Serious Yacht presenteert Brightly 1530

1152

Sinds de oprichting van Serious Yachts in 2004 heeft de werf internationaal faam gemaakt met het bouwen van compacte jachten op megajacht-niveau. Niet voor niets werd de term ‘mini-megajacht’ verbonden aan de modellen die de werf in het afgelopen decennium heeft ontwikkeld en gebouwd. Serious Yachts creëerde er een nieuwe benchmark mee. De Brightly 1530 (die haar wereldpremière beleeft op de HISWA te Water 2017) is de overtreffende trap van dat statement. Met haar schitterende rondspant, hoogglans gelakt hout, oogstrelende bekleding en een sensationele aandacht voor onovertroffen details laat Serious Yachts wederom zien ver boven de massa uit te toornen. Het merk bevindt zich ermee in eigen segment.

Prachtig samenspel
De nieuwste creatie van de werf uit Zwartsluis is andermaal een wondermooi samenspel van werfeigenaar Derk Bonsink en ontwerper Arnold de Ruyter. Samen creëerden zij deze volgende stap in de Serious Yachts-historie.

Perfectie en vakmanschap
Wie een Serious Yachts echt op waarde wil schatten moet aan boord stappen. Een gevoel van luxe en verfijning zoals we dat kennen uit de megajachtenwereld zal zich meester van je maken. De Brightly 1530 overtreft daarbij al hetgeen Serious Yachts in de voorbije jaren gebouwd heeft. Niet alleen omdat de Brightly 1530 de grootste Serious Yachts ooit is, maar met name de detaillering geeft blijk van het gevoel voor details waar de werf zo bekend om staat. Van de stijlvol ontworpen luchtuitstroomopeningen voor de verwarming tot de kunstig gestileerde roestvrijstalen walstroomaansluiting, elk detail is handgemaakt. Ook de massieve hoogglans gelakte deuren van Europees notenhout, de ovalen RVS-reling, het meubilair en de met Alcantara bekleedde wanden en plafonds getuigen van een perfectie en vakmanschap op het allerhoogste niveau.

Zichtbaar en onzichtbaar
Niet alleen zichtbaar, maar met name ook onzichtbaar is die perfectie doorgevoerd. Het extra dikke staal, de hoeveelheid toegepaste spanten en de technische afwerking getuigen van het streven naar de absolute top in de jachtbouw.

Aandrijving
Het 15,3 meter lange stalen motorjacht wordt aangedreven door twee Vetus Deutz DT66 6-cilinder dieselmotoren met 170 pk. Mede dankzij de extreme geluidsisolatie is het zelfs op topsnelheid (+/- 10 knopen) ongekend stil aan boord. Manoeuvreren met de Brightly 1530 is kinderspel dankzij de stuurbekrachtiging en de proportionele elektrische boeg- en hekschroef. Wie dat wenst kan het gehele schip met de afstandsbediening besturen. Handig in bijvoorbeeld een sluis of bij het aanleggen in de box.

24 inch touchscreen
Centraal in het jacht bevindt zich de stuurstand met daarop een noviteit: een 24 inch full-HD touchscreen van C-zone. Daarmee is alles aan boord aan te sturen. Van de verlichting tot het openen en sluiten van het custom made glazen dakluik. Via programmeerbare settings fungeert dit scherm als een domoticasysteem zoals we dat in woningen kennen. Wie aan boord stap klikt simpelweg op ‘Aan boord’ waardoor alle gewenste apparatuur en voorzieningen op het jacht in één keer inschakelen. Dankzij het formaat van het scherm kunnen zowel het het radarscherm alsook diverse essentiële meters in één oogopslag in beeld komen. Dat alles is door de eigenaar naar wens instelbaar.

HISWA te Water 2017
De Serious Yachts Brightly 1530 is ontwikkeld en met liefde en passie gebouwd voor een groep mensen die waarde hechten aan kwaliteit, vakmanschap en een ongekende aandacht voor details. U bent van harte welkom om tijdens de HISWA te Water 2017 (29 augustus – 3 september) op stand A10 aan boord te stappen van dit prachtige nieuwe jacht.

Serious Yachts

Technische specificaties Serious Yachts Brightly 1530
Lengte / breedte / diepgang : 15.30 m / 4.83 m / 1.20 m
Gewicht : circa 35.000 kg
CE-categorie : A
Casco : Stalen rondspant
Onderwaterschip en romp : 6 mm
Opbouw : 5 mm
Spanten : 8/5 mm (om de 50 en 40 cm)
Watertank : 2 x 800 liter
Dieseltank : 2 x 1.000 liter
Vuilwatertanks : 2 x 340 liter
Motor : 2 x Vetus Deutz DT66 (170 pk)
Topsnelheid : 10 knopen
Ontwerp : A.R. Design (Arnold de Ruyter)
Werf : Serious Yachts Zwartsluis
Schilderwerk : Bonsink Yacht Painters Zwartsluis