Nederlands zeiljacht kapseist bij Oostende: twee doden onder wie jachtenbouwer Frans Maas

2337
SL-Photography / Shutterstock.com

Voor de Belgische kust, ter hoogte van Oostende, is vanmorgen een Nederlands zeiljacht met zes opvarenden gekapseisd. Twee van de opvarenden zijn overleden, een derde is nog vermist. Drie anderen zijn gered. Dat meldde het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum.

Het gaat om het zeiljacht Capella van jachtenbouwer Frans Maas (79) uit Breskens. Bronnen hebben aan de Provinciale Zeeuwse Courant laten weten dat Maas een van de overledenen is. Samen met zijn kleinzoon en andere teamleden deed hij mee aan de zeilwedstrijd The Vessel Race, een zeilwedstrijd van de Koninklijke Jachtclub in Zeebrugge. Wie het andere dodelijke slachtoffer is, is nog niet bekend.

Maas is de huisontwerper van Zaadnoordijk Yachtbuilders/C-Yacht.

Lees er meer over op www.ad.nl