Blokhutboot redt zinkende speedboot

1495
Blokhutboot

Een Blokhutboot biedt niet alleen ultieme ontspanning op het water, maar kan ook goed van pas komen wanneer een gezonken speedboot hulp nodig heeft, zo bleek afgelopen weekend. Kees Cornelissen, verhuurder van de Blokhutboten, voer samen met zijn vrouw langs het terras van Bistro De Lachende Gans in Tricht toen hij de boot in nood spotte.

“Toen we daar aankwamen waren er drie mannen druk bezig de boot te lichten, maar er was duidelijk een boot nodig om het gezonken bootje weer op te hijsen,” vertelt Cornelissen. “We hebben direct de blokhutboot met behulp van de spudpalen naast de gezonken boot afgemeerd en hebben met touwen en spanbanden de boot kunnen lichten. Ondertussen bleven we pompen en hozen. Na een uurtje dreef de boot weer en werden mijn vrouw en ik als dank getrakteerd op een gratis lunch.”

Ontspannen op de Linge
Hoewel deze vaartocht een onverwachte, spannende wending kreeg, zijn de meeste tripjes met de Blokhutboot juist zeer ontspannen. Naast rivierengebied Heerewaarden-Heusden en de Brabantse Biesbosch is het sinds april 2018 ook mogelijk om een Blokhutboot te huren op de rivier de Linge. Het vertrekpunt is te vinden bij Hotel Aan de Linge in Kedichem. Momenteel zijn hier twee boten in de vaart, daar komt nog een derde bij.

Met een lengte van maar liefst 108 kilometer behoort de Linge tot de langste rivieren in Nederland. De laatste 40 kilometer, van Geldermalsen tot Gorinchem, is ook bevaarbaar voor ‘kleine’ motorboten zoals de Blokhutboot. Langs de Linge vind je talrijke historische dorpen en steden en zeer mooie natuur. Daarbij zijn er veel restaurants en terrassen aan het water of dicht bij het water.

Terrasje pakken op de Blokhutboot
Ook bij deze restaurants aan het water komen de voordelen van de Blokhutboot naar voren. Voor huurders van de Blokhutboot er namelijk vrijwel altijd plek: want als het terras al vol is, dan wordt er bij diverse restaurants ook op de Blokhutboot geserveerd. Cornelissen licht toe: “Dit hebben we bij het terras van de Lachende Gans in Tricht zo geregeld, maar bijvoorbeeld ook bij Kiky aan de Linge in Leerdam en Rust Wat in Beesd.

Meer informatie is te vinden op www.blokhutboot.nl

Blokhutboot
Blokhutboot
DELEN
Vorig artikelAmsterdam wil superjachten ontvangen
Volgend artikelVooral jeugdige watersporters niet bewust van veilig varen
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij