ANWB Waterkampioen

Zeventien jaar lang functioneerde de Tijgerhaai als de redactieboot van ANWB Waterkampioen en nu staat ze te koop. Voor 50.000 euro is dit Gillissen motorjacht voor de volgende eigenaar.

In 1999 kocht de Waterkampioen het motorjacht, destijds Achatius genaamd, van jachtontwerper Th. Gillissen. De jachtontwerper had er zelf dertig jaar mee gevaren met zijn gezin. Nu was het de beurt aan de redactie van de Waterkampioen.

Waterkampioenlezers stemden voor een herdoop naar oorspronkelijke naam, ‘Tijgerhaai’. Het stalen Gillissen-scheepje werd wereldberoemd in Nederland. Met de redactie van de Waterkampioen aan het roer maakte de Tijgerhaai veel vaarreizen, van kleine binnenlandse tot grote internationale reizen naar Frankrijk en België, Duitsland en Hongarije. Ook heeft de redactie vele experimenten en testen uitgevoerd.

Bekijk de advertentie op www.yachtfocus.com of www.anwbboten.nl