Politie waarschuwt: bendes speuren jachthavens af voor buitenboordmotoren

331
Siambizkit / Shutterstock.com

Wie een boot bezit, moet zijn buitenboordmotor – en andere kostbaarheden – zelf ook goed beveiligen. Dat stelt de politie, die vermoedt dat motordieven geen gelegenheidsdieven zijn, maar ‘professionele’ helers.

De politie vermoedt dat helers uitgebreid op voorverkenning gaan in jachthavens, voordat ze toeslaan. ,,Dan blijkt dat veel bootbezitters hun buitenboordmotor niet goed vastmaken.” Daar komt nog bij dat lang niet alle pleziervaarders hun motor hebben geregistreerd via de website stopheling.nl. Het vastleggen van het serienummer zorgt ervoor dat de motor veel moeilijker te slijten is na diefstal. Opkopers zijn immers verplicht om te checken of een aangeboden artikel als gestolen geregistreerd staat.

Lees het volledige bericht op www.bndestem.nl

 

DELEN
Vorig artikelOndiep water bij Geersdijk laat zeiljacht vastlopen
Volgend artikelWaterskibaan wil spektakel in schemerlicht
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij