Koopmans Yachtservice levert nu ook geluidsloze en gemakkelijk inzetbare Flexball motorbediening

278
Koopmans Yachtservice

Koopmans Yachtservice uit Aalsmeer is sinds kort de nieuwe exclusieve importeur van Flexball. Met het importeurschap verruimt Koopmans Yachtservice haar dienstverlening rondom technisch bootonderhoud en installatie van onderdelen.

Met het importeurschap van Flexball biedt Koopmans Yachtservice een nieuwe generatie elektronische motorbedieningstools aan die de overstap van mechanische naar elektronische bediening zeer gemakkelijk maken. Het systeem kan op motoren met een mechanische keerkoppeling en mechanische brandstofpomp worden aangesloten. Hiermee kunnen de innovatieve elektronische gashendels op bijna elk schip worden gemonteerd.

De elektronische motorbediening van Flexball is gemakkelijk te bedienen, beter afstelbaar en geluidsloos. Zonder mechanische weerstand is het eenvoudig en galant schakelen en het hinderlijke resonerende motorgeluid is met dit systeem verleden tijd. Snel schakelen tussen voor- en achteruit is niet meer mogelijk, waarmee de keerkoppeling volledig is beschermd. De Flexball is gemaakt van RVS316. Daarbij is ze waterdicht, zeewaterbestendig, IP67 gecertificeerd én voorzien van het Rina keurmerk.

Drie varianten handbedieningen
De Flexball elektronische motorbediening is sinds september 2017 leverbaar in drie varianten:
• De Flexball 4500 Twin voor schepen met dubbele motoren.
• De Flexball 4500 Single voor schepen met een enkele motor.
• De Flexball Wave 4000 voor schepen met een enkele motor.
Alle drie producten kunnen zowel elektrisch als mechanisch worden toegepast.

Overdracht importeurschap
Het importeurschap wordt overgenomen van Tiekstra Scheepselectra in Haarlem, gespecialiseerd in de elektrotechniek van motor- en zeiljachten. Mark Koopmans van Koopmans Yachtservice over de transactie: “Met het importeurschap van Flexball kunnen wij onze klanten beter faciliteren op het nieuwe tijdperk van elektronisch varen. Flexball biedt innovatieve elektronische gashendels die wij op elk schip kunnen monteren waarvan wij erkend installateur zijn. De Flexball biedt naar ons inzicht de mogelijkheden die wij zoeken voor elektronische keerkoppeling en mechanische brandstofpomp of vice versa”.

Meer informatie is te vinden op www.koopmansyachtservice.nl

Koopmans Yachtservice