Volvo Ocean Race: Hongkongers winnen in thuishaven

293
Photomarine / Shutterstock.com

De vierde etappe in de Volvo Ocean Race is gewonnen door het Team Sun Hung Kai/Scallywag. De boot uit Hongkong, met Annemieke Bes aan boord, arriveerde met een ruime voorsprong in de thuishaven.

Foto: boot van team Sun Hung Kai

Halverwege de etappe vanuit Melbourne lag schipper David Witt nog laatste. Dat bleek vreemd genoeg een zegen. Waar alle anderen doelloos ronddobberden door een staartje van de doldrums, voer Sun Hung Kai zuidelijker een directere koers.

Het profiteerde daarmee als eerste van de vloot van veel gunstiger windcondities. Vestas en Dongfeng maakten nog wel iets van hun forse achterstand ongedaan, maar Sun Hung Kai voer verder onbedreigd naar de winst in eigen land.

Lees hier meer over op www.NOS.nl