Boek gezonken schip Frisia definitief dicht

482
Brian A Jackson / Shutterstock.com

De rechtszaak over de gezonken schelpenzuiger Frisia is definitief afgesloten. Niemand is in hoger beroep gegaan.

In december veroordeelde de rechtbank in Amsterdam rederijdirecteur Matthijs van der Ploeg uit Zoutkamp voor dood door schuld, maar legde geen straf op. Zijn bedrijfsleider werd helemaal vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten niet in beroep te gaan, omdat de nabestaanden graag willen dat de zaak tot een einde komt. Daarbij is het OM tevreden met het oordeel dat de werkgever ‘zich niet kan verschuilen achter eventuele fouten die zijn gemaakt door een kapitein in het geval dat die kapitein niet bevoegd was de functie van kapitein te vervullen. Dat is een belangrijk signaal.’

Lees het volledige bericht op www.rtvnoord.nl